Hachiko-fani tässä Tokiosta terve! Edellisessäkin postauksessani kirjoitin tuosta maailman uskollisimmasta koirasta.

Nyt haluan hehkuttaa toista, vähemmän kuuluisaa tokiolaista Hachiko-patsasta, joka todellakin ansaitsee huomionsa.

Pitkään olen halunnut käydä tuolla patsaalla, koska olenhan Hachi- ja japanilaisten koirarotujen fani. Nyt päätin isänpäivänä tehdä sinne pienen retken.

Yleensä pidän itseäni hyvänä suunnistajana, mutta Tokion metrokartat ja kadut eivät aina ole helpoimmasta päästä. Kolmen eri metromatkan jälkeen pääsin Tokion yliopiston kampukselle, joka on jättimäinen ja erittäin kaunis. Siellä perheet ja sinkut hengailivat puistoissa, vanhat miehet ulkoiluttivat kameroitaan ja ainakin yksi turisti etsi Hachiko-patsastaan.

Kun olin löytänyt patsaan toiselta puolelta kampusta noin vartin harhailun jälkeen, jäin sen luokse nauttimaan kesäisestä lämmöstä. Viime päivinä Tokiossa on edelleen ollut se 20 astetta, ja olemme pian marraskuun puolessa välissä.

 

Rakkautta ja riemua katseessa

Minusta tässä uudemmassa Hachi-patsaassa on jälleennäkemisen riemu ja rakkaus kuvattu erinomaisen hyvin. Patsas pystytettiin vuonna 2015 tälle kampukselle, sillä Hachikon omistaja, professori Ueno oli aikoinaan töissä yliopistolla, tosin eri kampuksella.

Pronssipatsaan veistäjä on mielestäni saanut koiralle juuri sen ilmeen, jonka minäkin aina näen omassa shiba inussa pitkän tauon jälkeen. No, yhtä innokas ilme sillä saattaa olla, vaikka vien vain roskat ja olen poissa pari minuuttia.

Ihailin siinä patsasta kaikessa rauhassa ja yhtäkkiä vartija tuli luokseni. Ensimmäisenä mietin tietenkin, että olen nyt jossain luvattomalla alueella tai tekemässä jotain kiellettyä.

Mutta ihana vanha papparoinen toi minulle Hachi-tarroja sekä jututti muutamalla sanalla. Olisin voinut kuunnella hänen tarinoitaan siinä pitkään, mutta työvelvollisuudet kutsuivat häntä. Ja minä halusin vielä tallustella supersöpöllä yliopistokampuksella.

 

Melkein toivon, että voisin olla opiskelija tällaisella kampuksella.
Melkein toivon, että voisin olla opiskelija tällaisella kampuksella.

 

Professori Hidesaburo Uenon ja Hachikon patsas

Helpoin reitti patsaan luo: Nanboku-linjalla Todaimae-asemalle. Kun siitä lähtee yliopistolle ja menee ensimmäisistä ovista sisään, patsas on heti vasemmalla.

 

 

Haluatko lukea lisää Tokiosta?

Tarinoitani ja vinkkejäni kaupunkiin löydät täältä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Tervetuloa mukaan Adventuristan matkaan!
Olen Annakaisa, intohimoinen seikkailija ja Me Naisten toimittaja sekä bloggaaja.
Tämä blogi on täynnä matka- ja matchatarinoita.

Vuosi sitten järjestelin elämäni uusiksi ja lähdin unelmieni matkalle. Opintovapaani starttasi Malediiveilta ja kävin 16 eri maassa kymmenen kuukauden aikana.
Olen reissannut yhteensä 65 valtiossa (joulukuu 2018).

Contact: annakaisa.vaaraniemi@sanoma.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Marraskuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2017
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kategoriat