LAJIKUVAUS: Paritanssi on tanssia, jota kaksi ihmistä tanssivat yleensä kosketuksissa toisiinsa. Yhteisellä tanssikuviolla, koreografialla, on merkittävä sija tapahtumassa (Wikipedia). 

 

Meidän kokeilu on täysin fiilistelyyn perustuvaa harrastamista, jonka tarkoituksena on kartuttaa tanssitaidot sellaisiksi. että kesällä uskaltaa lavatansseille mennä näyttäytymään. Katsotaan tämän vuoden aikana otetaanko kilpatanssistakin joku kokeilutunti ja perehdytään siihen omana lajinaan tarkemmin. 

 

OMAT FIILIKSET: Tätä lajia odotin todella paljon kokeiltavaksi. Vaikka tanssia en koskaan ole harrastanut, on kaikenlainen tanssimista muistuttava pyöriminen discoissa, baareissa tai tanssilavalla aina mukavaa, yksin tai yhdessä. Tanssissa on mun mielestä liikkumismuotona jotakin todella rentouttavaa ja iloa tuottavaa, vaikka askelia ei aina osaisikaan. Askeliin auttaa tietysti tanssikurssit ja nyt kerrankin ilmoittauduttiin sellaiselle, eikä homma jäänyt vain ajatuksen tasolle. 

 

Tanssikursseille tuntuu olevan suhteellisen paljon kysyntää, eikä meidänkään tarvinnut yksin tanssia. Meillä kurssina on Jyväskylän korkeakoululiikunnan seuratanssikurssi, jossa kevään aikana opetellaan seuratansseista mm. valssia, humppaa, tangoa ja salsaa. Kerran viikossa tanssitaan 1,5 tuntia ja meidän ensimmäisellä tunnilla opeteltiin valssi ja foksi. Meille sopi, että kappaleita ehdittiin tanssia paljon ja vaikeustasoja kuten pyörimissuuntia ja pyörähdyksiä lisättiin aina seuraavaan kappaleeseen. Kappaleen aikana opettajat kävivät antamassa vinkkejä pareille yksitellen ja ne osoittautuvat aina hyödyllisiksi. 

 

Itselle kaikista vaikeinta on antaa miehen viedä. Mie vedän ja työnnän kokoajan niin paljon, että välillä opettaja kävi vinkkaamassa, että laita silmät kiinni ja keskity seuraamaan - auttoi. Ajottain tanssi tuntui myös todella sujuvalle ja pystyi keskittymään vain pelkästään nauttimiseen ja heti kun luuli osaavansa, sekosi askeleissa... Tanssimisessa ei kannata ottaa itseään liian vakavasti, vaan kokeilla rohkeasti uusia juttuja. Toisia pareja ei todellakaan kerennyt kuikuilemaan kun keskittyi omaan sekoiluun, eli itsensä nolaamista ei tarvitse pelätä! Tanssiharrastus saa siis jatkoa ja kesällä olisi hauskaa käydä kokeilemassa taitoja lavatansseissa. 

 

 

KATEGORIA: Rytmiliikunta
TESTATTU: 19.1.2017

KESKISYKE: 111 (1h 30min)

MITÄ OMINAISUUKSIA HARRASTUS VAATII: rentoutta, rytmitajua, tasapainoa, kärsivällisyyttä ja sanoisin että sosiaalista taidoista on etua... 

HARRASTUKSEN HINTA: Edullinen. Tanssikurssien hinta vaihtelee, mutta keskimäärin puolisen vuotta kestävä kurssi kustantaa 100€/henkilö. Kansalaisopiston kurssit ovat edullisempia, mutta niille on tunkua. Itse saan Jyväskylän yliopiston ryhmäliikuntatarralla (40€/lukukausi) osallistua meidän tanssikurssille ilman lisäveloitusta ja miehen osalta kurssi maksaa 35 €. Tälle kurssille saa osallistua myös ilman paria. 

PARASTA LAJISSA: tunne siitä että on täydellisesti hetkessä mukana ja unohtaa kaiken ympärillä olevan ja eikä myöskään mieti itseään. Musiikista nauttiminen. Huomaamaton liikunta. 

PAHINTA LAJISSA: Itsensä nolaamisen pelko, muihin törmäily, hidas oppiminen. 

KENELLE SOPII: Musiikista nauttiville. Pariskunnille yhteiseksi harrastuksesi. Niillekin jotka eivät varsinaisesti urheilemisesta välitä. Vaikka keskisykkeet pysyivät tällä kertaa matalalla, saa paritanssilla todella huomaaamattomasti kohotettua peruskuntoa, jos sitä käy säännöllisesti tekemässä. Lisäksi jalat ja keskikroppa joutuvat kokoajan töihin.

RANKING: Vaivattomista liikkumismuodoista mie tykkään, joten listan kärkeen. Heti pyöräilyn taakse sijalle 2. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa lajitestausten pariin! Tämän blogin kirjoitti Silja, 28-vuotias kilpaurheilija Jyväskylästä. Vuonna 2017 testasin 100 lajia vuoden aikana ja tästä blogista löydät lajiesittelyt niistä kaikista, sekä muutaman liikuntaa ja urheilua sivuavan tekstin. Mun intohimo liikunnassa on sen kyky itsessään tuottaa hyvää oloa ja sen antaman mahdollisuus ylittää itsensä ja kehittyä loputtomasti. 

Tervetuloa lajitestausten, liikunnan ja urheilukirjoitusen pariin! 

Silja Penttinen

 

 

Ota yhteyttä:

100lajiavuodessa@gmail.com

 

LAJILISTA:

(lajit aakkosjärjestyksessä)

 1. Agility
 2. Aikido
 3. Aitajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Ammunta
 6. Ampumahiihto
 7. Baletti
 8. BMX-pyöräily
 9. Brasilialainen jiu-jitsu
 10. Capoeira
 11. Cheerleading
 12. CrossFit
 13. Curling
 14. Enduro-moottoripyöräily
 15. Fitness
 16. Frisbeegolf
 17. Futsal
 18. Gaelilainen jalkapallo
 19. Geokätköily
 20. Golf
 21. Hiihto
 22. Historiallinen miekkailu
 23. Ilma-akrobatia
 24. Jooga
 25. Jousiammunta
 26. Judo
 27. Jääkiekko
 28. Kalpamiekkailu
 29. Karting
 30. Kehonhuoltotunnit
 31. Kehonpainoharjoittelu
 32. Keihäänheitto
 33. Keilaus
 34. Kiekonheitto
 35. Kiipeily
 36. Kirkkovenesoutu
 37. Koripallo
 38. Korkeushyppy
 39. Kuntosali
 40. Kuulantyöntö
 41. Käsipallo 
 42. Kävely
 43. Lacrosse
 44. Laitesukellus
 45. Laser Tag
 46. Lenkkeily
 47. Lentopallo
 48. Lentäminen
 49. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 50. Ilma-aseammunta
 51. Lumikenkäily
 52. Lumilautailu
 53. Maantiepyöräily
 54. Maastopyöräily
 55. Melonta
 56. Nyrkkeily
 57. Paini
 58. Painonnosto
 59. Paritanssit
 60. Parkour
 61. Pesäpallo
 62. Petanque
 63. Pikajuoksu
 64. Pikaluistelu
 65. Pilkkiminen
 66. Pituushyppy
 67. Polkujuoksu
 68. Pyöräily
 69. Pöytätennis
 70. Ratsastus
 71. Retkeily / Vaellus
 72. Retkiluistelu
 73. Ringette
 74. Roller Derby
 75. Rugby
 76. Rullaluistelu
 77. Salibandy
 78. Seiväshyppy
 79. Sirkus
 80. Spinning
 81. Step-aerobic
 82. Sulkapallo
 83. SUP-lautailu
 84. Suunnistus
 85. Taekwondo
 86. Taiji
 87. Taitoluistelu
 88. Tankotanssi
 89. Tanssillinen ryhmäliikunta
 90. Telinevoimistelu
 91. Tennis
 92. Trampoliini
 93. Triathlon
 94. Uinti
 95. Ultimate
 96. Umpihankihiihto
 97. Vapaaottelu
 98. Vesijumppa
 99. Vesijuoksu
 100. Wakeboarding

 

 


 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla