Kun hämärä saapuu Perthin keskustaan, muuttuu alue bisneskeskuksesta satumaailmaksi. Joulun kunniaksi kaupunkiin on rakennettu massiivinen jouluvaloshow, joka jatkuu monen kilometrin alueella. Valaistuja kohteita on kymmeniä.

Keskiviikkona 6. joulukuuta yksi kohteista oli valaistu myös itsenäisyyttä juhlivan Suomen kunniaksi. 48 metriä korkea the Council House välkkyi sinivalkoisena. Vaikka minulle itsenäisyyspäivä ja itsenäisyys ovat kuin joulu (ne eivät katso kalenteria eivätkä paikkaa), halusin käydä katsomassa Suomi 100 -valoteoksen.

Ja hyvä, että kävin!

Virastotalon edessä näkyi ja kuului suomaisten juhlintaa. Paikalla oli niin vasta kaupunkiin saapuneita aupaireja sekä 40 vuotta sitten maahan tulleita pareja. Oli Suomen lippua ja Fazerin sinistä. Jotkut olivat tuoneet kynttilät ja Muumi-mukit piknikille läheiselle nurmikolle.

Oli jännä kuulla Australian fingliskaa, jota pidempään maassa olleet puhuvat, kun sattumalta juttelin muutamien kanssa. Oli mielenkiintoista myös kuulla, kuinka Suomesta on ikävä perhettä ja ystäviä ja silloin tällöin kylmyyttäkin – mutta sen lisäksi muita juttuja eivät eilen tapaamani suomalaiset kaivanneet kotimaastaan.

Virastotalon valot olivat hieno kunnianosoitus Suomelle, mutta kyllä muut kohteet ovat visuaalisesti näyttävämpiä. Ehdin kiertää eilen vain osan Perthin jouluvaloista, joten niistä riittää iloa muillekin illoille vielä tämän viikon aikana.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa mukaan Adventuristan matkaan!
Olen Annakaisa, intohimoinen seikkailija ja Me Naisten toimittaja sekä bloggaaja.
Tämä blogi on täynnä matka- ja teetarinoita.
Contact: annakaisa_vaaraniemi@hotmail.com

Olen reissannut yhteensä 71 valtiossa.
Syyskuussa 2019 jäin vuorotteluvapaalle ja lähdin reissuun.

Nyt olen Japanin Fukuokassa (maaliskuu 2020).

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Tammikuu
2019
Joulukuu
Syyskuu
2018
Marraskuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2017
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kategoriat

Instagram