Sulkapallo lajina oli sellanen, jota kävin ilman valmennusta kokeilemassa. Eipä siinä sinänsä mitään, tääkin laji on oikeasti niin, että tekemällä oppii ja monella meistä on koulusta perustaidot tänkin lajin tekemiseen. Esimerkiksi tennikseen verrattuna tässä lajissa on mahdollista pienemmilläkin taidoilla saada jo peliä aikaiseksi, sillä hitaampi sulkapallo pysyy about kontrollissa, vaikka sitä sykkeen nousua ei välttämättä pääse alussa niin paljon tapahtumaan. Meillä mailatkin sattui löytymään komerosta, joten ainostaan pallot käytiin hankkimassa, kun nakitin miehen itelle pelikaveriksi. Pelivuoroja ja paikkoja on tarjolla tässäkin kaupungissa ihan älyttömästi, joten pienillä panostuksilla tätä lajia on helppo päästä pelamaan. 

Omat sulkiskokemukset ei oo mitkään huimat, mutta matkalla pelaamaan kertasin vielä oikeet säännöt täältä ja sit vaan kentälle. Oikeestaan ainoa mitä piti miettiä, oli toi syöttäminen et se tulee vyötärön alapuolelta, molemmat jalat maassa ja mailan varsi pitäisi olla suoraan alaspäin. Ja et jonkun pitää yrittää muistaa laskee pisteitä (21 pisteestä erä poikki). Alussa et pääsi tuntumaan kannatti kyllä vaan pallotella puolelta toiselle, mutta miehän en jaksa tehdä sitä kovin pitkään, kun pakko on päästä voitosta pelaamaan. 

Sulkapallo on siitä kiva peli, et kun saa vaan pallottelua aikaiseksi tulee todella hyvin pompittua, liikuttua ja sykettä nostettua huomaamatta. Toki alussa kun ei ollu tuntumaa (kuten kaikissa muissakin mailapeleissä ja varsinkin tenniksessä) pelit on lyhyitä, kun peli päättyy yleensä vaan sellaseen, että ei onnistu saamaan palloa verkon yli tai ei esim. osu palloon. Mut liikettä tulee kun älyää liikkua oman lyöntinsä jälkeen aina takaisin keskustaan valmistautumaan toisen lyönteihin. Ja samalla tavalla kun tenniksessä, pitäisi yrittää lyödä sinne minne sen vastustajan on vaikea liikkua. Mun etu pelin alussa oli se,että kun tekniikka oli niin huono, niin en yrittämälläkään saanu palloa yli takarajan. Pystyin lyömään alussa ihan täysillä ja pallo tippu just takarajan paremmalle puolelle. Vuoron lopussa omat taidot oli kehittynyt sen verran, että jouduin jo kontrolloimaan voimaa. 

Parasta tässä lajissa on tosiaan toi, et kuntoilu tulee taas huomaamatta. Liikkuvuudet ois kyllä kannattanu lämmitellä paremmin ennen peliä, sillä sellasia syöksyjä piti välillä yrittää, että kylmät lihakset ei oikein taipunu mukana. Kun vastustaja on kanssa sellanen, joka yrittää juoksuttaa tulee sitä hillitöntä pomppimista ja syöksymistä ympäri kenttää tehtyä välillä aina parikymmentä sekuntia putkeen. Tässä lajissa saa kanssa siis erinomaista HIIT-treeniä! 

Toki mie aatteelin, että tulee törkee tukkapölly miestä vastaan, mutta kävinkin niin, että mie vein erät 3-0! (Lisäerän toki hävisin..) Sit jos muita vastaan kisailemaan haluaa enemmän, niin paikallisilta sulkapallo seuroilta löytyy kyllä treeniryhmiä säännöllisempään harrastukseen ja sitä kautta saa varmasti peliin tosi paljon järkeä. Toki itselleni sulkapallo menee ihan näin "kunhan nyt käyn pelaamassa"-mentaliteetilla, sillä mulle aina kaikki pelit lenkkeilyn voittaa!

 • Mitä kehittää: kuntoa, ketteryyttä, räjähtävyyttä ja liikkuvuutta. Monipuolinen laji siis!
 • Parasta: Pitkät pallot ja sellaset juoksutukset, jossa hengenhädässä yrität palloa käydä pelastamassa ja vielä onnistut!
 • Pahinta: Ne hetket, kun oot täysin varma että voitat kun vaan laitat pallon verkon yli ja ei, ohi tai yli tai verkkoon.
 • Missä ja miten: mailat ja pallot, joilla pääsee alkuun saa hankittua alle 100€ alkupanostuksella, mutta toki myös salivuorot maksaa riippuen paikasta. Valmennusta ja kursseja ja säännöllisiä pelivuoroja aloittelijoille on myös tarjolla tosi paljon, kun vaan googlea käyttää. 
 • Oma ranking: Kun innostuin kesälajina tenniksestä tosi paljon, niin sulkapallo ois kyllä erinomainen laji pelailla talviaikaan. Tässä lajissa puoliso sattuu olemaan vielä aika samantasoinen vastus, joten tää käy ihan hyvin yhteisestä harrastuksesta. Ja mulle tosiaan aina pallopelit lenkillä käymisen voittaa! 100-0. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa lajitestausten pariin! Tämän blogin kirjoitti Silja, 28-vuotias kilpaurheilija Jyväskylästä. Vuonna 2017 testasin 100 lajia vuoden aikana ja tästä blogista löydät lajiesittelyt niistä kaikista, sekä muutaman liikuntaa ja urheilua sivuavan tekstin. Mun intohimo liikunnassa on sen kyky itsessään tuottaa hyvää oloa ja sen antaman mahdollisuus ylittää itsensä ja kehittyä loputtomasti. 

Tervetuloa lajitestausten, liikunnan ja urheilukirjoitusen pariin! 

Silja Penttinen

 

 

Ota yhteyttä:

100lajiavuodessa@gmail.com

 

LAJILISTA:

(lajit aakkosjärjestyksessä)

 1. Agility
 2. Aikido
 3. Aitajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Ammunta
 6. Ampumahiihto
 7. Baletti
 8. BMX-pyöräily
 9. Brasilialainen jiu-jitsu
 10. Capoeira
 11. Cheerleading
 12. CrossFit
 13. Curling
 14. Enduro-moottoripyöräily
 15. Fitness
 16. Frisbeegolf
 17. Futsal
 18. Gaelilainen jalkapallo
 19. Geokätköily
 20. Golf
 21. Hiihto
 22. Historiallinen miekkailu
 23. Ilma-akrobatia
 24. Jooga
 25. Jousiammunta
 26. Judo
 27. Jääkiekko
 28. Kalpamiekkailu
 29. Karting
 30. Kehonhuoltotunnit
 31. Kehonpainoharjoittelu
 32. Keihäänheitto
 33. Keilaus
 34. Kiekonheitto
 35. Kiipeily
 36. Kirkkovenesoutu
 37. Koripallo
 38. Korkeushyppy
 39. Kuntosali
 40. Kuulantyöntö
 41. Käsipallo 
 42. Kävely
 43. Lacrosse
 44. Laitesukellus
 45. Laser Tag
 46. Lenkkeily
 47. Lentopallo
 48. Lentäminen
 49. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 50. Ilma-aseammunta
 51. Lumikenkäily
 52. Lumilautailu
 53. Maantiepyöräily
 54. Maastopyöräily
 55. Melonta
 56. Nyrkkeily
 57. Paini
 58. Painonnosto
 59. Paritanssit
 60. Parkour
 61. Pesäpallo
 62. Petanque
 63. Pikajuoksu
 64. Pikaluistelu
 65. Pilkkiminen
 66. Pituushyppy
 67. Polkujuoksu
 68. Pyöräily
 69. Pöytätennis
 70. Ratsastus
 71. Retkeily / Vaellus
 72. Retkiluistelu
 73. Ringette
 74. Roller Derby
 75. Rugby
 76. Rullaluistelu
 77. Salibandy
 78. Seiväshyppy
 79. Sirkus
 80. Spinning
 81. Step-aerobic
 82. Sulkapallo
 83. SUP-lautailu
 84. Suunnistus
 85. Taekwondo
 86. Taiji
 87. Taitoluistelu
 88. Tankotanssi
 89. Tanssillinen ryhmäliikunta
 90. Telinevoimistelu
 91. Tennis
 92. Trampoliini
 93. Triathlon
 94. Uinti
 95. Ultimate
 96. Umpihankihiihto
 97. Vapaaottelu
 98. Vesijumppa
 99. Vesijuoksu
 100. Wakeboarding

 

 


 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat