Kirjoitukset avainsanalla #työ #työhyvinvointi #irtisanoutuminen

Kuvan otti ihana @aitohali

No hellou pitkästä, pitkästä aikaa!

Kulunut syksy on ollut lievästi sanottuna aika haipakka meille kaikille. Espanjasta palattuani oon tehnyt useampaa eri projektia päällekäin. Alina sai perheenlisäystä ja Tuomas irtisanoutui työstään ja aloitti uudessa työpaikassa. Voisi siis sanoa, että tää on oikeasti ollut muutosten vuosi meille kaikille! Kuulumisia on luvassa myöhemmin varmasti lisää, mutta ennen sitä mun kirjoitussuoni alkoi sykkiä yhtäkkiä aivan toisesta aiheesta: entisistä työnantajista. Aihe on ollut mun elämässä tosi ajankohtainen nyt kun olen heittäytynyt takaisin freelanceriksi. Ja lisäksi työhyvinvointi on mulle jotenkin tosi sydäntä lähellä oleva aihe, joten annetaan palaa!

Mä väitän, että entiset työntekijät ovat yksi työpaikan tärkeimmistä käyntikorteista. Siksi erityisesti työhyvinvointiin on super, super tärkeää panostaa. Oon ehtinyt urallani työskennellä monenlaisille työnantajille. Etenkin friikuksi palattuani multa on tosi paljon kyselty, mitä pidin siitä, tästä ja tuosta työpaikasta. Keskustelu etenee yleensä tässä järjestyksessä:

1. Minkälainen työpaikka X oli?

2. Millainen työporukka siellä oli?

3. Miksi lähdit sieltä?

Ja sitten tärkein:

4. Suosittelisitko kyseistä työpaikkaa/työnantajaa?

Viimeksi eilen parin kollegan kanssa juteltiin työhistorioistamme ja vaihtelimme kokemuksia eri työnantajista ja projekteista. Kaikkien listoilta löytyi mestoja, joita ei millään ilveellä voida suositella vaikka työnkuva kuinka mielekäs olisikin. Yhdistävinä tekijöinä oli huono johtaminen, myrkyllinen ilmapiiri ja se, ettei kahteen mainittuun saada muutosta aikaan vaikka sitä kuinka yritettäisiin. Ja ihan rehellisesti: miksi kukaan haluaisi hakea työtä jos tietää, että työhyvinvointi sakkaa? En minä ainakaan.

Onneksi kaikkien listoilta löytyi valtavasti ihania ja kannustavia työpaikkoja. Eikä mikään ole mun mielestä niin iso kunnia työnantajalle kuin entisen työntekijän kehu.

Mitä mieltä te olette?

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Juuri näin! Joillain paikoilla on maine omankin porukan keskuudessa. Tuntuu, että paska työilmapiiri on vähän niinkuin olettamus nykyään. En muista Suomessa olleeni monessa paikassa töissä missä ei työyhteisöstä löytyisi päivittäin ikäviä ihmisiä, usein vanhempia naishenkilöitä. Ilman, että sorrun ikäsyrjintään, tämä on ollut kokemukseni. Voitaisiinko ihan aikuisten oikeasti ruveta käyttäytymään töissä, Suomessakin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

20-30-40 tarkastelee elämää ja ilmiöitä kaksikymppisen Ida-Liinan, kolmikymppisen Alinan ja nelikymppisen Tuomaksen näkökulmasta. Kuuntele uusin podcast joka tiistai Suplasta!

Instagram