Yli 4 000 temppeliä, pagodia ja stupaa! Laosissa on valtava määrä buddhalaisuuteen liittyviä rakennuksia. Maasta löytyy tietenkin myös kiinalaisia temppeleitä sekä muiden uskontokuntien pyhiä paikkoja.

Edellisessä postauksessani kirjoitin henkilökohtaisen rakkauskirjeen Vientianesta eli 40 syytä matkustaa sinne mahdollisimman pian. En voi liikaa ylistää temppeleitä, etenkin buddhalaisia. Niiden kuvia ei ollutkaan tuossa hehkutusjutussani, joten ajattelin koota tähän pelkästään kuvia temppeleistä.

En ole aina ollut temppeli- tai kirkkofani. Kun olin 1990-luvun loppupuolella aikoinaan kesätöissä Saksassa, isäntäperheeni vei minut jokaisena viikonloppuna johonkin kirkkoon. Vaikka he eivät olleet erityisen uskonnollisia, katsoimme maisemia ja kaunista arkkitehtuuria. Kiipesimme portaita kirkkojen torneihin ja otimme kuvia kirkkoaukioilta.

Heidän eleensä oli hieno ja muistan sen ikuisesti, mutta tuolloin, juuri 18 vuotta täyttäneenä, olisin halunnut nähdä enemmän toisenlaista Saksaa.

Nyt, yli kaksi vuosikymmentä myöhemmin, olen todellinen temppeli- ja kirkkoihminen. Ainakin tiettyyn rajaan asti. Tällä hetkellä tuntuu kyllä, että olen puolessa vuodessa nähnyt niin paljon temppeleitä kuin koko elämäni aikana yhteensä. Joten alkaa tulla hieman temppeliähky, vaikka täällä Luang Prabangissakin olen jo kierrellyt monessa temppelissä, vaikka olen vasta vuorokauden ollut perillä. Mielenkiintoiset yksityiskohdat, niiden rauhalliset ja kauniit puutarhat sekä iloiset munkit vetävät yhä minua temppeleihin.

Ennen kuin ähky iskee kunnolla ja lopetan temppeleissä hengailun kokonaan (kyllästyneenä), on aika julkaista kauneimpia kuvia niistä. Joukossa on paljon kuvia ovista ja ikkunoista, sillä niiden yksityiskohdat ovat mielestäni kauneimpia. Buddhapatsaista otin niin paljon kuvia jättipuistossa, joten niistä ei ole tällä kertaa kuvia. 

Kaikki tämän postauksen kuvat ovat Laosista (Vientianesta ja Luang Prabangista), jossa on mielestäni Aasian kauneimmat temppelit ja stupat.
Vai mitä mieltä olette?

Muita Laos-postauksiani

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa mukaan Adventuristan matkaan!
Olen Annakaisa, intohimoinen seikkailija ja Me Naisten toimittaja sekä bloggaaja.
Tämä blogi on täynnä matka- ja teetarinoita.
Contact: annakaisa_vaaraniemi@hotmail.com

Olen reissannut yhteensä 71 valtiossa, ja suosikkini on Japani. 
Nyt olen Helsingissä (heinäkuu 2020), mutta mieleni on vielä Fukuokassa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Tammikuu
2019
Joulukuu
Syyskuu
2018
Marraskuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2017
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kategoriat