Huhtikuuta mennään ja testauksia on kohta 4kk takana. Tässä kohtaa lajitestausten tekeminen on muuttunut huomattavasti työläämmäksi, koska uusia lajeja joutuu oikeasti jo miettimään ja testaukset järjestelemään muutenkin täyteen kalenteriin. Lisäksi joku urpo on jälleen kerran jättänyt KAIKKI koulutehtävänsä koko lukukaudelta odottamaan lähestyviä deadlinejä ja ottanut keväälle kaksi uutta työtä, niin ymmärrettävästi päivästä tunnit alkaa loppua.

Kuka muu tunnistaa itsensä kuvauksesta: innostuu kaikesta uudesta, pistää kalenterin täyteen ja lupautuu joka hommaan, yrittää tehdä kaiken mahdollisimman hyvin, ihmettelee miten tästä kaikesta selvii, vannoo ettei ikinä enää ota liikaa hommia ja sit huomaa, että on tylsää ja aikaa riittää vaikka mihin ja voisi tehdä vaikka sitä ja tätä... Ja sykli alkaa alusta… Toisaalta taas tämä rytmi on mulle luontainen ja parhaani teen aina paineen alla, mutta arkirutiinit ja hyvät elämäntavat on ne, mitkä multa elämänhallinta lipsuu kiireisemmän ajan koittaessa.

Joka tapauksessa tulevat pari kuukautta on nyt täällä päässä aika tiukkaa, mutta lajitestauksia yritän silti tehdä säännöllisesti. Onneksi ne ovat osoittautuneet todella terapeuttisiksi, vaikkakin uuteen porukkaan ja uusiin treeneihin on aina henkisesti tosi rankkaa mennä. Ihan nollat taulussa ei viitsi mennä uusia lajeja testailemaan, ja oon myös sellainen ihminen, että vaikka sosiaalisuus on mulle luontaista, se on myös henkisesti kuluttavaa. Välillä pitää vaan saada olla rauhassa, pienemmässä porukassa, poissa kaupungin ja ihmisten melusta. 

Huomaan, että kiireen lisääntyessä mun tarvittava "lisä-aika" otetaan unen määrästä, terveellisestä ja monipuolisesta ruoasta ja liikunnan määrästä. Kun päivällä ei ole tarpeeksi aikaa tehdä hommia, naputan tietokonetta liikkumisen sijaan, vaikka tekeminen tökkii enkä saa mitään aikaiseksi. Totean, etten jaksa mennä kauppaan ja tehdä terveellistä ruokaa useammalle päivälle, joten syön pinaattikeittoa tai hornetteja. Illalla mietin, että mukava ois vaan vähän chillata, joten katson jotain sarjaa puoleen yöhön ja syön jäätelö, vaikka herätys olisi 6:30. Nyt tätä elämää olisi takana muutama viikko ja puolitoista kuukautta edessä, jos en saa tehtyä muutosta.

 

Yritän nyt (kerrankin) pitää uneen, liikuntaan ja ruokaan liittyvät rutiinit kunnossa, sillä myös se tehokkuus kärsii jos palautumisesta ei huolehdi. Näitä kolmea ei siis turhaan sanota "pyhäksi kolminaisuudeksi" urheilun parissa! Epätasapaino edes yhdessä näistä kolmessa, näkyy heikompana tekemisenä jossain muualla. Vaikka urheilussa kehittymisen sijaan tähtään nyt siihen, että saan kaikki hommat kunnialla hoidettua, tukevat nämä kolme peruskiveä kaikkea jaksamista samalla tavalla.   Montako kertaa olisin voinut käydä liikkumassa kirjoitusrupeaman keskellä, jos edes puoltakaan käytettävissä olevasta ajasta en olisi haahuillut somessa tai muuten nettiä selaillen. Tai olisinko kuitenkin tehnyt kerralla hommat nopeammin ja paremmin, jos kroppa olisi ravittu hyvällä ruoalla ja olisin nukkunut yli 7 tuntia. Sitä kuvittelee tekevänsä kaikkensa, mutta huonoa keskittymistä on hankala huomata. Aki Hintsan kirja Voittamisen anatomia, opetti itselle paljon siitä, mitä kaikkea voisin tehdä oman jaksamisen eteen paremmin ja sitä suosittelen myös sinulle!

 

 

Itse aion keskittyä nyt tähän pyhään kolminaisuuteen: 

 • UNIRYTMI KUNTOON. Vihaan herätyskelloa, joka kertoo sulle joka ilta, että sun herätykseen on aikaa 6h 23min. Oon luonnostani iltakukkuja, mutta valitettavasti yhteiskunta ei toimi mun rytmien mukaan ja työt alkaa klo 8 aamulla. Siispä korjataan homma nyt niin, että illalla klo 22 nukkumaan ja aamulla sängystä klo 6 ylös. Aamun parhaat ruriinit on kaksi kuppia kahvia rauhassa juotuna. Lisäksi aamuun jäisi aikaa hoitaa myös mieltä ja kehoa 25 minuutin Namaste Yogalla, ennen töihin tai kouluun lähtöä. Inhottavinta on se, että unirtymi ois pakko pitää samana myös viikonloppuina...

 

 •  LUONNOLISEMPAA RUOKAA JA PALJON. Hyvä ja riittävä ruoka palauttaa kehoa, sekä hoitaa hivenainetasapainot kuntoon. Vaikka wingsit ja pinaattikeitot ei olekaan epäterveellisintä mitä on, niin haluaisin enemmän taas monipuolisuutta ja ravintosisältöä ruokaan. Kasvisruokaa taas enemmän lautaselle, mutta herkkuja pitää tietysti olla myös sopivasti elämää tasapainottamassa. Itselläni oon huomannut, että herkkujen totaalikieltäminen ei vielä mitään tasapainoa eteenpäin. Kaikkea kohtuullisesti on hyvä motto ruokailuun 😊

 

 • LIIKUNTA PALAUTTAMAAN MIELTÄ AIVOTYÖSTÄ. Lajitestausten kautta mulla on mahdollisuus tehdä paljon monipuolista liikuntaa, mutta muutama lajitestaus viikossa ei ole mulle riittävä määrä liikuntaa. Päivittäinen liikkuminen on sellainen, mikä rentouttaa mua ja aivojen hapettamisen jälkeen, myös työn tekeminen on tehokkaampaa. Yritän saada päivittäin edes sen 100% aktiivisuuden (oman mittarini mukaan) haalittua kasaan, mutta 150% on jo parempi. Pyöräilyt töihin ja kouluun ja treeneihin, sekä joka päivä ulos hengailemaan!

 

Mielenkiintoista olisi tietää, miten sun elämäntavat muuttuu, kun stressin ja kiireen määrä lisääntyy? Mikä auttaa silloin pitämään homman kasassa? 

Silja

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa lajitestausten pariin! Tämän blogin kirjoitti Silja, 28-vuotias kilpaurheilija Jyväskylästä. Vuonna 2017 testasin 100 lajia vuoden aikana ja tästä blogista löydät lajiesittelyt niistä kaikista, sekä muutaman liikuntaa ja urheilua sivuavan tekstin. Mun intohimo liikunnassa on sen kyky itsessään tuottaa hyvää oloa ja sen antaman mahdollisuus ylittää itsensä ja kehittyä loputtomasti. 

Tervetuloa lajitestausten, liikunnan ja urheilukirjoitusen pariin! 

Silja Penttinen

 

 

Ota yhteyttä:

100lajiavuodessa@gmail.com

 

LAJILISTA:

(lajit aakkosjärjestyksessä)

 1. Agility
 2. Aikido
 3. Aitajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Ammunta
 6. Ampumahiihto
 7. Baletti
 8. BMX-pyöräily
 9. Brasilialainen jiu-jitsu
 10. Capoeira
 11. Cheerleading
 12. CrossFit
 13. Curling
 14. Enduro-moottoripyöräily
 15. Fitness
 16. Frisbeegolf
 17. Futsal
 18. Gaelilainen jalkapallo
 19. Geokätköily
 20. Golf
 21. Hiihto
 22. Historiallinen miekkailu
 23. Ilma-akrobatia
 24. Jooga
 25. Jousiammunta
 26. Judo
 27. Jääkiekko
 28. Kalpamiekkailu
 29. Karting
 30. Kehonhuoltotunnit
 31. Kehonpainoharjoittelu
 32. Keihäänheitto
 33. Keilaus
 34. Kiekonheitto
 35. Kiipeily
 36. Kirkkovenesoutu
 37. Koripallo
 38. Korkeushyppy
 39. Kuntosali
 40. Kuulantyöntö
 41. Käsipallo 
 42. Kävely
 43. Lacrosse
 44. Laitesukellus
 45. Laser Tag
 46. Lenkkeily
 47. Lentopallo
 48. Lentäminen
 49. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 50. Ilma-aseammunta
 51. Lumikenkäily
 52. Lumilautailu
 53. Maantiepyöräily
 54. Maastopyöräily
 55. Melonta
 56. Nyrkkeily
 57. Paini
 58. Painonnosto
 59. Paritanssit
 60. Parkour
 61. Pesäpallo
 62. Petanque
 63. Pikajuoksu
 64. Pikaluistelu
 65. Pilkkiminen
 66. Pituushyppy
 67. Polkujuoksu
 68. Pyöräily
 69. Pöytätennis
 70. Ratsastus
 71. Retkeily / Vaellus
 72. Retkiluistelu
 73. Ringette
 74. Roller Derby
 75. Rugby
 76. Rullaluistelu
 77. Salibandy
 78. Seiväshyppy
 79. Sirkus
 80. Spinning
 81. Step-aerobic
 82. Sulkapallo
 83. SUP-lautailu
 84. Suunnistus
 85. Taekwondo
 86. Taiji
 87. Taitoluistelu
 88. Tankotanssi
 89. Tanssillinen ryhmäliikunta
 90. Telinevoimistelu
 91. Tennis
 92. Trampoliini
 93. Triathlon
 94. Uinti
 95. Ultimate
 96. Umpihankihiihto
 97. Vapaaottelu
 98. Vesijumppa
 99. Vesijuoksu
 100. Wakeboarding

 

 


 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat