Uima-allas. Se on tällä hetkellä ihan parasta! En muistakaan, milloin olisin iloinnut majapaikan uima-altaasta niin paljon kuin täällä Lovinassa. Enkä olekaan, sillä tämä on ensimmäinen allas koko reissuni aikana tähän mennessä.

Vaikka Lovinassa on ihana mustan hiekan uimaranta, joka on useimpina päivinä ihan tyhjillään, rakastan hengailla nyt hotellin uima-altaalla.

Siihen on yksi tärkeä syy: iso kirjatenttini lähestyy ja mikä sen mukavampaa, kuin lukea kirjoja veden vilvoittavassa läheisyydessä ja kirmata välillä lähialtaaseen piristymään. Malediiveilla opiskelin pääosin uimarannalla tai sen lähellä, mutta silloin pääsin puhdistamaan rantahiekat ja vaihtamaan uimapuvun kuiviin vaatteisiin nopeasti majapaikassani.

Nyt kun uimaranta ei ole ihan niin lähellä (vaikka muuten lähellä onkin) täällä Lovinassa kuin se oli Malediiveilla, uima-allashengailu on täydellistä sivutoimintaa tenttiinlukemiselle.

Haastattelin viime viikolla suomalaisen Mervin, joka sanoi, että hän ei kaipaa uima-allasta Balin-lomallaan. Olen periaatteessa samaa mieltä enkä ole edes osannut ikävöidä uima-allasta näissä rantakohteissani. Rannalla on mielestäni meno paljon miellyttävämpää: on viilentävä tuuli, kaunis merinäkymä ja enemmän ihmisvilinää. Mutta erityisesti näissä opiskelijan erikoisolosuhteissa uima-allas tuo luksuksen makua elämään (joka on kyllä ollut luksusta koko tämän reilun kahden kuukauden ajan).

Yleensä en ole niin innokas altaalla enkä rannallakaan loikoilija, mutta tämä pohjoisen Balin rauhallinen meno kannustaa siihen täysillä. Pari päivää olen jo kiitettävästi vetänyt tällä hitaalla päivärytmillä. Siihen kuuluvat myös pitkät kävelyt Lovinan rantakaduilla ja seikkailut muun muassa paikallisiin kotiravintoloihin. Viimeisen päälle tuunattuja smoothiekulhoja tai raakaruokaa ei tältä seudulta löydä niin helposti kuin vaikkapa Canggusta. Pohjois-Balin ravintoloilla ei ole välttämättä edes nimeä eikä ruokalistaa. Eivätkä ne näytä ulospäin ruokapaikoilta lainkaan, mutta aina joku iloinen, hymyilevä kasvo viittoo sisään ja toivottaa lämpimästi tervetulleeksi kotiinsa syömään muutamalla eurolla maailman parasta kasviscurrya tai tofusalaattia. Tai viidakon keskeltä kuulee musiikkia ja löytää temppelin tai maailman halvimman kampaamon (otsatukkaindeksin 1. sija, 1,20 euroa).

Lovina life -hotellin plussat

Olen nyt ollut muutaman yön täällä Pohjois-Balilla hotellissa, joka on samanhintainen kuin esimerkiksi Canggun majataloni, jossa vietin lokakuun. Äänieritys on vain paljon parempi, ilmastointi tehokkaampi ja palvelua on tarjolla koko ajan.

Olen nukkunut pari yötä yhdeksän tunnin unia (joo, opiskeleminen väsyttää) ja nauttinut kuumasta suihkusta (sitäkään en ole osannut kaivata, mutta kuinka hyvältä se tuntuukaan 2,5 kuukauden tauon jälkeen).

Kuka nyt televisiota katsoo Balin-lomallaan?

Lovina life on upouusi boutiquehotelli, joka avautui kesällä 2017. Rannalle kävelee kymmenessä minuutissa. Kaikki on uutta, vaaleaa ja hyväntuoksuista. On superpehmeät tyynyt, sänky ja tilaa joogata huoneessa. On myös 40 televisiokanavaa ja HBO, mutta kuka nyt katsoo televisiota yksin huoneessaan Balilla? En minä ainakaan.

Erityisen miellyttävää Lovina lifessä on japanilaistyylinen puutarha altaan ympärillä ja todella ammattitaitoinen henkilökunta. Vähintään viiden tähden luksusta – ja alle 20 eurolla yö! Ja ne yöt tulee todellakin nyt vietettyä koko rahan edestä pehmeässä sängyssä, koska stereotyyppinen opiskelijaelämä yökerhoineen ei enää houkuta tässä elämänvaiheessa.

Lovina life on sen verran edullinen hotelli, että siellä majoittautuvat myös balilaiset.
Agung Dewi yöpyi hotellissa perheensä kanssa; he olivat tulleet Ubudista viettämään Galungan-juhlaa, jonka ajan koululaisilla on nyt kahden viikon loma.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa mukaan Adventuristan matkaan!
Olen Annakaisa, intohimoinen seikkailija ja Me Naisten toimittaja sekä bloggaaja.
Tämä blogi on täynnä matka- ja teetarinoita.
Contact: annakaisa_vaaraniemi@hotmail.com

Olen reissannut yhteensä 71 valtiossa.
Syyskuussa 2019 jäin vuorotteluvapaalle ja lähdin reissuun.

Nyt olen Japanin Fukuokassa (maaliskuu 2020).

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Tammikuu
2019
Joulukuu
Syyskuu
2018
Marraskuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2017
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kategoriat

Instagram