Vaimo kävi kylässä.

Parasta, mitä lapsuudesta ja varhaisnuoruudesta muistan, on tyttökaverien kanssa yökyläily. Jos itse pääsin kaverin luo yökylään, oli se aina melkeinpä seikkailu. Uudet lelut, uudet pihat, uudet leikit. Minun vuoroni kutsua yökylään oli aina silloin, kun telkkarista tuli tv-sarjamaratoneja, ja bestisten kanssa valvottiin aamuyöhön X-filesia katsoen. Kukaan muu ei tosin tainnut olla innoissaan itse sarjasta, mutta väliäkö tuolla kun pötkötettiin vierekkäin siskonpedillä olohuoneen lattialla popparikulhojen kanssa.  

Aikuisena yökyläily kaverien kesken on valitettavan harvinaista. ”Mut kun mä niin tykkään herätä omasta sängystä”, ”Mulla tulee aina selkä kipeeks kun nukun vieraassa sängyssä”, ”Ku mä en oikein saa unta vieraassa paikassa, ja mun täytyy kuitenkin saada se kahdeksan tuntia joka yö”. Jep, iän myötä tulee paitsi laiskuus myös mukavuudenhalu, ja siitä viiden tonnin Tempurista irtautuminen tuntuu raastavalta.

Yksi parhaita juttuja tapahtui, kun kaverini erosi pitkäaikaisesta kumppanistaan ja muutti pariksi viikoksi luokseni (ero itsessään  ei tietenkään ollut iloinen asia, toim.huom). Elän ns. vuoroviikkoarkea, eli lapsi on minulla 50% ajasta. Tähän kun yhdistää uuden kumppanin vuorotyöaikataulun, niin yksinäisiä iltoja on aika paljon. Oli mahtavaa, että niinä yksinäisinä iltoina oli kaveri kenen kanssa vahdata viikon Bätset ja Tempparit, kommentoida niitä yhdessä ja miettiä mitä ruokaa tehtäisiin illalla. Lisäksi rituaaliin kuului, että ostimme aina jonkun syntisen jäätelöpurkin kyytipojaksi hömppäohjelmille.

Maria Veitolakin harrastaa yökyläilyä, miksi en minä voisi? Julistan siis käynnistyneeksi kansainvälisen yökyläilyviikon! Yökyläilyn säännöt:

  1. Sopikaa yökyläilystä etukäteen. Baari-illan päätteeksi ei ole kiva tuppautua toisen luo ja me suomalaiset emme koskaan kehtaa sanoa ei.
  2. Pohtikaa illan ohjelma. Katsotteko ohjelmia, juoruiletteko vai käyttekö saunassa. Tämä on tärkeää, koska jos luokseni tulee yökylään keskiviikkoisin tai torstaisin, joutuu katsomaan Temppareita. Maanantai on Game of Thrones -päivä.
  3. Kysy, tarvitseeko tuoda oma pyyhe/lakanat.
  4. Vie mukanasi jotain kivaa. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

20-30-40 tarkastelee elämää ja ilmiöitä kaksikymppisen Ida-Liinan, kolmikymppisen Alinan ja nelikymppisen Tuomaksen näkökulmasta. Kuuntele uusin podcast joka tiistai Suplasta!

Hae blogista

Instagram