LAJIKUVAUS: "Kuntosali on paikka, jossa perinteisesti voimailulajien urheilijat ovat harjoitelleet. Nykyään kuntosaliharjoittelu kuuluu voimailijoiden lisäksi myös lähes kaikkien muidenkin urheilijoiden harjoitusohjelmaan ja on myös suosittu harrastus tavallisten kuntoilijoiden keskuudessa. (Wikipedia).

 

 

OMAT FIILIKSET: Mulla on nyt vuoden verran ollut oikeasti kuntosalikortti, jossa oon käynyt enemmän ja vähemmän epäsäännöllisesti jumppaamassa. Nyt nimenomaa puhun kuntosalilla käymisestä urheilumuotona, jonka tarkoituksena on kohottaa lihaskuntoa, painonnostoa käyn kokeilee myöhemmin. Tähän kuntosalilla käymiseen mie en oo kyllä oikein syttynyt. Vaikka fitnessurheilu on nyt huippusuosittua ja trendikästä on käydä salilla pumppaamassa, niin mä en pelkästään oman ulkomuodon tai lihaksen suorituskyvyn takia jaksa käydä säännöllisesti salilla. 

 

Tän salilla käymisen oon oppinut kanssa vasta viimevuosina. Nyt esitän siellä jo todella kokenutta ja meenkin aina vapaiden painojen puolelle, koska on niin pro... Olisittepa nähneet mut kuusivuotta sitten kun sekoilin salilla jokaisen laitteen kanssa jotain ja en ymmärtänyt vielä sarjoista, palautuksista tai oikeastaan mistään mitään. Näytin varmasti peuralta ajovaloissa, mutta koska oon suomalainen, en kysy apua! Tein sit aina vähän aikaa jotain liikettä ja siirryin seuraavaan laitteeseen. Ei varsinaisesti ollut hyötyä siitä jumppailusta...

 

Vaikka omien tulosten paraneminen on motivoivaa, niin joku elementti mulle siitä puuttuu. Fitness-urheiluun taas en syty, koska itselläni ei kestäisi pää ulkonäköön liittyvää vertailua kilpakumppaneiden kanssa. Nyt kuntosali palvelee mua lihaskunnon ylläpitäjänä ja paikkana polven kuntouttamiseen ja peliaikoina sain painoharjoittelulla todella hyvin hermoston aktivoitua ennen pelejä. Mutta suoraan sanottuna taidan irtisanoa sopimuksen salille heti kun polvi on about kunnossa ja siirtyä kohottamaan lihaskuntoa jollain muulla tavalla. Pakko on lihaskunnon nousta muutenkin ku hikisellä salilla muitten kanssa vapaista suorituspaikoista taistellen. 

 

 

TESTATTU: 13.1.2017 (jalkaprässi, etureisi, moottorisaha, hauis, ylätalja, maastaveto, vatsat) 

KESKISYKE: 141 (55min)

MITÄ OMINAISUUKSIA HARRASTUS VAATII: Suunnitelmallisuutta, sitkeyttä ja kärsivällisyyttä pumpata sarjat loppuun. 

HARRASTUKSEN HINTA: Edullinen. Periaatteessa kuntosalikortin hinta palveluista riippuen. Mulla se 19e/kk GoGo:lle. Kaikkeen salihärpäkkeeseen saa kyllä rahaa reilusti menemään jos haluaa. 

PARASTA LAJISSA: Omien tulosten parantaminen, hyvä musiikki kuulokkeista, parhaansa yrittäminen, kaverin kanssa salilla käyminen (voi taas juoruta samalla, mutta toisaalta ei voi kuunnella musiikkia). 

PAHINTA LAJISSA: Pitkät sarjat (toinen sarja aina pahin), väsyneenä pumppailu, äkäiset salikaverit.

KENELLE SOPII: Kärsivällisille suunnitelmallisille tyypeille. Niille jotku toipuu jostain vammasta tai tarvitsee lisäpainoja lihaskunnon kohottamiseen. Myös niille, jotka haluaa kroppansa lihaksistoa ulkonäöllisistä lähtökohdista muokata. 

RANKING: 1/100. Ykköseksi silti heitän tän, koska lenkkeilyn suurena ystävänä teen mielummin mitä tahansa muuta ku lenkkeilen. 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Silja, Jyväskylässä asuva 27-vuotias urheiluhullu opettajaopiskelija, sairaanhoitaja ja entinen salibandynpelaaja. 

 

"Bloggaan sadan erilaisen urheilulajin kokeilusta vuoden 2017 aikana ja esittelen sen tiimoilta muutaman uuden lajin viikossa.  Omana tavoitteena on oppia uutta ja löytää liikuntaharrastus, joka sytyttää eikä riko enää polvea. Lajiesittelyitä, fiiliksiä ja suosituksia lajeista mottona: tosissaan, mutta ei totisesti. "

 

Liikunta on mulle erityisen tärkeä juttu ja sen tuottamaa iloa jaan mielelläni. Jos saan sut osallistumaan haasteeseen tai kokeilemaan jotain uutta lajia, niin oon onnistunut! 

 

"Pidän blogissani lajirankingiä, joka kertoo mitkä lajit koen itselleni sopivimmiksi, ei sitä mikä olisi sinulle paras. Sinä olet erilainen, joten kannustan kokeilemaan kaikkia. Toivottavasti löydät blogistani uusiin lajeihin vinkkejä!"

 

 

LAJIRANKING 

 1. Käsipallo
 2. Salibandy
 3. Pikajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Taekwondo
 6. Judo
 7. Ringette
 8. Suunnistus
 9. Pikaluistelu
 10. Keihäänheitto
 11. Tennis
 12. Tankotanssi
 13. Lentopallo
 14. Jääkiekko
 15. Trampoliini
 16. Taitoluistelu
 17. Pituushyppy
 18. Futsal
 19. Brasilialainen jiu-jitsu
 20. Pesäpallo
 21. Kuulantyöntö
 22. Maastopyöräily
 23. Kalpamiekkailu
 24. Vesijumppa
 25. Karting
 26. Lacrosse
 27. Laser Tag
 28. Rullaluistelu
 29. Melonta
 30. SUP-lautailu
 31. Kiipeily
 32. Retkeily / Vaellus
 33. Sulkapallo
 34. Capoeira
 35. Ratsastus
 36. Frisbeegolf
 37. BMX-pyöräily
 38. Curling
 39. Lentäminen
 40. Ammunta
 41. Roller Derby
 42. Koripallo
 43. Rugby
 44. Ultimate
 45. Kiekonheitto
 46. Cheerleading
 47. Aitajuoksu
 48. Telinevoimistelu
 49. CrossFit
 50. Ilma-akrobatia
 51. Baletti
 52. Triathlon
 53. Polkujuoksu
 54. Maantiepyöräily
 55. Jousiammunta
 56. Jooga
 57. Kehonpainoharjoittelu
 58. Kirkkovenesoutu
 59. Vapaaottelu
 60. Tanssillinen ryhmäliikunta 
 61. Keilaus
 62. Painonnosto
 63. Enduro
 64. Golf
 65. Umpihankihiihto
 66. Laitesukellus
 67. Laskettelu
 68. Fitness
 69. Gaelilainen jalkapallo
 70. Pöytätennis
 71. Wakeboarding
 72. Agility
 73. Parkour
 74. Sirkus
 75. Spinning
 76. Pyöräily
 77. Paini
 78. Uinti
 79. Paritanssit
 80. Vesijuoksu
 81. Kuntosali
 82. Retkiluistelu
 83. Ampumahiihto
 84. Hiihto
 85. Nyrkkeily
 86. Aikido
 87. Historiallinen miekkailu
 88. Taiji
 89. Lenkkeily
 90. Kehonhuoltotunnit
 91. Ilma-aseammunta
 92. Seiväshyppy
 93. Petanque
 94. Korkeushyppy
 95. Kävely
 96. Lumikenkäily
 97. Pilkkiminen
 98. Step-aerobic
 99. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 100. Geokätköily
 


 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram