Vähän lisää ryhmäliikuntatunteja tähän väliin.

En osannut näitä oikein muuten niputtaa kuin kehonhuolloksi, mutta niitä ne mulle ainakin on: venyttely, core & roll, foam rolling ja pilates. Moni ehkä mieltää pilateksenkin enemmän lihaskuntotreeniksi, mutta itse koen sen hyödyn enemmän juuri tukilihaksistoa aktivoivana ja liikkuvuutta parantavana harjoitteluna. Periaatteessa kai joogakin menisi tähän, mutta se on niin ihanaa, että olkoon omanaan. 

Kehonhuolto on mun suuren suuri heikkous. Oon aina tienny tasan tarkkaan, että liikkuvuudesta on pakko pitää huolta, että keho toimii suorituksessa mahdollisimman hyvin, mutta kun ei jaksa eikä huvita. Eikä ikinä mistään muusta kiinni, kuin omasta laiskuudesta. Treeniohjelmassa kun luki että pitkät venytykset, mun aivot luki että "ah, vapaapäivä". Näistä kuitenkin kun luisti niin tuloksen saa lukea mun vammahistoriasta: kaksi kertaa polven eturistiside, nilkan revennyt sisäside, reisilihaksen repeämä, leikatut penikat molemmissa jaloissa jne... Sanoisin että aika pitkälle oma häpeä. 

Kehonhuoltotunneissa on se hyvä puoli, et jos itse saisi päivittäisen liikkuvuuden ylläpidon hoidettua perus venytyksillä, niin kerran tai kahdesti viikossa voisi käydä näillä tunneilla, että se liikkuvuutta kehittävä puolikin tulisi hoidettua. Mutta, kun se on niin... en tiiä... tuntuu että aika menee hukkaan, junat ja naiset, aikainen mato linnun nappaa, mitähän kaupasta, katos mulla on sukassa reikä...Ajatukset ties missä. 

Ei nyt ihan motivaatio jotenkin kohtaa näiden kaa. Tiedän että kehonhuolto on yks tärkeimmistä asioista hoitaa hyvin jos haluaa urheilullisesti kehittyä sekä välttää loukkaantumisia, mutta en vaan saa aikaiseksi. Eikä sillä, mulla on kaikkia hienoja tavoitteita niinku spagaati, pää polviin, dancerspose jne... mut toivon koko ajan et ne kehittyis tekemättä mitään. Ehkä siksi musta ei koskaan tullut huippu-urheilijaa, vaikka se nyt pelkästään siitä oo jääny kiinni...

Mut nyt jos joku nuori urheilijaksi halajava tätä lukee niin : PIDÄ HYVÄÄ HUOLTA KEHOSTASI!

Foamrolling tunnilla oli sinänsä mielenkiintoista, koska saan edes liikkua samaan aikaan, mutta sitäkin tekisin mielummin kotona. Venyttelystä liikkeitä on kertynyt muistiin jo niin paljon, etten saa oikein mitään uuttakaan noilta tunneilta irti. Pilatekselta odotin tosi paljon, mutta en rakastunut, vaikka kehon fasettilukoista aika moni aukenikin tunnin aikana. Pilatesta voisin joskus kokeilla vähän haastavammalla tasolla. Core ja roll yhdisti pilateksen vatsalihaspidot ja foam rolling-tunnin ja kyllä siinä tunti kulu ihan jees. Mut oikeasti, onko pakko tehdä aina se loppurentoutus tunnin lopussa? Mulla on hieno kyky nukahtaa melkein heti kun suljen silmät ja aina ne valot lyödään takaisin päälle just sillon kun oisin nukahtamassa. Herään ihan hullun äkäisenä...No niin, olipas taas nihkeä teksi, mutta nihkeä olo jäi. 

 

 • Mitä ominaisuuksia vaatii: Ei varsinaisesti mitään. Kaikki voi tehdä. Mut ne jotka hyötyy on niitä, jotka pystyy oleelliseen keskittymään. 
 • Keskisyke: Pilates 84, Core & Roll 101, Venyttely 104 (alkulämpö nosti sykettä), Foam Rolling 97. 
 • Hinta: No hei, tätä voi tehdä ihan ilmaiseksi kun vaan liikkeitä tuntee, mut netistä oppii. Ohjattuina tunteina kk-hinta 25-100€, joihin kuuluu sit vaihteleva määrä muuta ryhmäliikuntaa. 
 • Parasta: Se fiilis kun voit sanoa itselles ettei tarvi enää loppuvuonna venytellä. Kehon lukkojen aukeaminen. Helpompi olo kehossa. Salissa uskaltaa mennä ilman suorituspaineita minne vaan!
 • Pahinta: Ei vaan huvita. Tunnit on ihan jees ja kivoja, mutta vika on omassa päässä.
 • Kenelle: Kaikille jotka liikkuu. Älkää tehkö niinku minä teen, vaan niinku minä sanon! Käykää näillä joka viikko ainakin kerran ja venytelkää lisäksi joka päivä. Miekin aloitan huomenna...
 • Ranking: Kävelyn ja hölkkäilyn välimaastoon. Ei todellakaan tyhmintä mitä voi tehdä, mutta sisäinen motivaatio hakusessa.  

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Silja, Jyväskylässä asuva 27-vuotias urheiluhullu opettajaopiskelija, sairaanhoitaja ja entinen salibandynpelaaja. 

 

"Bloggaan sadan erilaisen urheilulajin kokeilusta vuoden 2017 aikana ja esittelen sen tiimoilta muutaman uuden lajin viikossa.  Omana tavoitteena on oppia uutta ja löytää liikuntaharrastus, joka sytyttää eikä riko enää polvea. Lajiesittelyitä, fiiliksiä ja suosituksia lajeista mottona: tosissaan, mutta ei totisesti. "

 

Liikunta on mulle erityisen tärkeä juttu ja sen tuottamaa iloa jaan mielelläni. Jos saan sut osallistumaan haasteeseen tai kokeilemaan jotain uutta lajia, niin oon onnistunut! 

 

"Pidän blogissani lajirankingiä, joka kertoo mitkä lajit koen itselleni sopivimmiksi, ei sitä mikä olisi sinulle paras. Sinä olet erilainen, joten kannustan kokeilemaan kaikkia. Toivottavasti löydät blogistani uusiin lajeihin vinkkejä!"

 

 

LAJIRANKING 

 1. Käsipallo
 2. Salibandy
 3. Pikajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Taekwondo
 6. Judo
 7. Ringette
 8. Suunnistus
 9. Pikaluistelu
 10. Keihäänheitto
 11. Tennis
 12. Tankotanssi
 13. Lentopallo
 14. Jääkiekko
 15. Trampoliini
 16. Taitoluistelu
 17. Pituushyppy
 18. Futsal
 19. Brasilialainen jiu-jitsu
 20. Pesäpallo
 21. Kuulantyöntö
 22. Maastopyöräily
 23. Kalpamiekkailu
 24. Vesijumppa
 25. Karting
 26. Lacrosse
 27. Laser Tag
 28. Rullaluistelu
 29. Melonta
 30. SUP-lautailu
 31. Kiipeily
 32. Retkeily / Vaellus
 33. Sulkapallo
 34. Capoeira
 35. Ratsastus
 36. Frisbeegolf
 37. BMX-pyöräily
 38. Curling
 39. Lentäminen
 40. Ammunta
 41. Roller Derby
 42. Koripallo
 43. Rugby
 44. Ultimate
 45. Kiekonheitto
 46. Cheerleading
 47. Aitajuoksu
 48. Telinevoimistelu
 49. CrossFit
 50. Ilma-akrobatia
 51. Baletti
 52. Triathlon
 53. Polkujuoksu
 54. Maantiepyöräily
 55. Jousiammunta
 56. Jooga
 57. Kehonpainoharjoittelu
 58. Kirkkovenesoutu
 59. Vapaaottelu
 60. Tanssillinen ryhmäliikunta 
 61. Keilaus
 62. Painonnosto
 63. Enduro
 64. Golf
 65. Umpihankihiihto
 66. Laitesukellus
 67. Laskettelu
 68. Fitness
 69. Gaelilainen jalkapallo
 70. Pöytätennis
 71. Wakeboarding
 72. Agility
 73. Parkour
 74. Sirkus
 75. Spinning
 76. Pyöräily
 77. Paini
 78. Uinti
 79. Paritanssit
 80. Vesijuoksu
 81. Kuntosali
 82. Retkiluistelu
 83. Ampumahiihto
 84. Hiihto
 85. Nyrkkeily
 86. Aikido
 87. Historiallinen miekkailu
 88. Taiji
 89. Lenkkeily
 90. Kehonhuoltotunnit
 91. Ilma-aseammunta
 92. Seiväshyppy
 93. Petanque
 94. Korkeushyppy
 95. Kävely
 96. Lumikenkäily
 97. Pilkkiminen
 98. Step-aerobic
 99. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 100. Geokätköily
 


 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram