Kothu roshia tonnikalalla ja kananmunalla.


Porkkanahummusta ja valkosipulileipiä. 


Summer Kitchen & Bakery Maafushi. Upouusi paikka rannalla. 


Monet majatalot tarjoavat kattavan aamupalan, joko brittiläistyylisen (kuvassa) tai malediivilaisen. Tämä hedelmälautanen on kyllä bonusta!

Kaalamaa-ravintolan sisäänkäyntiä...


... ja mukavia riipputuoleja. 


Kurkistus ravintolan takahuoneeseen. 


Tuoretta vai pakkasesta?


Vihreä tee paikallisten tavoin.


Perussetti, tonnikalaa ja kasviksia.


Pyhäaamiainen.


Parhaat asiat ovat yksinkertaisia.


Parhaat asiat voivat olla myös mutkikkaasti tehtyjä. 


Illallinen rannalla kynttilänvalossa, kyllä kiitos!

Malediivit ja ruoka. Siinä on ristiriitainen yhdistelmä. Tykkään heidän tavastaan käyttää mausteita. Ruokakulttuurista löytyy paljon yhtäläisyyksiä Intiaan (muun muassa curryt), Indonesiaan (nasi goreng) ja Mosambikiin (piripiri-mauste). Jotkut sanovat, että Malediiveilla ei ole lainkaan omaa ruokakulttuuria, vaan se on kopio intialaisesta ja srilankalaisesta keittiöstä.

Täällä paikallisten saarella ruuan täytyy olla myös helppoa ja nopeasti valmistuvaa. Koska usein koko suku syö yhdessä, ruuanlaittoon ei ole hirveästi aikaa. Ja kukapa jaksaisi olla 30 asteen helteessä pitkään kuuman keittopisteen äärellä.

Toisaalta, majataloni äiti sanoo, että vapaapäivinään hän miettii koko ajan vain ruuan valmistusta. Se alkaa aamupalalla ja jatkuu illalliseen saakka. Mutta arkisin hän työskentelee opettajana eikä ehdi silloin laittaa monimutkaisia ruokia.

Sitten ne tylsät ruokauutiset: Ainakaan Maafushilta on turha hakea gastronomisia elämyksiä. Jos haluaa syödä hienoja fine dining -aterioita, kannattaa Malediiveilla suunnata ykkösresortteihin. Siellä kokit tekevät pyydettäessä vaikka sushia ja tarjoavat kaviaaria. Mutta tämä ei tarkoita sitä, etteikö paikallistenkin saarilta saisi ruokaa. Jos tykkää paikallisten tapaan nuudeleista, pastasta ja riisistä, tarjontaa on paljon.

Maafushilta on turha hakea gastronomisia elämyksiä.

Ja tietenkin, jos pitää merenelävistä, Malediivit on ykköskohde! Ja ne tuoreet kookokset ja muut hedelmät, aah! Olen yrittänyt tilata monipuolisesti, koska haluan tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Enkä nyt jaksaisi kahta viikkoa pelkkää mehulinjaa, tonnikalaa ja kasviksia – vaikka ne ovatkin ihan ylivoimaisia suosikkejani tällä saarella. Mitä muuta löytyykään turisteille avoimista paikallisista keittiöistä?

Maafushilla on kymmenkunta ravintolaa, lähinnä hotellien yhteydessä. Ja muutama kahvila. Mutta niitä tulee koko ajan lisää. Monella paikalla on jo kiinalainen omistaja. Laskun voi maksaa joko Malediivien valuutalla rufiyaalla tai dollareilla. Muutama hotellin yhteydessä toimiva ravintola hyväksyy myös pankkikortin ja se on yleistymässä muissakin Maafushin palveluissa. Hinnat nousevat koko ajan; viime vuonna kymmenen euroa maksanut buffet maksaa tällä hetkellä 12 euroa. Mutta en valita ruuan hinnoista enää, kun sain äsken pesulalaskuni.
(Ihan ylimääräisenä huomiona: Pesetin 21 vaatekappaletta, joista suurin osa oli alusvaatteita. Mukana oli kahdet shortsit ja kaksi mekkoa. Arvaatteko hinnan? 21 euroa!)

Mutta takaisin paikalliseen ravintolakulttuuriin.

Ajoituksella on paljon merkitystä. Jos illalla menee kovin myöhään, esimerkiksi kahdeksan jälkeen syömään, keittiö saattaa olla jo kiinni. Joskus lounaallakin voi olla vaikeuksia saada haluamaansa. Tai sitten saa pakastekalaa ja tuontihedelmiä. 

Olen testaillut joka päivä uuden ruokapaikan, ja olen huomannut niistä muutaman ylitse muiden.
Lisää Malediivien hinnoista löydät tästä postauksestani. 

Maafushin parhaat ruokapaikat top 8

  1. Kaalamaa
    Velana-hotellin yhteydessä, hiljaisemmalla rannalla on Kaalamaa-ravintola, jonka annokset ja palvelu sekä sisustus lähentelvät eniten fine diningia. Myös ruuan hinta on eniten fine diningia. Silti halvimmatkin ateriat ovat alle 20 euroa. Kalapihvit ovat huolella putsattuja fileitä eivätkä kokonaisia kaloja, joita moni muu paikka tarjoilee.
    Jos paikallinen ruoka tökkii, täältä saa myös pizzaa ja hampurilaisia. Plussaa tulee aterioiden visuaalisuudesta sekä ravintolan sisustuksesta, joka on tyylikkään pelkistetty. Pihalla on myös tuoleja sekä aurinkovarjoja.


    Kaalamaan roshisetti: mashuni-tonnikalakookosseosta sekä tulisempaa tonnikalaa. 


     

  2. Nero
    Ehkä ainoa oikea kahvila Maafushilla on Nero, joka sijaitsee lähellä kylän kuntosalia. Italialaisomistuksessa oleva paikka tarjoilee kymmentä eri kahvia. Teenjuojat saavat tyytyä teepusseihin. Vitriinissä on edullisia ja herkullisen näköisiä leivonnaisia sekä pasteijoita, mutta paikasta saa myös lämmintä ruokaa. Kolmen–neljän euron mehut, jotka tehdään paikan päällä, ovat paksuja, smoothiemaisia pehmeitä juomia eli kylän parhaita!
    Hinta–laatusuhde on erinomainen, tonnikalapihvi murea ja palvelu täydellistä.


     

  3. Nika
    Uusi tulokas Maafushilla, joten hieman karun sisustuksen ei kannata hämätä. Muovituolit hiekalla eivät välttämättä houkuta paikalle eikä ravintolaa ole arvosteltu vielä Tripadvisorissa.
    Tarjolla on kuitenkin laaja menu. Itse nautin täällä curryn ja hedelmäkulhon, jotka olivat peruslaadukkaita. Parasta oli kuitenkin auringonlaskun katselu suoraan heidän ravintolastaan ja se, että tarjoilu oli ystävällistä ja henkilökunta puhui hyvää englantia. Kovasti he markkinoivat myös aamuista brunssiaan.


     

  4. Blunch
    Lily’s-majatalon yhteydessä sijaitsevalla Blunch-ravintolalla on todella viehättävä piha. Siihen ihastuin ensimmäisenä. Ravintola on auki aamusta melkein keskiyöhön. Siellä on toimiva wifi ja kivat näkymät merelle.
    Suosittelen: kothu roshia tonnikalalla. Tämä on vähän niin kuin sellainen ylijäämäaineksista rakennettu ruoka, joka sisältää muun muassa leivän palasia, kasviksia ja chiliä. Taitaa olla alkujaan srilankalainen ruoka, mutta malediivilaiset ovat omineet tämän hyvin itselleen. Ulkonäkö ei hirveästi hurmaa, mutta alle kolmen euron annos vie kyllä nälän – ja kertoo paikallisesta makumaailmasta.


     

  5. Summer Kitchen & Bakery Maafushi
    Turkoosi sisustus ja tilpehööriä seinillä. Tämän paikan sisustuksessa on jotain erilaista kuin muissa Maafushin kahviloissa tai ravintoloissa. Mutta ruokalistalta saa kaikkea mitä muistakin paikallisista ravintoloista: kalaa, kanaa, lihaa, kasviksia, pizzaa ja pastaa. Kiinalaisille löytyy oma ruokalistansa. Kannattaa maistaa jälkiruuaksi 0,15 euron maustekakkupalaa!


     

  6. Stingray Beach Inn
    Älyttömän kivasti sisustettu paikka lähellä Bikinibeachiä. Sisäpihalla jacuzzi, riipputuoleja sekä lemmikkilintuja. Paikassa on myös yläkerta, jos haluaa rauhallisemman sopen. Miellyttävä henkilökunta ja erittäin puhdas ravintola, josta saa melkein mitä keksii tilata. Valkoista kalaa on tarjolla kymmenellä eri tavalla; suosituin annos on 15 euron merenelävälautanen, josta riittää ruokaa kahdelle.


    Kuvassa pippurimarinoitu kalafilee ja vesimelonismoothie.


     

  7. Fine Bake by Suzy
    Tämä ei ole ravintola eikä kahvila, vaan leipomo. Mutta se on erittäin suosittu ja sieltä voi hakea esimerkiksi rannalle muutamalla eurolla pasteijan, pizzan ja banaanikakun.
    Suljettu perjantaisin.


     

  8. Jazz Café
    Paikallisten suosima pieni kahvila ja ravintola, josta saa pientä snäksiä tai kokonaisen lounaan.
    Mukava paikka esimerkiksi katsella ikkunasta ohikulkevia ihmisiä ja paikallista elämää.

     
     

  9. + 12 euron buffetit
    Kaani Beach
    Arena-hotelli 
    Nämä kaksi Maafushin hotellia tarjoaa illallisbuffeteja. Kokeilin Kaanin buffetia, mutta rehellisesti sanottuna: en oikein innostu paikallisista seisovista pöydistä, vaikka paikalliset niitä hehkuttavatkin hinnaltaan ja laadultaan. Jos haluaa maistella monia eri ruokia, buffetit voivat olla silloin loistava valinta! 
    Minun mielestäni ne buffet-maut on tehty täysin mausteita käyttämättömille turisteille eikä niissä maistu lainkaan esimerkiksi mitkään paikalliset mausteet. Mutta tunnelmaa oli siitäkin edestä, alkusalaatit ja hedelmäjälkkärit toimivat, mahtava auringonlasku hurmasi ja palvelu oli ensiluokkaista! 

Kommentit (0)

Seuraa 

Tervetuloa mukaan Adventuristan matkaan!
Olen Annakaisa, intohimoinen seikkailija ja Me Naisten toimittaja sekä bloggaaja.
Tämä blogi on täynnä matka- ja matchatarinoita.

Vuosi sitten järjestelin elämäni uusiksi ja lähdin unelmieni matkalle. Opintovapaani starttasi 1. syyskuuta 2017 Malediiveilta ja kävin 16 eri maassa kymmenen kuukauden aikana.
Olen reissannut yhteensä 65 valtiossa. Nyt olen Japanissa (marraskuu 2018).

Contact: annakaisa_vaaraniemi(@)hotmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2017
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kategoriat