Ciao!

fiilistelen tässä opiskeluaikoina Italiassa vaihdossa vietettyjä kuukausia :) Ja reseptinä tänään siis pizzaa! Tämä resepti tuli kehitettyä alunperin vähän vahingossa, meiningillä mitä kaapista löytyy. Ja tuli sen verran mainio, että se on jäänyt mun ykköspizzaksi. Pientä viilausta toki joka kerta, mutta perusrunko pysyy samana.

Ja asiaan:

Mitä tarvitaan:

pohja:

2,5 dl vettä

pizzajauhoja/vehnäjauhoja

(suolaa, jos käytät tavallisia vehnäjauhoja)

oliiviöljyä

hiivaa 1/2 /kuivahiivaa 1 ps

täytteet:

tomaattipyrettä (purkki tai tuubi)

kirsikkatomaatteja

paprika (oranssi tai makea punainen)

2-3 mozzarella-palloa

pestoa

basilikaa

pizzamaustetta

 

Aloitetaan pohjan teolla. Itse mittaan pizzapohjaan oikeastaan ainoastaan veden, sen takia yllä ei ole muista pohjan aineksista tarkkoja määriä. Jos on normaalia pienempi pelti (niin kuin minulla) niin 2 dl vettä riittää, normaalikokoisen uunin kanssa 2,5 dl. Lämmitä vettä mikrossa, että se on reilusti kädenlämpöistä. Itse käytin kuivahiivaa, jolloin lämpötilan pitäisi olla 42 astetta. Sekoita kuivahiiva ja osa jauhoista ja lisää veden sekaan, sekoita.

Ala lisäämään jauhoja pikkuhiljaa, kunnes taikina on jo kiinteää ja lisää sekaan loraus oliiviöljyä. Vaivaa kunnes taikinasta muodostuu pallo eikä se enää tartu käsiin. Nosta kulho kohoamaan vedottomaan paikkaan. Vinkkinä voin kertoa, että itse käytän taikinoiden kohottamiseen mikroa, koska se on lämmin ja vedoton paikka. HUOM! Mikroa ei laiteta päälle!

Annetaan taikinan kohota rauhassa noin kaksinkertaiseksi. Tässä välissä voidaankin pilkkoa kasvikset jo valmiiksi odottelemaan pizzan kokoamista. Käytin tässä makeaa suippopaprikaa ja erivärisiä kirsikkatomaatteja.

Kun taikina on noussut puolisen tuntia, voidaan alkaa kasailla pizzaa. Kostea pyyhe leivinpaperin alla auttaa pitämään sen paikoillaan. Oikeaoppisestihan tuota leivinpaperia ei laiteta ollenkaan, vaan pelti voidellaan oliiviöljyllä ja taikina suoraan siihen.

Nykyään en enää kaulitse taikinaa, vaan painelen sen käsin levyksi. Vähän jauhoja taikinan päälle ja painelemaan. Viimeiset muotoilut voi tehdä vielä sen jälkeen, kun levyn nostaa pellin päälle.

Ja sitten täytteiden kimppuun, ensimmäiseksi reilu kerros tomaattipyrettä. Päälle paprikat ja kirsikkatomaatit

Mozzarellan vuoro, käytin tähän 2 palloa, mutta jos sinulla on isompi uuni/pelti, niin voit hyvin laittaa  3 palloa. Päätin tällä kertaa hifistellä ja revin mozzarellan leikkaamisen sijasta. Päälle siis reilusti juustoa ja pestoa. Komeuden kruunaa vielä tuore basilika ja pizzamauste ja eikun uuniin.

Uuniin 225 astetta, laitan kellon pirisemään 15 minuutin kohdalla ja sen jälkeen alan kyttäillä milloin juusto näyttää sopivan ruskealta ja pohja kypsältä. Sanoisin että paistoaika n. 20 min.

Pikkuvinkkinä, käytän pizzan leikkaamiseen saksia. Toimii :) ja eikun ääntä kohta. Itsellä paloi taas kieli, kun ei malttanut odotella pizzan jäähtymistä...

Buon Appetito!

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

33-vuotias oman elämänsä MacGyver, jolla kiinnostuksen kohteita löytyy laidasta laitaan: kosmetiikasta kokkailuun ja kickboxingista erilaisiin tee-se-itse- projekteihin.

________________________

 

Teemat

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram