Melontaahan ois varmaan sata lajia ihan itsessään, mutta tällä kertaa päädyin lähtemään ihan Tavinsulan melontaretkelle. Siellä ehtii tutustua tekniikkaan ja hioa taitoja, mutta pääse samalla fiilistelemään Suomen luontoa. Jotenkin me ei kyllä täällä osata arvostaa meidän ympärillä olevaa kauneutta, mutta aina kun pääsee tästä arjen rumbasta rauhoittumaan, niin muistaa minkälainen voimavara meillä kaikilla käytössä on. Tällä kertaa fiilistelen melontaa kuvien voimalla enemmän kuin tekstillä, sillä siitä saatte nyt paremman kuvan lajista. Tavinsulka järjestää myös erilaisia melontatekniikan kursseja ja kajakkeja, sekä kanootteja saa vuokralle, mutta varsinkin nää ohjatut retken on tosi suosittuja, eikä suotta. Mulla on mukana näissä vesihommissa ollut myös huikea tuuri ja aurinko on lämmittänyt aina kun vesille olen lähtenyt. 

Retkeilijät saa alussa valita lähteekö kajakilla vai kanootilla liikkeelle ja alunperin aattelin, että lähden kanootilla, koska matalaan kajakkiin meneminen hirvitti etukäteen. Siinä kuitenkin kun seurasin porukan valmistautumista sain vielä mahdollisuuden vaihtaa ja lähteä tuplakajakilla liikkeelle, joka todella kannatti. Kajakilla kun melotaan on se mela kaksipuoleinen ja sain näin opetella ihan uuden tekniikan melontaankin. Kaveriksi kun sain samaan kajakkiin aiemminkin retkeilemässä käyneen Ellin, oli mun helppo seurata esimerkkiä perästä, eikä kajakkiin meneminen myöskään jännittänyt kun tukena oli joku toinen. 

Kajakki on siis se kottero, johon mennään sisälle niin, että tuntuu tosiaan, kuin olisi vain muutaman sentin veden pinnan päällä. Alussa se tuntui aika kiikkerältä ja varsinkin siihen meneminen ja sieltä pois tuleminen vaati kärsivällisyyttä ja tasapainoa, jos kastumatta halus pois. Jos järvellä onnistuisi jotenkin kajakin kaatamaan, niin silloin kyytiin ei oikein enää pääse vaan kajakin kanssa on polskittava rantana, tyhjennettävä se ja hypättävä uudestaan kyytiin. Näin ei kuitenkaan kenelläkään käynyt ja nopeasti se jännityksen tunne unohtui, kun luottamus omiin taitoihin ja kajakin käyttäytymiseen löytyi. Mela kun löytyy kepin molemmilta puolilta pitää tasaisesti molemmilta puolilta yrittää kauhoa. Ote melasta saa olla yllättävänkin leveä ja melaa ei kannata pitää ihan kajakissa kiinni vaan työ tehdään korkeammalta.

Saatiin tuplakajakilla mennä aika leppoista vauhtia, mutta eteenpäin oli kyllä helppo päästellä. Takana istuva kattoo edessä istuvan melasta rytmin ja aina samalta puolelta töitä. Pienessä tilassa kääntymisen ja pysähtymisen kanssa oli aina itellä vähän kikkailua, mutta yhteistuumin ja rauhassa siitäkin selvisi. Porukka meloi rauhallista tahtia Tuomiojärveltä mukavan rauhallista reittiä Tourujoelle, josta tulomatkalla pysähdyttiin vielä rannalla levähtämään, nautittiin vettä ja kuivattuja hedelmiä, sekä verryteltiin melontalihakset paluumatkalle kuntoon. Täytyy sanoa, että retkellä ei kyllä keskittyminen ollut melomisessa, vaan ihan nauttimisessa. Kuvien kautta pääset fiilikseen!

 

 • Mitä kehittää: Yläkropan ja käsien voimaa ja kestävyyttä. 
 • Parasta: Yhteys luontoon. Kajakissa tuntuu ihan siltä, että istut veden pinnalla. Lajina kajakkimelonta on myös keholle ystävällistä, kun liikettä on pakko oppia tekemään molemmilta puolilta. 
 • Pahinta: No pahinta voisi olla tietysti se pelko kastumisesta, mutta ei se kyllä tyynillä vesillä hirveästi jännittänyt. Muutaman tunnin melomisen jälkeen mulla tuntui jo toi kevytkin retki kyllä olkapäissä. Oikeanlaista tekniikkaa saa varmaan jonkin aikaa opetella. 
 • Missä: Tavinsulka järjestää erilaisia retkiä ja kursseja sekä suppaillen, kajakilla että kanootilla. Esimerkiksi ensi keskiviikkona 16.8. pääsee kokeilemaan kaikkea mahdollista vesiliikuntaa, seuraamaan melontakisaa ja nauttimaan saunasta Kivelänrannan kesäpäivässä 25€ rannekkeella. Tourujoen torstaiselle iltaretkelle pääsee 28€:n hintaan ja retkiä järjestetään niin pitkään kuin kysyntää on. Myös lapset voivat retkelle lähteä. 
 • Oma ranking: Retkeilyä ajatellen tää on kyllä ihan jäätävän mukava tapa nähdä paikkoja. Retkeily on itellä korkealla, joten eiköhän tämäkin mee.  Suunnitteilla olisikin kaveriporukalla vuokrata kajakit ja lähteä johonkin kansallispuistomaisemiin melomaan! Kuvitelkaa sellaisia sumuisia syksyaamuja, kun saat olla veden äärellä... <3 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Silja, Jyväskylässä asuva 27-vuotias urheiluhullu opettajaopiskelija, sairaanhoitaja ja entinen salibandynpelaaja. 

 

"Bloggaan sadan erilaisen urheilulajin kokeilusta vuoden 2017 aikana ja esittelen sen tiimoilta muutaman uuden lajin viikossa.  Omana tavoitteena on oppia uutta ja löytää liikuntaharrastus, joka sytyttää eikä riko enää polvea. Lajiesittelyitä, fiiliksiä ja suosituksia lajeista mottona: tosissaan, mutta ei totisesti. "

 

Liikunta on mulle erityisen tärkeä juttu ja sen tuottamaa iloa jaan mielelläni. Jos saan sut osallistumaan haasteeseen tai kokeilemaan jotain uutta lajia, niin oon onnistunut! 

 

"Pidän blogissani lajirankingiä, joka kertoo mitkä lajit koen itselleni sopivimmiksi, ei sitä mikä olisi sinulle paras. Sinä olet erilainen, joten kannustan kokeilemaan kaikkia. Toivottavasti löydät blogistani uusiin lajeihin vinkkejä!"

 

 

LAJIRANKING 

 1. Salibandy
 2. Pikajuoksu
 3. Amerikkalainen jalkapallo
 4. Judo
 5. Keihäänheitto
 6. Tennis
 7. Tankotanssi
 8. Lentopallo
 9. Pituushyppy
 10. Brasilialainen jiu-jitsu
 11. Pesäpallo
 12. Kuulantyöntö
 13. Maastopyöräily
 14. Kalpamiekkailu
 15. Lacrosse
 16. Laser Tag
 17. Rullaluistelu
 18. Melonta
 19. SUP-lautailu
 20. Kiipeily
 21. Retkeily / Vaellus
 22. Ratsastus
 23. Frisbeegolf
 24. BMX-pyöräily
 25. Rugby
 26. Ultimate
 27. Kiekonheitto
 28. Cheerleading
 29. Aitajuoksu
 30. Telinevoimistelu
 31. CrossFit
 32. Baletti
 33. Triathlon
 34. Polkujuoksu
 35. Maantiepyöräily
 36. Jousiammunta
 37. Jooga
 38. Kehonpainoharjoittelu
 39. Kirkkovenesoutu
 40. Vapaaottelu
 41. Tanssillinen ryhmäliikunta 
 42. Keilaus
 43. Painonnosto
 44. Enduro
 45. Golf
 46. Umpihankihiihto
 47. Laitesukellus
 48. Laskettelu
 49. Gaelilainen jalkapallo
 50. Wakeboarding
 51. Agility
 52. Parkour
 53. Sirkus
 54. Spinning
 55. Pyöräily
 56. Paini
 57. Uinti
 58. Paritanssit
 59. Vesijuoksu
 60. Kuntosali
 61. Retkiluistelu
 62. Ampumahiihto
 63. Hiihto
 64. Nyrkkeily
 65. Historiallinen miekkailu
 66. Taiji
 67. Lenkkeily
 68. Kehonhuoltotunnit
 69. Ilma-aseammunta
 70. Seiväshyppy
 71. Petanque
 72. Korkeushyppy
 73. Kävely
 74. Lumikenkäily
 75. Pilkkiminen
 76. Step-aerobic
 77. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 78. Geokätköily
 


 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat