Jos joskus perustaisin oman kahvilan, haluaisin, että siinä olisi jotain samaa kuin tokiolaisessa Lorans-kahvilassa. Se on niin virkistävä poikkeus lukuisten teemakahviloiden joukossa, etenkin värikkään Harajuku-kaupunginosan alueella.

Lorans-kahvilan tarjonta on tietenkin trendikästä, kuten muissakin tokiolaiskahviloissa: täällä on tarjolla monenlaisia kahveja, kauniita voileipiä, värikkäitä smoothieita ja terveellisiä lounaita. Mutta siinä, missä muissa kahviloissa on yleensä joku teema (kissa, koira, prinsessa, pöllö, kauhu…), niin Lorans luottaa viherkasveihin sekä ihmisiin.

Kahvilan työntekijöiksi on palkattu ihmisiä, joilla on mielenterveyden häiriöitä ja sairauksia. Tokiolaislehtien mukaan työntekijät tekevät 20–30 työtuntia viikossa ja ansaitsevat vähintään 1 100 euroa kuukaudessa.

Kahvilasta löytyvät ruokalistat englanniksikin, mutta missään ei kerrota työntekijöiden mielenterveydellisistä ongelmista. Eikä niistä voi tietää, ellei ole etukäteen lukenut asiasta. Päälle päin Lorans on tavallinen kahvila ja sen henkilökunta erittäin ystävällisiä, tavallisia japanilaisia työntekijöitä. Taustalla on monenlaisia sairauksia, mutta niistä ei huudella.

 

Kukkia ja herkkuja kotiin

Kahvilan lisäksi vuonna 2017 avattu Lorans toimii kukkakauppana. Sieltä voi hankkia kukkakoristeet ja viherkasvit kotiin tai tilata mihin tahansa juhliin.

Kun kuljeskelen läpi kauniin kahvilan ja sen kukkaosaston, pystyn vain toistamaan sanaa ”kawaii”. Ja kun saan pöytääni kukkasin koristellun lohiruisleivän sekä makeuttamattoman, hyvin haudutetun jääteen, on mielessäni edelleen yksi sana: kaunista. Myös maku on kohdillaan ja himoitsen jo paikan smoothiekulhoja ja -juomia, mutta jätän ne seuraavaan kertaan.

Yhden ruisleivän nauttiminen kestää yllättävän pitkään, koska se näyttää niin herkulliselta eikä sitä malta aamiaisnälissään hotkia.

Kun maksan laskuni, kuulen varmaan kymmenen kertaa ”kiitos”-sanan ja näen yhtä monta kumarrusta sekä hymyä.

Tällaiseen paikkaan on ilo tulla uudelleen!

Lorans Social Flower & Smoothie Shop
3-54-15 Sendagaya, Shibuya (lähin metroasema: Kita Sando)

 

 

 

Lisää aiheesta:

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa mukaan Adventuristan matkaan!
Olen Annakaisa, intohimoinen seikkailija ja Me Naisten toimittaja sekä bloggaaja.
Tämä blogi on täynnä matka- ja teetarinoita.
Contact: annakaisa_vaaraniemi@hotmail.com

Olen reissannut yhteensä 71 valtiossa.
Syyskuussa 2019 jäin vuorotteluvapaalle ja lähdin reissuun.

Nyt olen Japanin Fukuokassa (huhtikuu 2020).

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Tammikuu
2019
Joulukuu
Syyskuu
2018
Marraskuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2017
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kategoriat

Instagram