Tervetuloa mun harjoitepankki sarjaan! Tarkoitus olisi laittaa tänne lajeista ja treeneistä opittuja ja hyväksi havaittuja liikkeitä jakoon, jotta niistä olisi iloa muillekin! Mennään ekan setin pariin, jossa tarkoituksena on esitellä liikkeitä hengityksen avaamiseen. 

 

Aurinko paistaa, kadut on putsattu hiekasta ja sohjosta ja kaamoksesta selvinneet ihmiset on taas valmiita vallottamaan lenkkipolut! Työpäivän istumisen jälkeen mun kroppa vaan on ainakin painunut ihan älyttömään kasaan ja treenin alkaessa tuntuu, että ois vaan noin 20% keuhkojen kapasiteetista on käytössä! Tässä viisi lajeista ja eri treeneistä opittua liikettä, joilla saan itelläni hapenottoa helpotettua!

 

 

5 liikettä hengityksen avaamiseen 🌬🌬 . 1️⃣ Silta + kierrot 2️⃣ Hartoiden pumppaus käsilläseisonnassa 3️⃣ Skorpioni 4️⃣ Lantionkierrot 5️⃣ Rintarangan avaus —————————————— Jos mie istun koko päivän ennen treenejä tai pelejä, mulla tuntuu että keuhkot on painuneet kasaan ja ne toimii ehkä noin 20% teholla. Nää liikkeet napsauttaa mulla rangassa juttuja (hyvällä tavalla) auki, et saa koneesta enemmän tehoja irti. Testaa näitä ✌️ . P.s. Ja viimesessä videossa näet miten oksettavasti mun nivelet ylitaipuu 😷😷😷 . P.p.s. @karpatofficial , tänään POIKA voisi jäädä Oulun kotiin 🏆 . . . . #liikunta #hyvinvointi #sportsgirl #blogit #menaiset #urheilu #blogi #blogit #kuntoilu #treeni #treenit #movements #kevät #terveys #hyväolo #spring #taukojumppa #jumppa #handstanding #practicepractice #movers #trainings #trainingvideos #waking #handstands #treenivideo #breatheasy #morework #mobilitywork

Henkilön 100 LAJIA VUODESSA (@siljapenttinen) jakama julkaisu

 

Kannattaa tehdä nää kevyen lämmittelyn jälkeen, mutta näihin ei tarvitse kuitenkaan mitään apuvälineitä. Pienet kevyet kropan kierrot ja hartioiden jumppaaminen ainakin itselläni auttaa älyttömästi hapenottoon, ja käytänkin näitä liikkeitä ennen pelejä ja juoksutreenejä, jos lämmittelyssä tuntuu siltä ettei koko hapenottokapasiteetti ole käytössä. Jos käsilläseisonta tai silta tuntuu haastavilta, niin tee hartioiden pumppaus seisaaltaan ilman painoa ja nouse siltaan selinmakuulta käsien ja jalkojen varaan niin korkealle kuin pääset. Tee omien tuntemusten rajoissa niin, että selkä ja rinta rutisee sun hengitystä avaavalla tavalla!

 

1. Silta + kierrot

Siltaan voi nousta myös selinmakuulta, mutta mulle tää on loppujen lopuksi kevyempi vaihtoehto. Tee mahdollisimman kaareva silta, puske käsillä itseä suoraksi ja jalat mahdollisimman vierekkäin. Kierroissa toinen käsi irti maasta ja uloshengityksellä taivutus kropan yli. Toista muutaman kerran molemmille puolille. Sillasta mä tykkään tehdä myös hartioiden pumppausta. 

2. Hartioiden aukaisu käsilläseisonnassa

Mun on helpoin tehdä tää käsilläseisonnassa seinää vasten. Ensin pitää oo varma, että pysyy käsien päällä seinää vasten ja sitten voi pikkuisen lähteä hakemaan sitä varsinaista liikettä. Päästä käsiä sen verran koukkuun kuin hallitusti saat ja paina kädet takaisin suoraksi. Käytän tätä nykyisin tosi usein ennen treenejä ja pelejä, sillä keskivartalon lihasten aktivoinnin lisäksi se pieni hartioiden rutistelu avaa oikein mukavasti hapetusta. Hillitön rutina kuuluu ainakin mulla. 

3. Skorpioni 

Ylivoimainen lemppari selän lukkojen aukaisuun. Pötköttele mahallaan ja kädet sivuilla auki. Nosta oikea jalka mahdollisimman lähelle vasenta kättä ja pidä hartiat mahdollisimman lähellä maata. Sit vasen jalka kohti oikeaa kättä. Toista muutaman kerran molemmille puolille ja huomaat miten liike rangassa vapautuu. Tässä liikkeessä huomaa puolierot nopeesti!

4. Lantionkierrot

Lempein asento näistä viidestä varsinkin lonkan ja alaselän aukaisuun. Selinmakuulta nosta polvi ristikkäiselle puolelle maahan, pidä hartiat maassa ja katso vielä eri suuntaan kuin polvi osoittaa. Paina hellästi ristikkäisellä kädellä polvea maahan. Muutaman sekunnnin pitkä pito molemmille puolille riittää.

5. Rintarangan avaus. 

Tässä liikkeessä riittää joskus taisteltavaa, että saa vaan kädet selän takana yhteen. Joskus siitä pelkkä selän oikaisu riittää, mutta joskus on kiva painaa pää polvi-istunnasta maahan ja tuoda käsiä pään yli niin pitkälle kuin saa. Tai yrittää saada johonkin, niin kuin itse tuossa yritän... Mun nivelet on ihan älyttömän ylitaipuvia, joten tossa saa olla myös varovainen, ettei taivuta pahasti yli. Tietokonehartioille ihan älyttömän tehokas vastaveto!

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa lajitestausten pariin! Tämän blogin kirjoitti Silja, 28-vuotias kilpaurheilija Jyväskylästä. Vuonna 2017 testasin 100 lajia vuoden aikana ja tästä blogista löydät lajiesittelyt niistä kaikista, sekä muutaman liikuntaa ja urheilua sivuavan tekstin. Mun intohimo liikunnassa on sen kyky itsessään tuottaa hyvää oloa ja sen antaman mahdollisuus ylittää itsensä ja kehittyä loputtomasti. 

Tervetuloa lajitestausten, liikunnan ja urheilukirjoitusen pariin! 

Silja Penttinen

 

 

Ota yhteyttä:

100lajiavuodessa@gmail.com

 

LAJILISTA:

(lajit aakkosjärjestyksessä)

 1. Agility
 2. Aikido
 3. Aitajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Ammunta
 6. Ampumahiihto
 7. Baletti
 8. BMX-pyöräily
 9. Brasilialainen jiu-jitsu
 10. Capoeira
 11. Cheerleading
 12. CrossFit
 13. Curling
 14. Enduro-moottoripyöräily
 15. Fitness
 16. Frisbeegolf
 17. Futsal
 18. Gaelilainen jalkapallo
 19. Geokätköily
 20. Golf
 21. Hiihto
 22. Historiallinen miekkailu
 23. Ilma-akrobatia
 24. Jooga
 25. Jousiammunta
 26. Judo
 27. Jääkiekko
 28. Kalpamiekkailu
 29. Karting
 30. Kehonhuoltotunnit
 31. Kehonpainoharjoittelu
 32. Keihäänheitto
 33. Keilaus
 34. Kiekonheitto
 35. Kiipeily
 36. Kirkkovenesoutu
 37. Koripallo
 38. Korkeushyppy
 39. Kuntosali
 40. Kuulantyöntö
 41. Käsipallo 
 42. Kävely
 43. Lacrosse
 44. Laitesukellus
 45. Laser Tag
 46. Lenkkeily
 47. Lentopallo
 48. Lentäminen
 49. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 50. Ilma-aseammunta
 51. Lumikenkäily
 52. Lumilautailu
 53. Maantiepyöräily
 54. Maastopyöräily
 55. Melonta
 56. Nyrkkeily
 57. Paini
 58. Painonnosto
 59. Paritanssit
 60. Parkour
 61. Pesäpallo
 62. Petanque
 63. Pikajuoksu
 64. Pikaluistelu
 65. Pilkkiminen
 66. Pituushyppy
 67. Polkujuoksu
 68. Pyöräily
 69. Pöytätennis
 70. Ratsastus
 71. Retkeily / Vaellus
 72. Retkiluistelu
 73. Ringette
 74. Roller Derby
 75. Rugby
 76. Rullaluistelu
 77. Salibandy
 78. Seiväshyppy
 79. Sirkus
 80. Spinning
 81. Step-aerobic
 82. Sulkapallo
 83. SUP-lautailu
 84. Suunnistus
 85. Taekwondo
 86. Taiji
 87. Taitoluistelu
 88. Tankotanssi
 89. Tanssillinen ryhmäliikunta
 90. Telinevoimistelu
 91. Tennis
 92. Trampoliini
 93. Triathlon
 94. Uinti
 95. Ultimate
 96. Umpihankihiihto
 97. Vapaaottelu
 98. Vesijumppa
 99. Vesijuoksu
 100. Wakeboarding

 

 


 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat