Vähän lisää ryhmäliikuntatunteja tähän väliin.

En osannut näitä oikein muuten niputtaa kuin kehonhuolloksi, mutta niitä ne mulle ainakin on: venyttely, core & roll, foam rolling ja pilates. Moni ehkä mieltää pilateksenkin enemmän lihaskuntotreeniksi, mutta itse koen sen hyödyn enemmän juuri tukilihaksistoa aktivoivana ja liikkuvuutta parantavana harjoitteluna. Periaatteessa kai joogakin menisi tähän, mutta se on niin ihanaa, että olkoon omanaan. 

Kehonhuolto on mun suuren suuri heikkous. Oon aina tienny tasan tarkkaan, että liikkuvuudesta on pakko pitää huolta, että keho toimii suorituksessa mahdollisimman hyvin, mutta kun ei jaksa eikä huvita. Eikä ikinä mistään muusta kiinni, kuin omasta laiskuudesta. Treeniohjelmassa kun luki että pitkät venytykset, mun aivot luki että "ah, vapaapäivä". Näistä kuitenkin kun luisti niin tuloksen saa lukea mun vammahistoriasta: kaksi kertaa polven eturistiside, nilkan revennyt sisäside, reisilihaksen repeämä, leikatut penikat molemmissa jaloissa jne... Sanoisin että aika pitkälle oma häpeä. 

Kehonhuoltotunneissa on se hyvä puoli, et jos itse saisi päivittäisen liikkuvuuden ylläpidon hoidettua perus venytyksillä, niin kerran tai kahdesti viikossa voisi käydä näillä tunneilla, että se liikkuvuutta kehittävä puolikin tulisi hoidettua. Mutta, kun se on niin... en tiiä... tuntuu että aika menee hukkaan, junat ja naiset, aikainen mato linnun nappaa, mitähän kaupasta, katos mulla on sukassa reikä...Ajatukset ties missä. 

Ei nyt ihan motivaatio jotenkin kohtaa näiden kaa. Tiedän että kehonhuolto on yks tärkeimmistä asioista hoitaa hyvin jos haluaa urheilullisesti kehittyä sekä välttää loukkaantumisia, mutta en vaan saa aikaiseksi. Eikä sillä, mulla on kaikkia hienoja tavoitteita niinku spagaati, pää polviin, dancerspose jne... mut toivon koko ajan et ne kehittyis tekemättä mitään. Ehkä siksi musta ei koskaan tullut huippu-urheilijaa, vaikka se nyt pelkästään siitä oo jääny kiinni...

Mut nyt jos joku nuori urheilijaksi halajava tätä lukee niin : PIDÄ HYVÄÄ HUOLTA KEHOSTASI!

Foamrolling tunnilla oli sinänsä mielenkiintoista, koska saan edes liikkua samaan aikaan, mutta sitäkin tekisin mielummin kotona. Venyttelystä liikkeitä on kertynyt muistiin jo niin paljon, etten saa oikein mitään uuttakaan noilta tunneilta irti. Pilatekselta odotin tosi paljon, mutta en rakastunut, vaikka kehon fasettilukoista aika moni aukenikin tunnin aikana. Pilatesta voisin joskus kokeilla vähän haastavammalla tasolla. Core ja roll yhdisti pilateksen vatsalihaspidot ja foam rolling-tunnin ja kyllä siinä tunti kulu ihan jees. Mut oikeasti, onko pakko tehdä aina se loppurentoutus tunnin lopussa? Mulla on hieno kyky nukahtaa melkein heti kun suljen silmät ja aina ne valot lyödään takaisin päälle just sillon kun oisin nukahtamassa. Herään ihan hullun äkäisenä...No niin, olipas taas nihkeä teksi, mutta nihkeä olo jäi. 

 

 • Mitä ominaisuuksia vaatii: Ei varsinaisesti mitään. Kaikki voi tehdä. Mut ne jotka hyötyy on niitä, jotka pystyy oleelliseen keskittymään. 
 • Keskisyke: Pilates 84, Core & Roll 101, Venyttely 104 (alkulämpö nosti sykettä), Foam Rolling 97. 
 • Hinta: No hei, tätä voi tehdä ihan ilmaiseksi kun vaan liikkeitä tuntee, mut netistä oppii. Ohjattuina tunteina kk-hinta 25-100€, joihin kuuluu sit vaihteleva määrä muuta ryhmäliikuntaa. 
 • Parasta: Se fiilis kun voit sanoa itselles ettei tarvi enää loppuvuonna venytellä. Kehon lukkojen aukeaminen. Helpompi olo kehossa. Salissa uskaltaa mennä ilman suorituspaineita minne vaan!
 • Pahinta: Ei vaan huvita. Tunnit on ihan jees ja kivoja, mutta vika on omassa päässä.
 • Kenelle: Kaikille jotka liikkuu. Älkää tehkö niinku minä teen, vaan niinku minä sanon! Käykää näillä joka viikko ainakin kerran ja venytelkää lisäksi joka päivä. Miekin aloitan huomenna...
 • Ranking: Kävelyn ja hölkkäilyn välimaastoon. Ei todellakaan tyhmintä mitä voi tehdä, mutta sisäinen motivaatio hakusessa.  
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa lajitestausten pariin! Tämän blogin kirjoitti Silja, 28-vuotias kilpaurheilija Jyväskylästä. Vuonna 2017 testasin 100 lajia vuoden aikana ja tästä blogista löydät lajiesittelyt niistä kaikista, sekä muutaman liikuntaa ja urheilua sivuavan tekstin. Mun intohimo liikunnassa on sen kyky itsessään tuottaa hyvää oloa ja sen antaman mahdollisuus ylittää itsensä ja kehittyä loputtomasti. 

Tervetuloa lajitestausten, liikunnan ja urheilukirjoitusen pariin! 

Silja Penttinen

 

 

Ota yhteyttä:

100lajiavuodessa@gmail.com

 

LAJILISTA:

(lajit aakkosjärjestyksessä)

 1. Agility
 2. Aikido
 3. Aitajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Ammunta
 6. Ampumahiihto
 7. Baletti
 8. BMX-pyöräily
 9. Brasilialainen jiu-jitsu
 10. Capoeira
 11. Cheerleading
 12. CrossFit
 13. Curling
 14. Enduro-moottoripyöräily
 15. Fitness
 16. Frisbeegolf
 17. Futsal
 18. Gaelilainen jalkapallo
 19. Geokätköily
 20. Golf
 21. Hiihto
 22. Historiallinen miekkailu
 23. Ilma-akrobatia
 24. Jooga
 25. Jousiammunta
 26. Judo
 27. Jääkiekko
 28. Kalpamiekkailu
 29. Karting
 30. Kehonhuoltotunnit
 31. Kehonpainoharjoittelu
 32. Keihäänheitto
 33. Keilaus
 34. Kiekonheitto
 35. Kiipeily
 36. Kirkkovenesoutu
 37. Koripallo
 38. Korkeushyppy
 39. Kuntosali
 40. Kuulantyöntö
 41. Käsipallo 
 42. Kävely
 43. Lacrosse
 44. Laitesukellus
 45. Laser Tag
 46. Lenkkeily
 47. Lentopallo
 48. Lentäminen
 49. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 50. Ilma-aseammunta
 51. Lumikenkäily
 52. Lumilautailu
 53. Maantiepyöräily
 54. Maastopyöräily
 55. Melonta
 56. Nyrkkeily
 57. Paini
 58. Painonnosto
 59. Paritanssit
 60. Parkour
 61. Pesäpallo
 62. Petanque
 63. Pikajuoksu
 64. Pikaluistelu
 65. Pilkkiminen
 66. Pituushyppy
 67. Polkujuoksu
 68. Pyöräily
 69. Pöytätennis
 70. Ratsastus
 71. Retkeily / Vaellus
 72. Retkiluistelu
 73. Ringette
 74. Roller Derby
 75. Rugby
 76. Rullaluistelu
 77. Salibandy
 78. Seiväshyppy
 79. Sirkus
 80. Spinning
 81. Step-aerobic
 82. Sulkapallo
 83. SUP-lautailu
 84. Suunnistus
 85. Taekwondo
 86. Taiji
 87. Taitoluistelu
 88. Tankotanssi
 89. Tanssillinen ryhmäliikunta
 90. Telinevoimistelu
 91. Tennis
 92. Trampoliini
 93. Triathlon
 94. Uinti
 95. Ultimate
 96. Umpihankihiihto
 97. Vapaaottelu
 98. Vesijumppa
 99. Vesijuoksu
 100. Wakeboarding

 

 


 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat