Melontaahan ois varmaan sata lajia ihan itsessään, mutta tällä kertaa päädyin lähtemään ihan Tavinsulan melontaretkelle. Siellä ehtii tutustua tekniikkaan ja hioa taitoja, mutta pääse samalla fiilistelemään Suomen luontoa. Jotenkin me ei kyllä täällä osata arvostaa meidän ympärillä olevaa kauneutta, mutta aina kun pääsee tästä arjen rumbasta rauhoittumaan, niin muistaa minkälainen voimavara meillä kaikilla käytössä on. Tällä kertaa fiilistelen melontaa kuvien voimalla enemmän kuin tekstillä, sillä siitä saatte nyt paremman kuvan lajista. Tavinsulka järjestää myös erilaisia melontatekniikan kursseja ja kajakkeja, sekä kanootteja saa vuokralle, mutta varsinkin nää ohjatut retken on tosi suosittuja, eikä suotta. Mulla on mukana näissä vesihommissa ollut myös huikea tuuri ja aurinko on lämmittänyt aina kun vesille olen lähtenyt. 

Retkeilijät saa alussa valita lähteekö kajakilla vai kanootilla liikkeelle ja alunperin aattelin, että lähden kanootilla, koska matalaan kajakkiin meneminen hirvitti etukäteen. Siinä kuitenkin kun seurasin porukan valmistautumista sain vielä mahdollisuuden vaihtaa ja lähteä tuplakajakilla liikkeelle, joka todella kannatti. Kajakilla kun melotaan on se mela kaksipuoleinen ja sain näin opetella ihan uuden tekniikan melontaankin. Kaveriksi kun sain samaan kajakkiin aiemminkin retkeilemässä käyneen Ellin, oli mun helppo seurata esimerkkiä perästä, eikä kajakkiin meneminen myöskään jännittänyt kun tukena oli joku toinen. 

Kajakki on siis se kottero, johon mennään sisälle niin, että tuntuu tosiaan, kuin olisi vain muutaman sentin veden pinnan päällä. Alussa se tuntui aika kiikkerältä ja varsinkin siihen meneminen ja sieltä pois tuleminen vaati kärsivällisyyttä ja tasapainoa, jos kastumatta halus pois. Jos järvellä onnistuisi jotenkin kajakin kaatamaan, niin silloin kyytiin ei oikein enää pääse vaan kajakin kanssa on polskittava rantana, tyhjennettävä se ja hypättävä uudestaan kyytiin. Näin ei kuitenkaan kenelläkään käynyt ja nopeasti se jännityksen tunne unohtui, kun luottamus omiin taitoihin ja kajakin käyttäytymiseen löytyi. Mela kun löytyy kepin molemmilta puolilta pitää tasaisesti molemmilta puolilta yrittää kauhoa. Ote melasta saa olla yllättävänkin leveä ja melaa ei kannata pitää ihan kajakissa kiinni vaan työ tehdään korkeammalta.

Saatiin tuplakajakilla mennä aika leppoista vauhtia, mutta eteenpäin oli kyllä helppo päästellä. Takana istuva kattoo edessä istuvan melasta rytmin ja aina samalta puolelta töitä. Pienessä tilassa kääntymisen ja pysähtymisen kanssa oli aina itellä vähän kikkailua, mutta yhteistuumin ja rauhassa siitäkin selvisi. Porukka meloi rauhallista tahtia Tuomiojärveltä mukavan rauhallista reittiä Tourujoelle, josta tulomatkalla pysähdyttiin vielä rannalla levähtämään, nautittiin vettä ja kuivattuja hedelmiä, sekä verryteltiin melontalihakset paluumatkalle kuntoon. Täytyy sanoa, että retkellä ei kyllä keskittyminen ollut melomisessa, vaan ihan nauttimisessa. Kuvien kautta pääset fiilikseen!

 

 • Mitä kehittää: Yläkropan ja käsien voimaa ja kestävyyttä. 
 • Parasta: Yhteys luontoon. Kajakissa tuntuu ihan siltä, että istut veden pinnalla. Lajina kajakkimelonta on myös keholle ystävällistä, kun liikettä on pakko oppia tekemään molemmilta puolilta. 
 • Pahinta: No pahinta voisi olla tietysti se pelko kastumisesta, mutta ei se kyllä tyynillä vesillä hirveästi jännittänyt. Muutaman tunnin melomisen jälkeen mulla tuntui jo toi kevytkin retki kyllä olkapäissä. Oikeanlaista tekniikkaa saa varmaan jonkin aikaa opetella. 
 • Missä: Tavinsulka järjestää erilaisia retkiä ja kursseja sekä suppaillen, kajakilla että kanootilla. Esimerkiksi ensi keskiviikkona 16.8. pääsee kokeilemaan kaikkea mahdollista vesiliikuntaa, seuraamaan melontakisaa ja nauttimaan saunasta Kivelänrannan kesäpäivässä 25€ rannekkeella. Tourujoen torstaiselle iltaretkelle pääsee 28€:n hintaan ja retkiä järjestetään niin pitkään kuin kysyntää on. Myös lapset voivat retkelle lähteä. 
 • Oma ranking: Retkeilyä ajatellen tää on kyllä ihan jäätävän mukava tapa nähdä paikkoja. Retkeily on itellä korkealla, joten eiköhän tämäkin mee.  Suunnitteilla olisikin kaveriporukalla vuokrata kajakit ja lähteä johonkin kansallispuistomaisemiin melomaan! Kuvitelkaa sellaisia sumuisia syksyaamuja, kun saat olla veden äärellä... <3 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa lajitestausten pariin! Tämän blogin kirjoitti Silja, 28-vuotias kilpaurheilija Jyväskylästä. Vuonna 2017 testasin 100 lajia vuoden aikana ja tästä blogista löydät lajiesittelyt niistä kaikista, sekä muutaman liikuntaa ja urheilua sivuavan tekstin. Mun intohimo liikunnassa on sen kyky itsessään tuottaa hyvää oloa ja sen antaman mahdollisuus ylittää itsensä ja kehittyä loputtomasti. 

Tervetuloa lajitestausten, liikunnan ja urheilukirjoitusen pariin! 

Silja Penttinen

 

 

Ota yhteyttä:

100lajiavuodessa@gmail.com

 

LAJILISTA:

(lajit aakkosjärjestyksessä)

 1. Agility
 2. Aikido
 3. Aitajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Ammunta
 6. Ampumahiihto
 7. Baletti
 8. BMX-pyöräily
 9. Brasilialainen jiu-jitsu
 10. Capoeira
 11. Cheerleading
 12. CrossFit
 13. Curling
 14. Enduro-moottoripyöräily
 15. Fitness
 16. Frisbeegolf
 17. Futsal
 18. Gaelilainen jalkapallo
 19. Geokätköily
 20. Golf
 21. Hiihto
 22. Historiallinen miekkailu
 23. Ilma-akrobatia
 24. Jooga
 25. Jousiammunta
 26. Judo
 27. Jääkiekko
 28. Kalpamiekkailu
 29. Karting
 30. Kehonhuoltotunnit
 31. Kehonpainoharjoittelu
 32. Keihäänheitto
 33. Keilaus
 34. Kiekonheitto
 35. Kiipeily
 36. Kirkkovenesoutu
 37. Koripallo
 38. Korkeushyppy
 39. Kuntosali
 40. Kuulantyöntö
 41. Käsipallo 
 42. Kävely
 43. Lacrosse
 44. Laitesukellus
 45. Laser Tag
 46. Lenkkeily
 47. Lentopallo
 48. Lentäminen
 49. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 50. Ilma-aseammunta
 51. Lumikenkäily
 52. Lumilautailu
 53. Maantiepyöräily
 54. Maastopyöräily
 55. Melonta
 56. Nyrkkeily
 57. Paini
 58. Painonnosto
 59. Paritanssit
 60. Parkour
 61. Pesäpallo
 62. Petanque
 63. Pikajuoksu
 64. Pikaluistelu
 65. Pilkkiminen
 66. Pituushyppy
 67. Polkujuoksu
 68. Pyöräily
 69. Pöytätennis
 70. Ratsastus
 71. Retkeily / Vaellus
 72. Retkiluistelu
 73. Ringette
 74. Roller Derby
 75. Rugby
 76. Rullaluistelu
 77. Salibandy
 78. Seiväshyppy
 79. Sirkus
 80. Spinning
 81. Step-aerobic
 82. Sulkapallo
 83. SUP-lautailu
 84. Suunnistus
 85. Taekwondo
 86. Taiji
 87. Taitoluistelu
 88. Tankotanssi
 89. Tanssillinen ryhmäliikunta
 90. Telinevoimistelu
 91. Tennis
 92. Trampoliini
 93. Triathlon
 94. Uinti
 95. Ultimate
 96. Umpihankihiihto
 97. Vapaaottelu
 98. Vesijumppa
 99. Vesijuoksu
 100. Wakeboarding

 

 


 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat