Olen löytänyt Canggusta jo viikon aikana suosikkikahvilani. Matcha Cafe Balin.

Riisipeltojen keskellä sijaitseva kodikas kahvila tarjoilee japanilaista jauhettua vihreää teetä eli matchaa hurjan monessa eri muodossa. Se on täydellinen paikka matchan ystävälle – ja muillekin, jotka haluavat nauttia kivasta tunnelmasta ja loistavasta teestä. Tai kahvistakin.

Matcha on japanin kieltä ja tarkoittaa jauhettua teetä. Se on vihreää teetä, joka on kasvatettu varjossa ja jauhettu pehmeäksi pulveriksi. Yksinkertaisimmillaan matcha nautitaan kuumaan veteen sekoitettuna.

Suomessa matchan käyttö on vielä uusi ilmiö; Japanissa se on kuin kansallisjuoma. Balillakin matchainnostus on kasvamassa kovaa vauhtia. Jo kaksi vuotta sitten täällä vieraillessani huomasin useita paikkoja, josta saa matchaa. Nyt buumi tuntuu vain yltyvän; siitä kertoo tämä Canggussa sijaitseva matchalle pyhitetty paikka.

Tapasin Matcha Cafe Balin omistajan Matteon ja hän kertoo, että he käyttävät kahvilassaan aitoa, japanilaista matchaa. Monet muutkin maat yrittävät tuottaa markkinoille matchaa, kuten Sri Lanka, mutta se on vähän kuin Ranskan ulkopuolella yritettäisiin valmistaa samppanjaa.  

”Sokeria on käytetty minimaalisesti tai sitä ei ole lainkaan.”

Ruokalistalta löytyy paljon vegaanisia sekä gluteenittomia annoksia. Myös sokeria on käytetty tuotteissa minimaalisesti tai sitä ei ole lainkaan, Matteo sanoo. Siksi kahvilan pöydillä on sokeriastiat.

Hinnat ovat vielä todella kohtuulliset. Matchajuoman saa kahdella eurolla. Vegaanisen jogurttiannoksen 1,50 eurolla ja gluteenittoman pannukakkusetin kolmella eurolla.

– Rikastumaan en pääse näillä hinnoilla, mutta täytyy muistaa, että Balilla työ- ja raaka-ainekustannukset ovat muutenkin suhteessa pienemmät, Matteo kertoo.

Matchaa lukuun ottamatta kaikki raaka-aineensa kahvila hakee paikallisilta tuottajilta ja valmistavat niistä tarjolla olevat herkut omassa keittiössään. Lista on pitkä; erilaisia matchajuomia on kymmeniä ja kahvilasta voi tilata esimerkiksi matchamunakasta tai -pannukakkuja.

Matcha Cafe Bali avautui syyskuussa 2017. Jollain tapaa tuntuu, että kahvila on ollut aina riisipeltojen keskellä. Toisaalta uusi sisutus ja siisteys paljastavat, että liiketoimintaa on ollut vasta kuuden viikon ajan.

Banaanimatchaleipä ja matchalatte maksoivat yhteensä 3 euroa. Näillä hinnoilla opiskelijakin pystyy nauttimaan päivittäisen drinkkinsä. 

4 nopeaa

  1. Hinnat: Juomat alkaen 1,50 eurosta, pienet snäksit alkaen 1 eurosta. Hintoihin sisältyvät palvelumaksu sekä verot.
  2. Avoinna: Joka päivä 7.30–16
  3. Parasta tässä paikassa: Aito japanilainen matcha, monipuolinen lista, tuore ruoka ja kotoisa tunnelma
  4. Älä säikähdä: Matcha Cafe Bali on mukana auttamassa balilaisia katukoiria ja kahvilassakin saattaa pyöriä muutamia haukkuja.  

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Annakaisa Vääräniemi
Liittynyt25.4.2016
2/2 | 

Se on totta! Matchajauhe on kyllä kallista, niin Suomessa, Japanissa kuin Balilla, mutta sitä kuluu yhteen juomaan noin teelusikallinen. 
Kotona matchaa siis voi nauttia alle eurolla / kuppi. Verkkokaupasta japanilaista matchaa voi tilata halvemmallakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa mukaan Adventuristan matkaan!
Olen Annakaisa, intohimoinen seikkailija ja Me Naisten toimittaja sekä bloggaaja.
Tämä blogi on täynnä matka- ja teetarinoita.

Olen reissannut yhteensä 70 valtiossa.
Syyskuussa 2019 jäin vuorotteluvapaalle ja lähdin kahdeksan kuukauden reissuun. Nyt olen Japanissa.
Contact: annakaisa_vaaraniemi@hotmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Syyskuu
2018
Marraskuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2017
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kategoriat