Todellinen budjettimatkailija asuu Perthissä hostellissa. Niitä saa halvimmillaan 15–20 eurolla / yö, jos suostuu jakamaan makuusalin 15 muun matkailijan kanssa. Vähän pienempi, neljän henkilön dormi maksaa täällä vähintään 30–40 euroa / yö.

Tietenkin, mitä isompi seurue on, sitä helpompi on valita vaikkapa kokonainen Airbnb-huoneisto omaan käyttöön. Hotelleistakin saa maksaa ainakin 100 euroa yöltä.

Oma valintani oli jaettu Airbnb-huoneisto Perthin lähiössä, Glendaloughissa. Oikeastaan Glendalough kuuluu jo Stirlingin kaupunkiin. Matkaa Perthin keskustaan on noin seitsemän kilometriä ja se on taittunut viikon ajan kätevästi junalla (kaksi pysäkin väliä) tai bussilla (nopeimmillaan 12 minuuttia moottoritietä). Lähimmät pysäkit ovat noin 700 metrin päässä. Sama matka on lähimpään ruokakauppaan ja upeisiin ulkoilualueisiin puistoissa, joissa voi välillä nähdä kenguruita ja valitettavasti myös käärmeitä.

Viehättävällä omakotitaloalueella sijaitseva kaksikerroksinen talo tarjosi minulle oman mukavan huoneen ja jaetut muut tilat asunnon omistajan, 24-vuotiaan Lenan kanssa. Hän on lääkäri ja työskenteli arkisin, joten talossa oli sinänsä melko rauhallista. Hänen kaksi koiraansa piti välillä elämää, mutta onneksi olen tottunut koiriin ja nämä tyypit olivat muuten rentoja tapauksia. Ja joka toinen päivä koirat olivat päivähoidossa. Toisinaan Lenalla oli hoidossa myös kolmas koira.

Joulupaketteja – koirille

Viikonloppuna taloon tuli jo joulukuusi, ja Lena oli hankkinut kuusen alle kymmeniä paketteja. Hän paljasti, että suurin osa niistä on hänen koirilleen. Paketeissa on leluja, vaatteita ja ruokaa. Australialaiset hemmottelevat koiriaan erityisesti joulun alla: eläinkaupat markkinoivat ”koirien joulupesuja” sekä kutsuvat paikalle joulupukin, jonka kanssa lemmikinomistajat voivat ikuistaa karvakuononsa yhteisiin kuviin.

Airbnb-kämppäni seinillä oli paljon kuvia Lenan koirista. Hänen autossaan oli rekisteri ”Crzydgldy” (=Crazy dog lady, hullu koira nainen). Vapaa-ajallaan Lena kertoi valokuvaavansa usein omia sekä muiden koiria; jopa pienet pakettikortit hän on tehnyt joululahjoihinsa koiriensa kuvista.

Ainoa miinuspuoli tässä asunnossa oli tosiaan kuuden jälkeen heräävät ja välillä ääntä pitävät koirat sekä takapiha, joka oli täysin koirien valtakuntaa. Olisi kiva ollut viihtyä joskus ”omallakin pihalla”, sillä Perthin sää oli koko viikon erittäin aurinkoinen ja kivan lämmin (+30–35 astetta), mutta olo siellä kävi kovin tukalaksi. Koirilla on vapaa pääsy takapihalle pienestä oviluukusta ja ne käyvät siellä tarpeillaan muovinurmikon päällä – joka oli näin kuivana ja kuumana kautena melko ällöttävässä kunnossa. Onneksi asunnon lähellä oli kivoja luonnonpuistoja, joissa saattoi sitten hengata.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa mukaan Adventuristan matkaan!
Olen Annakaisa, intohimoinen seikkailija ja Me Naisten toimittaja sekä bloggaaja.
Tämä blogi on täynnä matka- ja teetarinoita.
Contact: annakaisa_vaaraniemi@hotmail.com

Olen reissannut yhteensä 71 valtiossa.
Syyskuussa 2019 jäin vuorotteluvapaalle ja lähdin reissuun.

Nyt olen Japanin Fukuokassa (maaliskuu 2020).

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Tammikuu
2019
Joulukuu
Syyskuu
2018
Marraskuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2017
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kategoriat

Instagram