LAJIKUVAUS: Paritanssi on tanssia, jota kaksi ihmistä tanssivat yleensä kosketuksissa toisiinsa. Yhteisellä tanssikuviolla, koreografialla, on merkittävä sija tapahtumassa (Wikipedia). 

 

Meidän kokeilu on täysin fiilistelyyn perustuvaa harrastamista, jonka tarkoituksena on kartuttaa tanssitaidot sellaisiksi. että kesällä uskaltaa lavatansseille mennä näyttäytymään. Katsotaan tämän vuoden aikana otetaanko kilpatanssistakin joku kokeilutunti ja perehdytään siihen omana lajinaan tarkemmin. 

 

OMAT FIILIKSET: Tätä lajia odotin todella paljon kokeiltavaksi. Vaikka tanssia en koskaan ole harrastanut, on kaikenlainen tanssimista muistuttava pyöriminen discoissa, baareissa tai tanssilavalla aina mukavaa, yksin tai yhdessä. Tanssissa on mun mielestä liikkumismuotona jotakin todella rentouttavaa ja iloa tuottavaa, vaikka askelia ei aina osaisikaan. Askeliin auttaa tietysti tanssikurssit ja nyt kerrankin ilmoittauduttiin sellaiselle, eikä homma jäänyt vain ajatuksen tasolle. 

 

Tanssikursseille tuntuu olevan suhteellisen paljon kysyntää, eikä meidänkään tarvinnut yksin tanssia. Meillä kurssina on Jyväskylän korkeakoululiikunnan seuratanssikurssi, jossa kevään aikana opetellaan seuratansseista mm. valssia, humppaa, tangoa ja salsaa. Kerran viikossa tanssitaan 1,5 tuntia ja meidän ensimmäisellä tunnilla opeteltiin valssi ja foksi. Meille sopi, että kappaleita ehdittiin tanssia paljon ja vaikeustasoja kuten pyörimissuuntia ja pyörähdyksiä lisättiin aina seuraavaan kappaleeseen. Kappaleen aikana opettajat kävivät antamassa vinkkejä pareille yksitellen ja ne osoittautuvat aina hyödyllisiksi. 

 

Itselle kaikista vaikeinta on antaa miehen viedä. Mie vedän ja työnnän kokoajan niin paljon, että välillä opettaja kävi vinkkaamassa, että laita silmät kiinni ja keskity seuraamaan - auttoi. Ajottain tanssi tuntui myös todella sujuvalle ja pystyi keskittymään vain pelkästään nauttimiseen ja heti kun luuli osaavansa, sekosi askeleissa... Tanssimisessa ei kannata ottaa itseään liian vakavasti, vaan kokeilla rohkeasti uusia juttuja. Toisia pareja ei todellakaan kerennyt kuikuilemaan kun keskittyi omaan sekoiluun, eli itsensä nolaamista ei tarvitse pelätä! Tanssiharrastus saa siis jatkoa ja kesällä olisi hauskaa käydä kokeilemassa taitoja lavatansseissa. 

 

 

KATEGORIA: Rytmiliikunta
TESTATTU: 19.1.2017

KESKISYKE: 111 (1h 30min)

MITÄ OMINAISUUKSIA HARRASTUS VAATII: rentoutta, rytmitajua, tasapainoa, kärsivällisyyttä ja sanoisin että sosiaalista taidoista on etua... 

HARRASTUKSEN HINTA: Edullinen. Tanssikurssien hinta vaihtelee, mutta keskimäärin puolisen vuotta kestävä kurssi kustantaa 100€/henkilö. Kansalaisopiston kurssit ovat edullisempia, mutta niille on tunkua. Itse saan Jyväskylän yliopiston ryhmäliikuntatarralla (40€/lukukausi) osallistua meidän tanssikurssille ilman lisäveloitusta ja miehen osalta kurssi maksaa 35 €. Tälle kurssille saa osallistua myös ilman paria. 

PARASTA LAJISSA: tunne siitä että on täydellisesti hetkessä mukana ja unohtaa kaiken ympärillä olevan ja eikä myöskään mieti itseään. Musiikista nauttiminen. Huomaamaton liikunta. 

PAHINTA LAJISSA: Itsensä nolaamisen pelko, muihin törmäily, hidas oppiminen. 

KENELLE SOPII: Musiikista nauttiville. Pariskunnille yhteiseksi harrastuksesi. Niillekin jotka eivät varsinaisesti urheilemisesta välitä. Vaikka keskisykkeet pysyivät tällä kertaa matalalla, saa paritanssilla todella huomaaamattomasti kohotettua peruskuntoa, jos sitä käy säännöllisesti tekemässä. Lisäksi jalat ja keskikroppa joutuvat kokoajan töihin.

RANKING: Vaivattomista liikkumismuodoista mie tykkään, joten listan kärkeen. Heti pyöräilyn taakse sijalle 2. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Silja, Jyväskylässä asuva 27-vuotias urheiluhullu opettajaopiskelija, sairaanhoitaja ja entinen salibandynpelaaja. 

 

"Bloggaan sadan erilaisen urheilulajin kokeilusta vuoden 2017 aikana ja esittelen sen tiimoilta muutaman uuden lajin viikossa.  Omana tavoitteena on oppia uutta ja löytää liikuntaharrastus, joka sytyttää eikä riko enää polvea. Lajiesittelyitä, fiiliksiä ja suosituksia lajeista mottona: tosissaan, mutta ei totisesti. "

 

Liikunta on mulle erityisen tärkeä juttu ja sen tuottamaa iloa jaan mielelläni. Jos saan sut osallistumaan haasteeseen tai kokeilemaan jotain uutta lajia, niin oon onnistunut! 

 

"Pidän blogissani lajirankingiä, joka kertoo mitkä lajit koen itselleni sopivimmiksi, ei sitä mikä olisi sinulle paras. Sinä olet erilainen, joten kannustan kokeilemaan kaikkia. Toivottavasti löydät blogistani uusiin lajeihin vinkkejä!"

 

 

LAJIRANKING 

 1. Käsipallo
 2. Salibandy
 3. Pikajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Taekwondo
 6. Judo
 7. Ringette
 8. Suunnistus
 9. Pikaluistelu
 10. Keihäänheitto
 11. Tennis
 12. Tankotanssi
 13. Lentopallo
 14. Jääkiekko
 15. Trampoliini
 16. Taitoluistelu
 17. Pituushyppy
 18. Futsal
 19. Brasilialainen jiu-jitsu
 20. Pesäpallo
 21. Kuulantyöntö
 22. Maastopyöräily
 23. Kalpamiekkailu
 24. Vesijumppa
 25. Karting
 26. Lacrosse
 27. Laser Tag
 28. Rullaluistelu
 29. Melonta
 30. SUP-lautailu
 31. Kiipeily
 32. Retkeily / Vaellus
 33. Sulkapallo
 34. Capoeira
 35. Ratsastus
 36. Frisbeegolf
 37. BMX-pyöräily
 38. Curling
 39. Lentäminen
 40. Ammunta
 41. Roller Derby
 42. Koripallo
 43. Rugby
 44. Ultimate
 45. Kiekonheitto
 46. Cheerleading
 47. Aitajuoksu
 48. Telinevoimistelu
 49. CrossFit
 50. Ilma-akrobatia
 51. Baletti
 52. Triathlon
 53. Polkujuoksu
 54. Maantiepyöräily
 55. Jousiammunta
 56. Jooga
 57. Kehonpainoharjoittelu
 58. Kirkkovenesoutu
 59. Vapaaottelu
 60. Tanssillinen ryhmäliikunta 
 61. Keilaus
 62. Painonnosto
 63. Enduro
 64. Golf
 65. Umpihankihiihto
 66. Laitesukellus
 67. Laskettelu
 68. Fitness
 69. Gaelilainen jalkapallo
 70. Pöytätennis
 71. Wakeboarding
 72. Agility
 73. Parkour
 74. Sirkus
 75. Spinning
 76. Pyöräily
 77. Paini
 78. Uinti
 79. Paritanssit
 80. Vesijuoksu
 81. Kuntosali
 82. Retkiluistelu
 83. Ampumahiihto
 84. Hiihto
 85. Nyrkkeily
 86. Aikido
 87. Historiallinen miekkailu
 88. Taiji
 89. Lenkkeily
 90. Kehonhuoltotunnit
 91. Ilma-aseammunta
 92. Seiväshyppy
 93. Petanque
 94. Korkeushyppy
 95. Kävely
 96. Lumikenkäily
 97. Pilkkiminen
 98. Step-aerobic
 99. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 100. Geokätköily
 


 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram