Moikkelis lukijat!

Anni testaa -osiossa nimensä mukaisesti testaan erilaisia juttuja, lähinnä testiin pääsevät kauneudenhoitotuotteet ja -välineet sekä erilaiset reseptit. 

Tämä Anni testaa -postaus on kuitenkin vähän erilainen. Olin elämäni ensimmäisellä Taekwondo-tunnilla Izenzei-kamppailusalilla Helsingin Vuosaaressa. Valitsemani kurssi on ainoastaan naisille tarkoitettu Taekwondon peruskurssi. Tunteja on kaksi kertaa viikossa perjantaisin ja sunnuntaisin. Olen tässä miettinyt uuden harrastuksen aloittamista ja itsepuolustuskurssille menokin on ollut harkinnassa jo pidempään. Tässä saan yhdistettyä nämä molemmat.

Nopeat faktat lajista (kiitos Wikipedian): Kyseessä on  korealainen itsepuolustuslaji. Taekwondossa potkut ovat suuremmassa roolissa kuin muissa itämaisissa kamppailulajeissa. Taekwondo on myös olympialaji, Rion olympialaisissa Suomea edusti Suvi Mikkonen.

Mitä siis tapahtui: Klo 17.15 jännän äärellä, treenikamat päällä paljain jaloin tatamilla. Aika jännittyneiltä näyttivät myös muut ekakertalaiset. Ohjaajamme Olga otti ammattilaisen ottein nopeasti tilanteen haltuun ja aloitimme kuntonyrkkeilystäkin tutulla juoksuringillä. Tämän jälkeen nopea lihasten verryttely ja itse asiaan. Eli potkimaan!

Ensimmäisellä tunnilla opimme jo useita eri potkutyylejä, paria erilaista etupotkua, kääntösivupotkun ja polvipotkun. Näitä harjoiteltiin pareittain ylläolevassa kuvassa olevia suojuksia apuna käyttäen. Harjoitusvastuksena oli, ei enempää eikä vähempää, kun Bruce Lee itse ;) Loppuun vielä lihaskuntoliikkeitä ja venyttelyä, että tietää huomenna tehneensä.

Voin sanoa, että huomenna on paikat kipeänä ja ehkä jopa mustelmilla, mutta oli sen arvoista. Tykkäsin todella paljon. Sunnuntaina uudestaan! Näin vinkkinä, Izenzeillä ensimmäinen tutustumistunti on aina ilmainen ja lajikirjo oli laaja. Kannattaa käydä tsekkaamassa :)

Hikisin, mutta tyytyväisin terveisin Anni :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

33-vuotias oman elämänsä MacGyver, jolla kiinnostuksen kohteita löytyy laidasta laitaan: kosmetiikasta kokkailuun ja kickboxingista erilaisiin tee-se-itse- projekteihin.

________________________

 

Teemat

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram