Pilkkiminen on kalastusmuoto, jossa kaloja ongitaan talvella järven tai meren jäähän kairalla poratun reiän kautta.

 

Yes, indeed. Mieheni lempiharrastus kesäkalastamisen ohella. Tykkään kyllä itsekin kalastamisesta, mutta pilkkimisessa pahinta on se kylmässä istuskelu jos saalista ei saa. Yleensä en saa, koska vaan istuskelen kylmässä, enkä etsi kaloja. Jossain noissa lauseissa taisi olla vastaus siihen, miksi en tykkää pilkkimisestä. Jos kalaa tulee jaksan kyllä olla yllättänkin pitkään mukana hommassa, mutta taidan olla helppojen saaliden ystävä (nyt sain yhden kalan). Onneksi testipäivänä oli aivan unelmien ulkoilukeli. Pakkasta -5, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja tuulikaan ei puhaltanu pahasti. Ensimmäistä kertaa elämässäni olin myös pukeutunut oikein, sillä ei varpaat, eikä sormet päässet paleltumaan.  

Meillä pilkkiminen on hifistelyä viimeisen päälle, koska mieheni toimii yrittäjänä kalastustarvkkeiden parissa. Tällä kertaa pilkkinä (se osa joku kaloja vedessä houkuttaa) oli tasapaino (älkää kysykö, kuva yllä), jonka tarkoitus on saada houkuteltua pannuahvenen kokoisia kaloja. Pilkkiminen ei asiantuntijoideni mukaan ole hauskaa ilman kaikuluotainta, josta näkee onko avannossa elämää. Tämä lisää omaakin kiinnostusta kun voi ruudusta tuijoitella syökö vaiko eikö, mutta itse olen niin laiska, etten jaksa porata uutta reikää vaikka mitään ei näkyisikään. Mitä enemmän kairaat ja jäällä kuljet, sen enemmän liikunnasta homma käy. Meikäläinen pilkki kuuden tunnin reissusta aktiivisesti ehkä tunnin. Muuten kävelin, makasin ja istuin jäällä nauttimassa auringosta, kahvista ja karkeista. Kaksi jälkimmäistä on mulle ehdottomia pilkkireissulla! Käy kurkkaa videolta miten noin niinku muuten meni!

                                 

Kun pilkkimistä harrastaa ihan tosissaan, siitä järjestetään korkeimmillaan MM-kisat ja paikallisia kisoja löytyy varmaan joka viikonloppu jostain. Yleensä kisoissa ei saa käyttää kaikuluotainta (niihin on sit omansa) ja siellä voi olla sellasia kategorioita kuin isoin kala, eniten kalaa, pisin kala, rumin kala. No ehkä ton viimeisen kategorian keksin, mutta jos pitäisin oman kisan, niin sellainen kategoria olisi! Kisoihin saa osallistua kuka vaan yleensä melko pientä maksua vastaan ja pilkkimiseenhän et tarvii myöskään mitään erillisiä lupia. Muista, että 5cm teräsjäätä kestää ihmisen, mut ite oon enemmän 10cm fani, koska sillon yleensä joka paikassa on se 5cm. Paitsi virtapaikoissa, joissa ei välttämättä ole siltikään yhtään... Mie oon aina ylivarovainen mielummin kuin otan riskejä, sillä jäihin putoaminen ei oo mun "things I want to do"-listalla. 

Mitä ominaisuuksia vaatii: Kärsivällisyyttä, kylmän kestävyyttä, pissahädän kestävyyttä.

Mitä ominaisuuksi kehittää: Käsien voimaa (jos kairaat), rauhallisuutta.

Keskisyke: 98 (6 tuntia, 1500kcl, max. Syke 148)

Hinta: Halvimmillaan tosi halpaa, alle kympillä saat pikkukalojen narraamiseen vermeet, jos kaverilla on kaira. Ilman sitä on kyllä hikistä. Naskalti eli jääpiikit on edullisin turvavaruste, joka kannattaa aina jäällä olla mukana. Kelluntapuku on vielä parempi, mut onkin sit jo aika kallis (yli 1000€). Eipä taida olla harrastusta, joka ei välineurheilusta kävis, eikä tämä ole poikkeus meidän kaappien tavaramäärästä päätellen. 

Parasta: Isot kalat, ulkoilmasta nauttiminen.

Pahinta: Huonosti puketuminen, josta seuraa kuolemakylmyys. Muuten vaan kurja ilma. Jos jäällä on ihan hulluna lunta, tai vettä tai jäätä on tosi vähän, jolloin se on myös oikeasti hengenvaarallista.

Kenelle: Hmmm… Suosittelen ulkoilmasta ja kalastamisesta ylipäänsä nauttiville. Suosittelen kaikille muutaman kerran elämässä kokeiltavaksi. Voit sit sanoa, että oot pilkkinyt.

Ranking: Jahas. Tästä ei aviomies tykkää, mutta mun listalla ei vakuuta harrastuksena. Pari kertaa vuodessa menee, mutta mielummin lähen kävelylle.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Silja, Jyväskylässä asuva 27-vuotias urheiluhullu opettajaopiskelija, sairaanhoitaja ja entinen salibandynpelaaja. 

 

"Bloggaan sadan erilaisen urheilulajin kokeilusta vuoden 2017 aikana ja esittelen sen tiimoilta muutaman uuden lajin viikossa.  Omana tavoitteena on oppia uutta ja löytää liikuntaharrastus, joka sytyttää eikä riko enää polvea. Lajiesittelyitä, fiiliksiä ja suosituksia lajeista mottona: tosissaan, mutta ei totisesti. "

 

Liikunta on mulle erityisen tärkeä juttu ja sen tuottamaa iloa jaan mielelläni. Jos saan sut osallistumaan haasteeseen tai kokeilemaan jotain uutta lajia, niin oon onnistunut! 

 

"Pidän blogissani lajirankingiä, joka kertoo mitkä lajit koen itselleni sopivimmiksi, ei sitä mikä olisi sinulle paras. Sinä olet erilainen, joten kannustan kokeilemaan kaikkia. Toivottavasti löydät blogistani uusiin lajeihin vinkkejä!"

 

 

LAJIRANKING 

 1. Käsipallo
 2. Salibandy
 3. Pikajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Taekwondo
 6. Judo
 7. Ringette
 8. Suunnistus
 9. Pikaluistelu
 10. Keihäänheitto
 11. Tennis
 12. Tankotanssi
 13. Lentopallo
 14. Jääkiekko
 15. Trampoliini
 16. Taitoluistelu
 17. Pituushyppy
 18. Futsal
 19. Brasilialainen jiu-jitsu
 20. Pesäpallo
 21. Kuulantyöntö
 22. Maastopyöräily
 23. Kalpamiekkailu
 24. Vesijumppa
 25. Karting
 26. Lacrosse
 27. Laser Tag
 28. Rullaluistelu
 29. Melonta
 30. SUP-lautailu
 31. Kiipeily
 32. Retkeily / Vaellus
 33. Sulkapallo
 34. Capoeira
 35. Ratsastus
 36. Frisbeegolf
 37. BMX-pyöräily
 38. Curling
 39. Lentäminen
 40. Ammunta
 41. Roller Derby
 42. Koripallo
 43. Rugby
 44. Ultimate
 45. Kiekonheitto
 46. Cheerleading
 47. Aitajuoksu
 48. Telinevoimistelu
 49. CrossFit
 50. Ilma-akrobatia
 51. Baletti
 52. Triathlon
 53. Polkujuoksu
 54. Maantiepyöräily
 55. Jousiammunta
 56. Jooga
 57. Kehonpainoharjoittelu
 58. Kirkkovenesoutu
 59. Vapaaottelu
 60. Tanssillinen ryhmäliikunta 
 61. Keilaus
 62. Painonnosto
 63. Enduro
 64. Golf
 65. Umpihankihiihto
 66. Laitesukellus
 67. Laskettelu
 68. Fitness
 69. Gaelilainen jalkapallo
 70. Pöytätennis
 71. Wakeboarding
 72. Agility
 73. Parkour
 74. Sirkus
 75. Spinning
 76. Pyöräily
 77. Paini
 78. Uinti
 79. Paritanssit
 80. Vesijuoksu
 81. Kuntosali
 82. Retkiluistelu
 83. Ampumahiihto
 84. Hiihto
 85. Nyrkkeily
 86. Aikido
 87. Historiallinen miekkailu
 88. Taiji
 89. Lenkkeily
 90. Kehonhuoltotunnit
 91. Ilma-aseammunta
 92. Seiväshyppy
 93. Petanque
 94. Korkeushyppy
 95. Kävely
 96. Lumikenkäily
 97. Pilkkiminen
 98. Step-aerobic
 99. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 100. Geokätköily
 


 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram