Hei maailma! Me ollaan Alina, Ida-Liina ja Tuomas, ja tuotamme 20-30-40 -podcastia Suplaan! Podcastissa keskustellaan elämästä ja ilmiöistä kaksi-, kolmi- ja nelikymppisen näkökulmasta. Täällä blogissa syvennytään entisestään podcastien aiheisiin ja kirjoitellaan tuntojamme kaikesta elämään liittyvästä. Keitä me oikein sit ollaan? Tässä vastaus:

Ida-Liina Huurtela on kaksikymppinen media-ammattilainen ja toimittaja, joka elää onnellisessa lapsettomassa parisuhteessa. Ida-Liina rakastaa konsolilla pelaamista ja on jo ehtinyt hakata läpi Red Dead Redemption 2:n. Ryhmän nuorin jäsen hurahtaa harrastuksiin mutta ei ole koskaan kokenut ensirakkauden huumaa.

Alina Kangasluoma on avioeron kokenut kolmekymppinen crossfit-yrittäjä ja leffafriikki. Kiireistä arkea elävä uraäiti elää lapsensa kanssa vuoroviikkoelämää ja elää uudessa parisuhteessa komean lentäjän kanssa, uuh. Suurin osa Alinan elämänviisauksista on peräisin leffoista ja TV-sarjoista.

Tuomas Rajala on kertaalleen eronnut neljän lapsen isä, joka rakastaa moottoriurheilua. Hänen taustansa on radiossa ja telkkarissa, mutta tätä nykyä aika kuluu finanssikonsernin viestinnässä. Tuomas on myös rakkausaddikti, joka pelkää ettei enää koskaan saa rakastua uudelleen.

Ajateltiin kertoa vähän tarkemmin keitä me oikein ollaan, ja mitenkäs muuten kuin kaverikirjan kysymysten muodossa.

 

Nimeni on

A: Alina. Mulla ei muuten ole toista nimeä ollenkaan. Lapsena halusin olla Paula, koska Neiti Etsivä oli Paula Drew. Ei mennyt läpi ja en saanut vaihtaa nimeäni. Ehkä ihan hyvä.
T: Tuomas. Vihasin ala-asteella nimeäni, koska opettaja halusi aina nöyryyttää minua lausumalla ennen joulua klassikkorunon: Tule meille Tuomas-kulta, tuopa joulu tullessas.
I: Ida-Liina Maaria. Ala-asteella en jossain vaiheessa pitänyt ollenkaan mun kaksiosaisesta nimestä ja siksi kirjoitin kouluvihkoihin nimeksi Maaria. Se vaihe tosin onneksi meni ohi. 

Jotkut tosin kutsuvat minua

A: Allu on yleisin lempinimi. Tuomas kutsuu mua kyllä lähinnä pelkästään sukunimellä. KANGASLUOMA!
T: Tumppi tai Roki ovat yleisimpiä lenpinimiä. 
 I: Idaks, Iiiiiiidaks, Ilpoksi tai Lissuksi. Iskälle oon aina ollut Itsku.

Sinkku, dinkku vai jotain siltä välillä

A: Mä olen eronnut, ja mulla on 5-vuotias lapsi. Näitä kuuluisia ruuhkavuosia.
T: Naimisissa. Nelilapsisen uusperheen isä ja ruuhkavuosien nujertama ihmisraunio. 
I: Avoliitossa. 

Olen näin vanha

A: Päälle kolkyt.
T: Nelkyt. 
I: Yli kakskyt, alle kolkyt. Pikkusiskon mielestä en oo enää kakskymppinen, mut musta kaikki alle kolmekymppiset ja yli 20-vuotiaat on kakskymppisiä. Eikö?

Pienenä olin varma, että minusta tulee isona 

A: Eläinlääkäri. Mikä on todella tyhmää ottaen huomioon että mä pelkään verta, leikkauksia, neuloja ja itken jos eläimet kärsii.
T: Rallikuski. Sen haaveen toteutumatta jääminen harmittaa edelleen. 
I: Lentäjä tai lennonjohtaja. Mä olin siitä ihan varma 20-vuotiaaksi asti.

Mutta isona minusta tulikin

A: Viestinnän moniosaaja. Onkohan itsekästä kutsua itseään moniosaajaksi? Kyllä mä koen osaavani monenlaisia asioita. Aikuisikäni olen työskennellyt viestinnän ja markkinoinnin parissa.
T: Puhetyöläinen ja mediaihminen. Olen onnellinen saadessani tehdä työtä, josta saa iloa elämään. 
I: Toimittaja, tuottaja, media-alan moniottelija ja somettaja. Rakastan videoiden ja podcastien kanssa puuhastelua!

Täydellinen puoliso

A: No tää on tää että ois kiva ku ois vahva mutta herkkä ja huumorintajuinen mutta vakava jne jne. Täydellinen puoliso on sellainen, joka on sun peruskallio, näkee sut sellaisena kuin olet hyvässä ja pahassa ja haluaa silti rakastaa sua. Ja jonka kanssa voi katsoa leffoja ja syödä irtokarkkeja. Jos ei syö karkkia niin ei voi olla mun kanssa.
T: Se koostuu niin monesta elementistä, että sellaista on mahdotonta määritellä. Sanoisin, että tärkeintä olisi se, että hyväksyy sinut sellaisena kuin olet.
I: On löytynyt. Suosikki-ihminen koko maailmassa, jonka kanssa jaan mieluiten arkeni ja vapaa-aikani.

Jos saisin lisää tunteja vuorokauteen 

A: Ei saatana, mä nukkuisin ja olisin hiljaa! Meditoisin! Lukisin! Treenaisin lisää!
T: Tuhlaisin senkin ajan turhuuteen, vaikka pitäisi urheilla ja tehdä mielekkäitä asioita. Ei vuorokauteen tarvita lisää tunteja, vaan elämä pitäisi muokata mieleiseksi näillä 24 tunnilla.
I: Kehittäisin itseäni. Opiskelisin venäjää tai hepreaa ja liittyisin johonkin ruotsinkieliseen keskusteluryhmään. Opettelisin koodaamaan ja alkaisin taas ottaa piano- ja laulutunteja.

Harrastan

A: CrossFittiä. Se on vähän silleen että jos olisin vegaani ja harrastaisin CrossFittiä niin kummasta mä oikein ekana kertoisin. Vitsi vitsinä, mulla on oma CF-Sali Helsingin Viikissä ja tää on mulle todella tärkeä ja rakas harrastus, joka on muuttanut mun suhtautumista omaan ulkonäköön, tuonut ihan oman yhteisön elämään ja tietysti synnyttänyt mun massiiviset lihakset.
T: Harrastan moottoripyöräilyä ja työn tekoa. Usein nämä molemmat jopa yhdistyvät. Yritän myös maastopyöräillä ja käydä välillä kuntosalilla. 
I: Urheilua ja liikkumista. Tällä hetkellä erityisesti pyöräily ja lihasmassan kasvatus ovat vieneet mennessään. Zumbaisin useammin jos ehtisin, koska se on mahtava harrastus! Ja heti ku Stadikka aukeaa alan taas vesijuosta ja uida. 

Parin lasillisen jälkeen perjantai-iltana kuuntelen Spotifystä 

A: En todellakaan parin lasillisen jälkeen kuuntele musaa vaan nukahdan pystyyn. Se on veteen piirretty viiva että jos ottaa kaksi, niin nopeasti se kolmas perään tai muuten nukkumatti vie. Mutta musiikin suhteen tykkään kaikesta Lady Gagasta Abbaan ja Queeniin.
T: Musamakuni on hyvin sekalainen, mutta fiiliksestä riippuen esimerkiksi Staminaa, Antti Tuiskua tai Robbie Williamsia. Eniten kuuntelen raskaampaa metallia, mutta guilty pleasureni ovat pateettiset rakkauslaulut. 
I: Jotain valmista soittolistaa. Tai Shania Twainin That don't impress me much uppoaa aina.

Noloin tv-ohjelma josta pidän 

A: Viimeisimpänä addiktoiduin Netflixissä Yummy Mummiesiin, joka kertoo australialaisista ökymutseista. Toinen mitä tykkäsin katsoa oli Riverdale, joka on Gossip Girlin ja murhamysteerin sekoitus. Kauheeta paskaa, mutta aivot lepää.
T: En mä koe, että mikään olisi kovin noloa. Katson mielelläni ihmissuhdesarjoja, mutta eniten nautin synkistä sarjamurhaajasarjoista. 
I: Salkkarit. Ja mahdollisimman paskat realityt jes pliis. Esimerkiksi Alinan mainitsema Yummy Mummies on loistava!

Bravuurini keittiössä

A: No mä en siis osaa kauhean hyvin kokata. Mulla on ehkä viisi ruokaa mitä osaan tehdä. Osaan tilata Woltilla tosi näppärästi ruokaa! Lompakko ei tykkää siitä.
T: Kyllä se on intialainen kana. Parempaa kuin raflassa. 
I: Kananmunat. Teen hyvää ruokaa, mut pääasiassa elän kananmunilla ja smoothieilla. Mun tekemä linssikeitto on super hyvää!

Melkein hävettää kertoa, mutta itken aina kun 

A: Mä itken monenlaisista asioista. Musiikki, tv-ohjelmat, elokuvat, kirjat, kyllä mä aika herkästi liikutun.
T: Pateettisten rakkauslaulujen äärellä tulee itkettyä. Viimeksi itkin kun katoin GOT:ta jossa Jon Snown näki siskonsa Arya Starkin pitkän ajan jälkeen. 
I: Itken harvoin, mutta jos itken niin se johtuu eläimistä tai eläinvideoista. Ylen Yliopistollinen eläinsairaala -ohjelma on mulle liikaa, sitä katsoessani vollotan aina vuolaasti. Ihmiset saa mut itkemään ainoastaan SuomiLOVEssa ja Frozen-musikaalissa.

Lapsuuteni lempilelu 

A: Pandakarhupehmo.
T: En oikeasti muista tällaista. Ehkä radio-ohjattava auto.
I: Ehkä Pertsi-pehmolelu. En muista muita.

Lempilelu nykyään 

A: Kai se on tää oksettava puhelin. Viha-rakkaussuhde.
T: Uusi prätkäni KTM 790 Duke.
I: Pyörät ja blenderi. Niiden käyttö saa aina onnelliseksi. Sielu hykertelee ajatuksestakin.

Salainen paheeni 

A: Tykkään leikata mun varpaidenkynsiä. Kasvaisipa ne joka päivä sentin niin pääsisin leikkaamaan niitä joka päivä. 
T: Syön salaa lasten yli jääneet suklaamunat.
I: Hilloleivät. Sormen dippaaminen lakritsi- tai salmiakkijauheeseen. Sit vaan sormi (yleensä oikea etusormi) jauheineen suuhun. Ahh. Lisäksi korvien ja nenän kaivaminen. Parasta on se, jos löytää syvältä nenästä kunnon räkäpaakun. Tykkään myös tutkia mun kitarisoja ja suuta taskulampulla ja vanupuikolla. 

Viisaus, jonka olen tähän mennessä oppinut

A: Sitä jotenkin aina löytää ittensä sieltä mistä pitikin. Vaikka matkalla ei siltä tuntuiskaan. Ja toinen on että käy pissalla yöllä jos mietit pissalla käymistä.
T: Leikki leikkinä, mutta pylly pois tyynyltä. 
I: On turhaa haaskata energiaa toisten kadehtimiseen tai katkeruuteen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

20-30-40 tarkastelee elämää ja ilmiöitä kaksikymppisen Ida-Liinan, kolmikymppisen Alinan ja nelikymppisen Tuomaksen näkökulmasta. Kuuntele uusin podcast joka tiistai Suplasta!

Hae blogista