Kirjoitukset avainsanalla etäpäivä

Onneksi pitää välillä saada kahvia, muuten jäis siivoaminen tekemättä.

Mä oon tosi avoimesti puhunut meidän podcastissa siitä, että oon varsinainen sottapytty. Jos asuisin yksin niin mun koti olisi varsinainen sikolätti. Ja jos mulla silloin olisi kissa, niin sit kun jonain päivänä se kissa katoaisi mun tavaroiden ja roskien valtaamaan asuntoon, niin mä en ikinä enää löytäisi kattipoloa. Fakta on kuitenkin se, että a) mä en asu yksin, b) mulla ei (nyyyyh, vielä) ole kissaa ja c) avopuolisoni nauttii siisteydestä. En siis saa sikailla yksinäni. 

Kodin siisteyteen ja siivoukseen liittyvät asiat ovat sellaisia, mistä me kiistelemme aika ajoin. Emmekä ole ainoita, sillä kyselyiden perusteella lähipiirini pariskunnat kinastelevat usein tismalleen samasta aiheesta. Koska en halua parisuhteeni kaatuvan sotkuiseen keittiöön, ympäri asuntoa lojuviin likaisiin alusvaatteisiin tai haiseviin roskiksiin, oon yrittänyt etsiä ratkaisua puhtaanapitoon liittyvään problematiikkaan. Ja oon keksinyt tässä vuosien varrella yhden erinomaisesti toimivan keinon. Kahvinkeiton!

Mä oon koko meidän suhteen ajan tehnyt enemmän tai vähemmän töitä kotoa käsin. On suorastaan taitolaji, miten epäsiistiin kuntoon kämpän saa yhden antaumuksella vietetyn etäpäivän aikana. Etäpäivä ei suinkaan ole siivoamista varten tarkoitettu, mutta myös kotitoimistopäivissä on lyhyitä hetkiä, jolloin ehtii nopeasti siistiä paikkoja. Yksi erinomainen tapa on keittää kahvit ja raivosiivota tehokkaasti ne pari hassua minuuttia, kun kahvi tippuu. Sen jälkeen kun olen napsauttanut kahvinkeittimen päälle asettelen lounaan valmistuksesta aiheutuneet tiskit koneeseen, rapsuttelen kuivahtaneet aamupalasmoothien jämät pois hellan päältä, petaan sängyn, survon ruokapöydällä lojuvat kuitit ja paperit laatikoihin (ei kauhean kestävä ratkaisu, sillä nyt laatikot pursuilevat epämääräisiä paperiappusia joissa lukee pari hassua sanaa, tyyliin: “muista sukka, punainen auto tööttää”. Tiedä sitten, minkä tärkeän projektin muistiinpanoja ne ovat olleet!) ja lopuksi nostelen sohvalta pudonneet tyynyt takaisin paikoilleen. Ja ystäväni, kaikki tämä tapahtuu siinä muutamassa minuutissa, mikä kahvin keittymisessä kestää! Mikäli koti vaatii joskus vielä tomerampaa otetta niin järjestelen asuntoa niin kauan kunnes kahvi on jäähtynyt mukissa juomakelpoiseksi. 

Miksi teen näin? Siksi, että musta on paljon kivempi tehdä pikasiivous yksinäni ennen kuin puoliso tulee töistä kotiin. Samalla siinä vaiheessa kun mun oma työpäiväni loppuu niin mulla ei enää oo hirvittävää kaaosta selvitettävänä. Lisäksi tuollainen viiden minuutin pikajärjestely tuulettaa aivoja jotenkin ihmeellisellä tavalla kesken kotona vietetyn työpäivän. Kahvia tulee kuitenkin juotua pitkin päivää niin miksen samalla käyttäisi sen keittymiseen kuluvaa aikaa hyödyksi? Ja okei lisäksi mielelläni otan kehut vastaa siitä, miten yllättävän siistiä kotona on työpäivän jälkeenkin.

Mitä vinkkejä sulla on antaa kaaoksenhallintaan?

p.s. Postauksen siivousniksi toiminee myös teetä lipittäville sillä twistillä, että siivotaan sillä aikaa kun vesi lämpenee tai tee hautuu.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

20-30-40 tarkastelee elämää ja ilmiöitä kaksikymppisen Ida-Liinan, kolmikymppisen Alinan ja nelikymppisen Tuomaksen näkökulmasta. Kuuntele uusin podcast joka tiistai Suplasta!

Instagram