Kuplavohvelikahviloita. Kuplavohveleita torilla. Kuplavohvelirautoja kaupoissa. Kuplavohvelireseptejä blogeissa.

Hongkongista tutut kuplavohvelit ovat rantautuneet tänä kesänä rytinällä Suomeen. Helsingissä on ollut aiemmin yksi kuplavohveleihin keskittyvä kahvila, ja nyt niitä on jo kaksi. Kuplavohveleita saa myös niin Savosta kuin Lapista.

Uusin tulokas Helsingissä on Hong Kong Kuplavohveli, joka avasi ovensa Kampissa kesäkuussa. Se sijaitsee kappelin vieressä Narinkkatorilla. Kulmauksessa, josta on helppo painella ohi kiireisenä kohti bussiterminaalia.

Mutta jotkut pysähtyvätkin. Viime aikoina siellä on ollut jonoakin. Pöydät rakennuksen kahdella seinustalla ovat olleet täynnä.

Suomalaiset ovat selvästi innostuneita uutuuspaikasta ja valmiita maksamaan yli kympin kuplavohveliannoksesta. Kaikilla asiakkailla on kädessään vohvelikäärö, jossa on jäätelöä ja lisukkeita.

Alkuperäinen kuplavohveli oli katuruokaa Hongkongissa. Siellä sitä syödään paljaaltaan.

Olen kuullut sen synnystä monia tarinoita: esimerkiksi koska pula-aikana ei ollut kananmunia, keksittiin vohvelille muoto, joka muistuttaa kananmunaa. No, sen paikallinen nimi on kuitenkin ”egg waffle”, eli nykyään siihen käytetään kananmunaa.

Hongkongissa myydään niin hillittömiä annoksia kuin paljon paljaita kuplavohveleita. Se maistuu rapealta päältä ja sisältä se on ihanan pehmeää.

Olen muutaman kerran napannut Hongkongissa kuplavohvelin ilman lisukkeita mukaani. Muun muassa matchan makuinen kuplavohveli on niiiiiin hyvää ja siitä on kiva repiä suupaloja kupla kerrallaan. Parin euron herkulla on siellä muitakin nimiä, kuten ”egg puff” ja ”eggette”.

Kuplajutut ovat niin hongkongilaista herkkua. Muun muassa kuplatee on todella suosittua Hongkongissa.

 

Kuplavohvelitunnelmissa Hongkongissa keväällä 2018. Vohvelit maksavat noin kolme euroa, ja annokset seitsemän euroa.
Kuplavohvelitunnelmissa Hongkongissa keväällä 2018. Vohvelit maksavat noin kolme euroa, ja annokset seitsemän euroa.
Kuplavohvelitunnelmissa Helsingissä kesällä 2019. Annokset maksavat yli kympin, pelkän vohvelin saa noin viidellä eurolla.
Kuplavohvelitunnelmissa Helsingissä kesällä 2019. Annokset maksavat yli kympin, pelkän vohvelin saa noin viidellä eurolla.
Hong Kong Kuplavohvelipaikalla on erinomainen sijainti keskellä vilkkainta Helsinkiä.
Hong Kong Kuplavohvelipaikalla on erinomainen sijainti keskellä vilkkainta Helsinkiä.

 

Mansikkaa ja salmiakkia, nam!

Pääsin viikonloppuna juttelemaan Hongkong kuplavohveli -paikan perustajan, Kakin (pääkuvassa yllä), kanssa. Hän oli suunnitellut jo viime vuodesta lähtien omaa kahvilaa siskojensa kanssa.

Kuplavohvelipaikkansa he avasivat kesäkuussa Helsingin kaupungin omistamaan taloon. Toisin kuin Hongkongissa, Helsingissä kuplavohvelin saa myös vegaanisena ja gluteenittomana.

Koska kananmuna puuttuu vegaanisesta vohvelista, on siinä käytetty muun muassa kaura- ja soijamaitoa sekä kookosta. Muutoin resepti on salainen. Kakin mukaan he kokeilivat monta reseptiä ennen kuin löysivät niistä parhaan.

EU-säädösten vuoksi kuplaraudat on hankittu Euroopasta.

Kakin mukaan tämän kesän hitti on ollut selvästi vohveli, jossa on mansikoita. Summer-annoksessa on mansikoiden lisäksi mustikoita.

Erittäin veikeä yhdistelmä on vegaaninen kuplavohveli marjoilla sekä ruotsalaisella salmiakkijäätelöllä. Syvän musta jäätelö on voimakasta, mutta se sopii yllättävän hyvin marjojen kanssa.

Vegaanisessa vohvelissa on ihanan rapsakka koostumus. Se on lievästi sitkeä, mutta antaa sopivan haasteen suussa. Hidas pureskelu sopii periaatteessa kuplavohveliinkin, mutta jäätelö kyllä sulaa nopeasti.

En ole koskaan intoillut tavallisten vohveleiden perään näin paljon, jos juuri yhtään. Mutta tässä hongkongilaisessa konseptissa on jokin pahasti koukuttava juttu.

 

Sisustus vie Hongkongiin

Vaikka maut ovat jollain tapaa kotoisiakin, pääsen helposti Hongkong- ja Macao-tunnelmiin kuplavohvelin maun sekä kahvilan sisustuksen avittamana. Suurin syy HK-intoiluuni on kuitenkin se, että pääsen juttelemaan tuosta yhdestä lempikaupungistani Kakin kanssa.

Vohvelipaikassa on paljon tauluja, jotka viittaavat Hongkongiin. Sisustus on simppeliä. Vaikka ikkuna on auki, hellepäivänä siellä on turhan kuuma. Onneksi sieltä voi ostaa myös talon omaa jääteetä ja muita virvokkeita jäähdyttelyyn.

Vohvelit valmistuvat täsmällisesti tasan kymmenessä minuutissa. Tilauslätkä piippaa, kun annos on valmis ja saan sen käteeni.

Annokset ovat isoja, mutta kyllä aina yksi jäätelöpallo ja vohveli marjoilla maistuu.

Odotan jo kovasti, että Kaki ja kumppanit toisivat sinne suosikkini, vihreän teen makuisen vohvelin. Lisäksi he suunnittelevat suolaisten vohvelien myyntiä.

Kyllä on helppoa: ei tarvitse lähteä Hongkongiin eikä Macaoon, kun autenttiset herkut tulevat Suomeen melkein kotiovelle.

 

Lisää aiheesta:

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa mukaan Adventuristan matkaan!
Olen Annakaisa, intohimoinen seikkailija ja Me Naisten toimittaja sekä bloggaaja.
Tämä blogi on täynnä matka- ja teetarinoita.
Contact: annakaisa_vaaraniemi@hotmail.com

Olen reissannut yhteensä 71 valtiossa.
Syyskuussa 2019 jäin vuorotteluvapaalle ja lähdin reissuun.

Nyt olen Japanin Fukuokassa (huhtikuu 2020).

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Tammikuu
2019
Joulukuu
Syyskuu
2018
Marraskuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2017
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kategoriat

Instagram