Pistetään väliin tämmönen välikatsaus, jossa yleisesti vähän omia fiiliksiä ja lajikokeiluista lisää kuvia.

Mikä tammikuu on takana! Se sisälsi itseni ylittämistä monella tapaa lajikokeiluiden merkeissä, mutta toki tän blogin kirjoittaminen on yksi iso itsensä ylittäminen. Blogista on tullut hyvää palautetta (kiitos siitä!) ja se varsinkin auttaa jaksamaan.  Lajeja kokeiltu reilu kymmnenen, blogi juoksee siihen suhteessa vähän jälkijunassa. Ajattelin, et oma deadline on joulukuun viimeinen päivä saada homma pakettiin, vaikka moni koittaakin saada Suomen 100-vuotis päivään mennessä lajit kasaan. Jos tulee lajeja mieleen mitä voisin kokeilla, niin olkaa yhteydessä instassa @siljapenttinen tai sähköpostin kautta silja.m.penttinen(a)gmail.com. 

Mut siihen tasapainon etsimiseen. Tarviin sitä, sekä fyysisesti, että henkisesti. Mun oikean polven eturistiside on leikattu toista kertaa viime syyskuussa ja kuntoutus on vielä pahasti kesken. Oikeastikin epätasapaino jaloissa on melkoinen ja myös näitä lajikokeiluita joudun vielä muutaman kuukauden miettimään, et mitä kaikkee uskaltaa mennä kokeilee. Mulla on monessa hommassa sellainen mentaliteetti, et mielelläni skippaisin kaikki välivaiheet (ja nöyrän työn) ja hyppäisin suoraan lopputulokseen. Tapana on myös heittäytyä satalasissa tekemään kaikkea yhtäaikaa, jonka jälkeen joudun aina palaamaan taaksepäin ja kerämään palaset takaisin kasaan - henkiset ja välillä valitettavasti myös ne fyysiset. Enkä todellakaan mistään aiemmista kokemuksista ole oppinut, vaan samalla tavalla joka kerta taas kaikkea ja yhtä aikaa, kunnes keho tai mieli sanoo piip.

 Se on taas sitä henkisen tasapainon etsimistä. Myös siihen uskon, että noi mun ykköslajit tällä hetkellä: jooga ja jousiammunta on hyviä, koska niissä opetellaan myös sitä hetkessä kiinni olemista ja työ tehdään rauhassa sähläämättä. 

 

Kun viime keväänä päätin luopua salibandystä sekä polven keston, että todellisen motivaation hiivuttua oli elämässä yhtäkkiä aika iso tyhjiö. Vaikka en elannokseni ole ikinä urheillut, eikä mulle ole koskaan urheilusta maksettu, se oli silti isompi osa mun elämää ja identiteettiä kuin mitä mä osasin ajatella. Kuka mä olen, kun en ole enää salibandyn pelaaja? Todella iso osa oli myös kuulua joukkueeseen, koska tiesi varmuudella olevansa osa jotain porukkaa. Ryhmään kuulumisen tunne on mulle yks tärkeimmistä asioista uuden harrastuksen aloittamisessa. Se, että voin sanoa olevani vaikka se salibandyn pelaaja, yleisurheilija, jousiampuja tai sukeltaja. Mikä vaan. 

Kirjoitin jo tonne kuntosali -postaukseen, että mulle kuntoilu oman kunnon ylläpitämiseksi tai ulkonäön vuoksi ei riitä motivaatioksi pumpata salilla päivästä toiseen. Tarkemmin sanottuna mulle oman ulkonäön tai kunnon vuoksi liikkuminen ei ole terve motivaatio. Kun suoritusta ei mitatakaan metreinä, sekunteina tai maaleina, vaan peilin ja muodissa olevan hyväkuntoisuuden normin mukaan, liikunnasta häviää ilo. Keskittyminen kääntyy tekemisestä ja kehittymisestä oman navan ympärille, kirjaimellisesti. 

 

Tykkään siitä, että ulkonäkökeskeisestä liikunnasta ja elämästä ollaan siirtymässä hyväolo -keskeisyyteen. Peukutan todella tän vaakakapinan puolesta ja laihduttamisen lopettamisen puolesta. Se mitä sulle oikeasti liikunnasta jää itselles on hyvät ystävät ja kokemukset, ei ne pakarat ja vatsalihakset.

Liikunnan ja urheilun tulisi olla arvokasta itsessään (tuottaa iloa ja nautintoa, sekä haastaa ja kehittää) eikä olla pelkästään keino muokata kehoa toisenlaiseksi. 

Haluan olla ylpeä siitä mihin kroppani pystyy, en siitä miltä se näyttää. Se mihin kropan haluaa  pystyvän on jokaisen itse määritettävissä, mutta tärkein on se, että ITSE on tyytyväinen siihen suorituskykyyn mitä on. Toivoisin esimerkiksi, et tossa kuvassa olevassa asennossa saisin ton jalan suoraksi XD. 

Crossfit kilpailija ja liikunnan maisteri Stefanie Hagelstamin sanoi mun mielestä hyvin omassa instagram postauksessaan (hyvin vapaa suomennos) : "Mulle ulkonäkö ei ole keskittymisen kohde tai tavoite, vaan suoritus, tulokset ja liikkumisen laatu ovat keskiössä...Ja miltä ikinä keho näyttääkään, oon ylpeä siitä".  Joku voi ajatella et helppo sanoo, kun on jo huippukunnossa, mut jos haluaa kehittyä ja nauttia, on pakko unohtaa se miltä näyttää. 

 

 

Helmikuu näyttää kans hurjan kivalta lajien suhteen, ainakin hiihtoa ja vaellusta on suunniteltu kokeilukalenteriin. Tällä viikolla tulossa juttua laitesukelluksesta ja ryhmäliikuntajumpasta.

Stay tuned! 

<3: Silja

 

P.s. Viime viikolla pääsin lisäksi kokeilemaan pelikommentaattorin hommaa suorassa youtube-streamissä naisten salibandyliigan paikallisderbyssä. Homma oli kyllä todella hauskaa ja ihan vinkkinä, et jos Ylellä on kommentaattorit kipeinä, niin työnäytettä voi kuunnella alla olevasta linkistä! Kommentaattorikaverina mulla siellä entinen pelikaveri Viivi Nykänen. 

       

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa lajitestausten pariin! Tämän blogin kirjoitti Silja, 28-vuotias kilpaurheilija Jyväskylästä. Vuonna 2017 testasin 100 lajia vuoden aikana ja tästä blogista löydät lajiesittelyt niistä kaikista, sekä muutaman liikuntaa ja urheilua sivuavan tekstin. Mun intohimo liikunnassa on sen kyky itsessään tuottaa hyvää oloa ja sen antaman mahdollisuus ylittää itsensä ja kehittyä loputtomasti. 

Tervetuloa lajitestausten, liikunnan ja urheilukirjoitusen pariin! 

Silja Penttinen

 

 

Ota yhteyttä:

100lajiavuodessa@gmail.com

 

LAJILISTA:

(lajit aakkosjärjestyksessä)

 1. Agility
 2. Aikido
 3. Aitajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Ammunta
 6. Ampumahiihto
 7. Baletti
 8. BMX-pyöräily
 9. Brasilialainen jiu-jitsu
 10. Capoeira
 11. Cheerleading
 12. CrossFit
 13. Curling
 14. Enduro-moottoripyöräily
 15. Fitness
 16. Frisbeegolf
 17. Futsal
 18. Gaelilainen jalkapallo
 19. Geokätköily
 20. Golf
 21. Hiihto
 22. Historiallinen miekkailu
 23. Ilma-akrobatia
 24. Jooga
 25. Jousiammunta
 26. Judo
 27. Jääkiekko
 28. Kalpamiekkailu
 29. Karting
 30. Kehonhuoltotunnit
 31. Kehonpainoharjoittelu
 32. Keihäänheitto
 33. Keilaus
 34. Kiekonheitto
 35. Kiipeily
 36. Kirkkovenesoutu
 37. Koripallo
 38. Korkeushyppy
 39. Kuntosali
 40. Kuulantyöntö
 41. Käsipallo 
 42. Kävely
 43. Lacrosse
 44. Laitesukellus
 45. Laser Tag
 46. Lenkkeily
 47. Lentopallo
 48. Lentäminen
 49. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 50. Ilma-aseammunta
 51. Lumikenkäily
 52. Lumilautailu
 53. Maantiepyöräily
 54. Maastopyöräily
 55. Melonta
 56. Nyrkkeily
 57. Paini
 58. Painonnosto
 59. Paritanssit
 60. Parkour
 61. Pesäpallo
 62. Petanque
 63. Pikajuoksu
 64. Pikaluistelu
 65. Pilkkiminen
 66. Pituushyppy
 67. Polkujuoksu
 68. Pyöräily
 69. Pöytätennis
 70. Ratsastus
 71. Retkeily / Vaellus
 72. Retkiluistelu
 73. Ringette
 74. Roller Derby
 75. Rugby
 76. Rullaluistelu
 77. Salibandy
 78. Seiväshyppy
 79. Sirkus
 80. Spinning
 81. Step-aerobic
 82. Sulkapallo
 83. SUP-lautailu
 84. Suunnistus
 85. Taekwondo
 86. Taiji
 87. Taitoluistelu
 88. Tankotanssi
 89. Tanssillinen ryhmäliikunta
 90. Telinevoimistelu
 91. Tennis
 92. Trampoliini
 93. Triathlon
 94. Uinti
 95. Ultimate
 96. Umpihankihiihto
 97. Vapaaottelu
 98. Vesijumppa
 99. Vesijuoksu
 100. Wakeboarding

 

 


 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat