Balin koirat! Niitä on joka paikassa tässä pienessä kylässäkin. Kaduilla, kaupoissa, ravintoloissa. Kujilla vahtimassa omistajiensa omaisuutta, rannoilla hengaamassa muiden koirien kanssa.

Ne ovat söpöjä, mutta niillä kaikilla ei valitettavasti ole hyvä elämä. Osa on jäänyt jo pienenä orvoksi. Osa myöhemmin. Tulivuorenpurkaus on myös jättänyt satoja koiria kodittomiksi, ja vapaaehtoiset pitävät niistä nyt huolta Agung-vuoren lähellä. 

Vaikka turistit pitävät hyvää huolta ja adoptoivatkin paljon Balin koiria, osa hylkää koiran jossain vaiheessa, kun on paluu kotimaahan tai koira ei muuten vain enää sovi elämäntilanteeseen.

Rotukoiria myös varastetaan; Facebook-ryhmissä on joka viikko ilmoitus jostain kadoksissa olevasta koirasta tai kotimurron yhteydessä hävinneestä koirasta.

Kulkukoiria puolestaan saalistetaan ja australialaislähteiden mukaan myydään jopa jossain paikoissa turisteille ”kanana”. Jotkut ravintolat myyvät koiranlihaa ihan näkyvästi; silloin heidän ruokalistassaan on maininta RW. Joidenkin arvioiden mukaan koiranlihaa myyviä RW-ravintoloita on Balilla noin sata, toisten arvioiden mukaan yli tuhat.

Koirista riittäisi juttua vaikka kuinka paljon, hyvässä ja pahassa, mutta ajattelin tällä kertaa ilahduttaa muutamalla kuvalla. Kotikylässäni täällä Canggun Nelayanilla törmään päivittäin tiettyihin koiriin. Kun vietin samalla alueella lokakuun, osa koirista muisti minut vielä joulukuussakin. Osa tulee tervehtimään iloisesti häntä heiluen, osa murisee tai siirtyy kauemmaksi, kun yritän ottaa kameran esille.

Kulmakunnan kingejä:

Tässä Balin-koiria muilta paikkakunnilta:

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa mukaan Adventuristan matkaan!
Olen Annakaisa, intohimoinen seikkailija ja Me Naisten toimittaja sekä bloggaaja.
Tämä blogi on täynnä matka- ja teetarinoita.
Contact: annakaisa_vaaraniemi@hotmail.com

Olen reissannut yhteensä 71 valtiossa.
Syyskuussa 2019 jäin vuorotteluvapaalle ja lähdin reissuun.

Nyt olen Japanin Fukuokassa (huhtikuu 2020).

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Tammikuu
2019
Joulukuu
Syyskuu
2018
Marraskuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2017
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kategoriat

Instagram