Tirana on todellinen kahvila- ja ravintolakaupunki. Keskustassa  on pitkiä terassikatuja.

Italian läheisyys näkyy: pastaravintoloita on älyttömän paljon. Kahvijuomat käyvät kaupaksi.

Lähes joka kulmauksessa on kahvila tai kioski, josta saa myös take awayn.

Olen kuullut, kuinka jotkut paikalliset kehuvat, että Tiranassa on eniten kahviloita asukaslukuun suhteutettuna koko maailmassa. Tiedäpä siitä, mutta paljon niitä kuitenkin on.

Teenystävän on kuitenkin vähän vaikea löytää tästä kaupungista paikkaa, jossa tarjoillaan hyvää juomaa. Luin innokkaana muutamasta paikallisesta blogista kahvilasta, joka tarjoaa Tiranassa jopa matchaa eli japanilaista jauhettua vihreää teetä.

Google maps auki ja seikkailu toiselle puolelle kaupunkia.

Pieni, vaatimaton kahvila löytyi paikallisten avustuksella.

En halunnut matcha lattea, joten pyysin puhtaan matchan. Ilman maitoa. Katselin välillä baaritiskille, kun useampi työntekijä pyöri siellä levottomasti. Odotin juomaani melko pitkään, mutta hyväähän kannattaa odottaa.

Noin vartin päästä sain eteeni melkein mustan juoman ja noin 1,80 euron laskun.

Läheltä katsottuna juoma oli tummanvihreää, mutta se oli paksua kuin kiisseli.

Ja kun maistoin sitä, juoma melkein poltti suuni. Se maistui happaman rautaiselle. Maailman pahimmalle juomalle. Ei ollut japanilaista matchaa se, vaan ehkä kiinalaista tai srilankalaista vihreä tee -jauhetta. Erittäin kitkerää.

 

 

Onneksi Tiranasta löytyy tätä nykyä ainakin yksi kunnon teehuone, The Tea Room. Yksikin mainio paikka riittää, vaikka siellä ei matchaa tarjoiltaisikaan. Tämän postauksen kuvat ovat tuosta paikasta. 

Omistaja selittää innolla eri teelajeista ja antaa minun tuoksutella listan melkein kokonaan läpi, kun saavuin viehättävään teepaikkaan. Sieltä löytyy niin kunnon jasmiiniteetä kuin japanilaista vihreää teetä.

Paikan sisustus muistuttaa paljon jyväskyläläisen Teehuoneen vintagetyyliä. Se ei ole ehkä suosikkini, mutta toisaalta tällainen runsas sisustustyyli tarjoilee paljon myös silmänruokaa.

Teesalonkeja on useampi ja niissä on tietenkin esillä kauneimpia teekannuja sekä -kuppeja. Kellokin on tehty teekupeista.

Teekannuasetelma tuodaan pöytään tiimalasin kanssa. Mukana tarjoillaan ”ilmaiseksi” kuivakakkupalanen. Kasvisleipäni valmistuvat myöhemmin. Jos ei tykkää teestä, kahviakin saa.

Terassilta on kiva seurata tiranalaista katuelämää. Pieni teekannu hupenee nopeasti kuppiin. Santsikierros on ilmainen.

Teevesi on sopivan lämmintä, eikä lainkaan liian kuumaa. Eikä tietenkään liian kylmää. 

Suuret leipäni, vesipullo ja kannullinen lempiteetäni senchaa maksavat yhteensä kolme euroa. Bonuksena tuli vielä se kakkupala.

Samalla hinnalla ei saa Suomesta edes teekuppia. Tai no, korkeintaan sen liptonin, mutta ei kyllä kunnon japanilaista vihreää irtoteetä.

Ostan toisen vesipullon, mukaan, ja lupaan tulla myöhemmin uudestaan. Niin kiva paikka on tämä teehuone ja iltapäivän teekattaus on vieläpä hurjan halpa. Erittäin passeli paikka vuorotteluvapaalaiselle ja muillekin teenjuojille!

 

 

Lisää Tiranasta:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa mukaan Adventuristan matkaan!
Olen Annakaisa, intohimoinen seikkailija ja Me Naisten toimittaja sekä bloggaaja.
Tämä blogi on täynnä matka- ja teetarinoita.

Olen reissannut yhteensä 68 valtiossa.
Syyskuussa 2019 jäin vuorotteluvapaalle ja lähdin kahdeksan kuukauden reissuun. Nyt olen Pohjois-Makedoniassa.
Contact: annakaisa_vaaraniemi@hotmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Marraskuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2017
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kategoriat