Kirjoitukset avainsanalla maanantai

Onko sullakin ollut näitä viikkoja, joissa alkuviikko on vedetty täysillä arvosanoilla, mutta "syön ja liikun terveellisesti"-ohjelma ei oo kantanut perjantaita pidemmälle? Mun viikko maanantaista torstaihin oli lähes täydellinen liikunnan, unen ja ruokavalion suhteen, mutta viikonloppua ei voi kuvata muuten kuin: reilusti hyvää ruokaa, reilusti hyvää seuraa ja aivan liian vähän unta! Täydellisen terveellistä? No ei, mutta tarkoittaako se sitä, että olen lähtöruudussa nolla? Ei.

 

Kuntokuurien ja herkkulakkojen aloittaminen ei pidemmän päälle kanna, jos niistä hyvistä jutuista ei tule tapoja, joita haluaa tehdä ihan omasta tahdostaan, ilman painetta. Sillon kuurien aikana me lasketaan niitä repsahduksia ja yritetään elää täydellistä elämää, jossa tehdään sataprosenttisesti oikeita ratkaisuja.  Mutta voisko olla niin, että täydellisen terveellisen ja aivan uskomattoman epäterveellisen elämän välissä on joitakin vaihtoehtoja, joissa vois elää rankaisematta itseään jokaisen vähemmän terveellisen päätöksen jälkeen? 

 

En todellakaan suunnitellut, että tää viikonloppu ois ihan näin hyödytön mun urheilutavoitteiden osalta. Mutta toisaalta, mitä tässä nyt todellisuudessa on tapahtunut? Mä ehkä kehityin vähän vähemmän kuin mitä olisin voinut kehittyä, mutta kukaan ei oo ottanut multa pois niitä asioita, joita oon jo tehnyt aiemmin, eikä tää estä mua tekemästä hyviä päätöksiä jatkossa. Mä prioirisoin tänä viikonloppuna seuran, sillä oman alkuperäisen suunnitelman toteuttaminen olisi tarkoittanut sitä, että muut joustaa mun juttujen mukaan. Mä päätin nyt joustaa. Ja ehkäpä en oo ihan niin pata jumissa aloittamassa tulevaa viikkoa, vaan intoa piisaa!

 

Jos taas on huippu-urheilija, niin se elämä vaatii kykyä pysyä niissä päätöksissä lähes 100%, sillä vanha sanonta menee, että "sillä aikaa muut kehittyy". Kilpaillessa muita vastaan elämä on sellaista, että mietit ja vertaat omaa tekemistäsi muiden tasoon, eikä silloin halua ajatella sitä, että olisin voinut tehdä jotain paremmin. Pitää olla ainakin olo, että on tehnyt kaiken minkä on voinut, vaikka mutkiakin tulisi matkaan.  Huippu-urheilun ulkopuolella, tavallisessa terveellisessä elämässä, pitäisi olla kuitenkin enemmän vaihtoehtoja.

 

Voisko olla sellaista elämää, jossa kaiken ei tarvitse olla ihan täydellistä? Riittävän terveellinen elämä ainakin mun osalta pitää sisällään tehdä valintoja tilanteen ja fiiliksen mukaan.

 

Jos kilpailee vaan itseään vastaan, ei kukaan voi mennä ohi. Jos ihan vaan elää tavallisesti ilman "täydellisen terveellistä elämää", niin repsahduksia ei ole edes olemassa, vaan pelkkiä terveydelle parempia tai huonompia päätöksiä. Mä en koe repsahtaneeni vaan viettäneeni viikonlopun, jossa en ihan liikkunu ja syöny ihan suunnitelmien mukaan. Mä voin nyt palata takaisin tavoitteelliseen suunnitelmaan ilman, että henkisesti lyön itseäni niistä päätöksistä, joita oon jo tehnyt. Kehittyminen on mahtavaa, mutta niin on relaaminenkin!

 

Tasapainoista sunnuntaita sinnekin!

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Tervetuloa lajitestausten pariin! Tämän blogin kirjoitti Silja, 28-vuotias kilpaurheilija Jyväskylästä. Vuonna 2017 testasin 100 lajia vuoden aikana ja tästä blogista löydät lajiesittelyt niistä kaikista, sekä muutaman liikuntaa ja urheilua sivuavan tekstin. Mun intohimo liikunnassa on sen kyky itsessään tuottaa hyvää oloa ja sen antaman mahdollisuus ylittää itsensä ja kehittyä loputtomasti. 

Tervetuloa lajitestausten, liikunnan ja urheilukirjoitusen pariin! 

Silja Penttinen

 

 

Ota yhteyttä:

100lajiavuodessa@gmail.com

 

LAJILISTA:

(lajit aakkosjärjestyksessä)

 1. Agility
 2. Aikido
 3. Aitajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Ammunta
 6. Ampumahiihto
 7. Baletti
 8. BMX-pyöräily
 9. Brasilialainen jiu-jitsu
 10. Capoeira
 11. Cheerleading
 12. CrossFit
 13. Curling
 14. Enduro-moottoripyöräily
 15. Fitness
 16. Frisbeegolf
 17. Futsal
 18. Gaelilainen jalkapallo
 19. Geokätköily
 20. Golf
 21. Hiihto
 22. Historiallinen miekkailu
 23. Ilma-akrobatia
 24. Jooga
 25. Jousiammunta
 26. Judo
 27. Jääkiekko
 28. Kalpamiekkailu
 29. Karting
 30. Kehonhuoltotunnit
 31. Kehonpainoharjoittelu
 32. Keihäänheitto
 33. Keilaus
 34. Kiekonheitto
 35. Kiipeily
 36. Kirkkovenesoutu
 37. Koripallo
 38. Korkeushyppy
 39. Kuntosali
 40. Kuulantyöntö
 41. Käsipallo 
 42. Kävely
 43. Lacrosse
 44. Laitesukellus
 45. Laser Tag
 46. Lenkkeily
 47. Lentopallo
 48. Lentäminen
 49. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 50. Ilma-aseammunta
 51. Lumikenkäily
 52. Lumilautailu
 53. Maantiepyöräily
 54. Maastopyöräily
 55. Melonta
 56. Nyrkkeily
 57. Paini
 58. Painonnosto
 59. Paritanssit
 60. Parkour
 61. Pesäpallo
 62. Petanque
 63. Pikajuoksu
 64. Pikaluistelu
 65. Pilkkiminen
 66. Pituushyppy
 67. Polkujuoksu
 68. Pyöräily
 69. Pöytätennis
 70. Ratsastus
 71. Retkeily / Vaellus
 72. Retkiluistelu
 73. Ringette
 74. Roller Derby
 75. Rugby
 76. Rullaluistelu
 77. Salibandy
 78. Seiväshyppy
 79. Sirkus
 80. Spinning
 81. Step-aerobic
 82. Sulkapallo
 83. SUP-lautailu
 84. Suunnistus
 85. Taekwondo
 86. Taiji
 87. Taitoluistelu
 88. Tankotanssi
 89. Tanssillinen ryhmäliikunta
 90. Telinevoimistelu
 91. Tennis
 92. Trampoliini
 93. Triathlon
 94. Uinti
 95. Ultimate
 96. Umpihankihiihto
 97. Vapaaottelu
 98. Vesijumppa
 99. Vesijuoksu
 100. Wakeboarding

 

 


 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat