50 sinisen eri sävyä ja enemmänkin löytyy pienen venevajan luota. Riippuen valosta ja valokuvaajasta, mutta näitä asioita ei ehdi miettiä itse kuvaustilanteessa.

Yleensä pieni venevaja eli blue boat house on täynnä ihmisiä: laiturilla on kuvausjonoa ja saattaapa paikalle tulla jopa hääpareja ikuistamaan rakkauden juhlaansa.

Jännää on, että sininen venevaja on yksi Perthin tunnetuimpia maamerkkejä ja erittäin suosittu Instagram-maisema. Kaupunkin silhuetti, Ellun satama ja eläintarha jäävät toiseksi venevajalle. Mutta se ei ole ihme: Blue boat house on ehkä yksi söpöimpiä rakennuksia, jotka sijaitsevat keskellä mitään. Varsinkin hiljaisina hetkinä se tarjoaa erittäin rauhoittavat näkymät. 

Matilda Bayn ja Swan-joen reunalla sijaitseva vaja on kestänyt myrskyt ja sateet 1930-luvulta saakka. Viime vuosina se on maalattu ja korjattu, ja jossain vaiheessa sen laiturille meno oli kielletty, sillä se on uponnut useita kertoja veteen.

Vähän matkan päässä venevajaa on äärettömän kaunis Kings Park, jonka sanotaan olevan yksi maailman suurimpia kaupunkipuistoja. Vaikka Perthissä olisi +35 astetta lämmintä, siellä usein tuulee ja varsinkin näissä kohteissa tuuli tuntuu helposti. Kannattaa siis varautua pitkähihaisella sekä jonottajan kärsivällisyydellä.

Vinkki!

Bussi numero 950 kulkee melkein viiden minuutin välein Elizabeth Quayn terminaalista. Sillä pääsee ihan venevajan viereen.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa mukaan Adventuristan matkaan!
Olen Annakaisa, intohimoinen seikkailija ja Me Naisten toimittaja sekä bloggaaja.
Tämä blogi on täynnä matka- ja teetarinoita.
Contact: annakaisa_vaaraniemi@hotmail.com

Olen reissannut yhteensä 71 valtiossa.
Syyskuussa 2019 jäin vuorotteluvapaalle ja lähdin reissuun.

Nyt olen Japanin Fukuokassa (maaliskuu 2020).

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Tammikuu
2019
Joulukuu
Syyskuu
2018
Marraskuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2017
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kategoriat

Instagram