Porvoossa on nykyisin syntisen paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita. Se, jos mikä, on täydellinen kahvittelukaupunki.

Helsingistä pääsee alle tunnissa täysin toisenlaiseen tunnelmaan.

Vanhaan kaupunkiin en kyllästy koskaan, vaikka käynkin siellä melko usein. Ehkä juuri siksi, että viime aikoina sinne on tullut joitakin uusia palveluntarjoajia. Ja sitten siellä ovat ne vanhat tutut paikat.

Tee- ja kahvihuone Helmi Porvoon Välikadulla on klassikko.

Siellä on niin monta erillistä salonkia ja viehättävä piha, että jokaisella kerralla paikasta löytyy joku uusi nurkkaus.

Jos vain on varttikin ylimääräistä aikaa, suuntaan mielelläni tähän kahvilaan. Ellei Porvooseen ole juuri silloin tullut jokin uusi paikka. Tosin, kesäviikonloppuina saa varautua siihen, että monet porvoolaisravintolat ovat suosittuja ja niihin saa välillä jonottaa.

 

 

Kahvilan takapiha on kesällä äärimmäisen viehättävä. Se toimii hyvin myös keväällä ja syksyllä. Sisätilat ovat nähtävyys jo itsessään. Vanhaa taloa on kunnioitettu ja sisustus on erittäin romanttista.

Leivonnaistarjonta on runsasta – ja runebergintorttuakin saa ympäri vuoden.

Suomessa teehuoneet ovat tyypillisesti sisustettu englantilaiseen tyyliin. Niissä on runsautta ja romantiikkaa. Ehkä tällainen vähän pöyhkeä tyyli iskee täällä paremmin – etenkin Porvoossa, jossa se sopii hyvin vanhan kaupungin tunnelmaan.

Helsingissä on muutama vähän minimalistisempi teepaikka sekä tietenkin Suomenlinnan teehuone. Mutta mielelläni nauttisin teetä useammin tuollaisissa selkeämmissä, japanilaistyylisissä paikoissa.

 

 

Toisaalta, puutarhamaiset terassit ovat äärimmäisen kauniita ja kesällä ihania paikkoja teehetkeen. 

Kiitos kuitenkin vielä kahvila Helmelle, jossa on erittäin runsas teevalikoima. Kenties koko kaupungin runsain. Siirtomaatavaraliike Skafferissa on paljon teetä tarjolla, mutta se ei taas ole ravintola, vaan kauppa, josta voi ostaa mukaansa.

Muuten: Jos tiedät Porvoosta paremman teepaikan, ilmianna se jutun lopussa olevassa kommentointikentässä. Kiitos!

Bonusta tulee myös siitä, että tee- ja kahvihuone Helmen tee tarjoillaan pannussa myös juuri oikeanlämpöisenä. Sitä oli erittäin miellyttävää nauttia takapihan puutarhassa taas muutaman vuoden tauon jälkeen. Ja sitten jaksoikin taas kiertää lähes jokaisen kadun Porvoon viehättävässä vanhassa kaupungissa, josta on alla muutama otos.

 

 

 

Lisää aiheesta

Kommentit (2)

Ellene
1/2 | 

Porvoon paras on ehdottomasti Cafe Cabriole, löytyy torin laidalta.
Kannattaa ehdottomasti vierailla ja maistaa ehkä mahdollisesti maailman parasta mutakakkua hyvän teen kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa mukaan Adventuristan matkaan!
Olen Annakaisa, intohimoinen seikkailija ja Me Naisten toimittaja sekä bloggaaja.
Tämä blogi on täynnä matka- ja teetarinoita.
Contact: annakaisa_vaaraniemi@hotmail.com

Olen reissannut yhteensä 71 valtiossa.
Syyskuussa 2019 jäin vuorotteluvapaalle ja lähdin reissuun.

Nyt olen Japanin Fukuokassa (maaliskuu 2020).

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Tammikuu
2019
Joulukuu
Syyskuu
2018
Marraskuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2017
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kategoriat

Instagram