Se vaaleanpunainen torni näyttäytyi alkuun prinsessojen tornina. Olin varma, että puisessa rakennuksessa asuu hienoja neitejä – joita ritarit hakevat leikkimään.

Näin ajattelin lapsena Tähtitornin kahvilasta, joka sijaitsee Oulun keskustan liepeillä. Ja miksipä ei: tälläkin hetkellä kahvilassa tarjoillaan sunnuntaisin köyhiä ritareita.

Sittemmin mietin, että miksi siinä ei voisi olla Oulun oma muumilaakso. Hempeänvärinen rakennus olisi mainio paikka muumeille.

Jossain vaiheessa kävimme koululaisretkellä Tähtitornin kahvilassa ja kuulimme, kuinka se on rakennettu Oulun linnan jäännösten päälle. Siitä tulee paikan nimikin: Linnansaari.

1600-luvun alussa rakennettu linnoitus muuttui vuonna 1875 Oulun merikoulun tähtitorniksi. Kahvila siihen perustettiin jo vuonna 1912.

Ja voiko missään olla enää söpömpää kahvilaa?

 

Oulussa on paljon kivoja kahviloita. Uusia tulee koko ajan.

Keskustan kahviloissa on loistavat valikoimat. Teenjuojia palvellaan nyt aivan toisin kuin vaikkapa viisi vuotta sitten.

Tähtitornin kahvilassa valikoima on ehkä vähän varovainen moniin oululaispaikkoihin verrattuna.

Mutta Tähtitorni on muuten omaa luokkaansa. Mielestäni se on Oulun kaunein kahvila. Kenties koko Suomen kaunein kesäkahvila. Teetäkin löytyy – kuumana ja kylmänä.

Sijainti on loistava upean Pikisaaren, keskustan ja Raatin kupeessa. Silmä lepää vaikkapa Raatin suihkulähteissä. Koko kahvilan kiertävällä terassilla voi valita helposti toisenkin näkökulman Ouluun.

Sivistystä voi kasvattaa vierailemalla kahvilan alla sijaitsevassa historiallisessa näyttelyssä – tai bongaamalla mukaan luettavaa pienestä kirjakaupasta, joka sijaitsee kahvilassa. Pienet nurkkaukset ulkona ja sisällä ovat kuin tehty kaveriporukan kahvitteluun tai jopa intiimeille tapaamisille.

Ja mikä parasta: Tähtitornin kahvila on koiraystävällinen. Sieltä voi ostaa koiralle kuumana päivänä omaa jäätelöä. Mikki pääsi maistamaan sitä jo muutama vuosi sitten ensimmäisen kerran ja kuppi tyhjeni nopeasti.

Turisteille suosittelen paikan tervajäätelöä sekä kahvilan omia ohjelmanumeroita.

 

Missä on sinun suosikkikesäkahvilasi?

Vinkkaa kommenteissa paikasta, jossa minun ja muidenkin pitäisi käydä.

 

Lisää vinkkejä Ouluun

 

Kommentit (6)

Pirre
7/6 | 

Hei! Poikkeapa kotimatkalla Kokkolassa Kahvila Sahassa. On muuten ihana boheemi paikka❤ Sauna lämpenee, uimaan pääsee meren rannalla ku ollaan, kesäteatteria, musiikkia... Aivan ihana miljöö ja rento henkilökunta! Suosittelen!

Annakaisa Vääräniemi
Liittynyt25.4.2016
8/6 | 

Kiitos vinkistäsi, Pirre.
Tämä kotimatka meni jo, mutta täytyypä tulla katsomaan Saha livenä.
Ainakin kuvien perusteella näyttää todella idylliseltä ja kuinka kaunis onkaan miljöö.

Kivaa kesän jatkoa sinulle!

Vierailija
9/6 | 

Kun vein kerran saksalaiset ystävämme tähän Tähtitornin kahvilaan ja kerroin, että olemme entisen Oulun linnan raunioilla, ystävämme hörähtivät nauramaan. Luulivat, että kerroin vitsin...

Sirpa
11/6 | 

Hei Annakaisa! Tapasin ihanan Mikki-koirasi Tähtitornin kahvilassa pari vuotta sitten kun hän kävi jätskillä äitisi seurassa ja siitä lähti Shiba Inu -ihannointini, joka jatkuu "pahenevana" :D T:Sirpa Tähtitornista

Annakaisa Vääräniemi
Liittynyt25.4.2016
12/6 | 

Hei Sirpa,
Mikki on näköjään Tähtitornin vakiokävijä. :-)
Kiva kun kävit kommentoimassa ja muistit vielä shiban.
Kivaa kesää sinne Ouluun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa mukaan Adventuristan matkaan!
Olen Annakaisa, intohimoinen seikkailija ja Me Naisten toimittaja sekä bloggaaja.
Tämä blogi on täynnä matka- ja teetarinoita.
Contact: annakaisa_vaaraniemi@hotmail.com

Olen reissannut yhteensä 71 valtiossa, ja suosikkini on Japani. 
Nyt olen Helsingissä (heinäkuu 2020), mutta mieleni on vielä Fukuokassa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Tammikuu
2019
Joulukuu
Syyskuu
2018
Marraskuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2017
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kategoriat