Kirjoitukset avainsanalla ryhmäliikunta

Hitto, mie luulin et pääsin ryhmäliikuntajumpista jo testeissä eroon, mut mulle suositeltiin Step-tunnin kokeilua. Joidenkin mukaan se on JUST SE PARAS jumppa, koska siellä tulee hyvä hiki ja fuskaat itsesti tekemään kovemmin kuin mitä jaksat. Taas meni siis yksi rymäliikunta neitsyys, sillä step-laudan kanssa leikkiminen ei ollu tuttua ennestään. Edelleen kokeilussa hyödynsin JYU:n ryhmäliikunnan jumppia, joita pitkin talvea ja kevättä oon testimielessä käynyt tekemässä. Harvasta oon silti aidosti innostunut ja vaikka esim. tanssi nousi korkeelle tonne ranking-listalle, niin en silti oo käynyt testien jälkeen yhdelläkään tanssitunnilla riekkumassa. Nyt siis step-tunnille, jonne tällä kertaa välineiksi tarvittiin step-lauta, 5kg levypaino ja juomapullo, joka allekirjoittaneelta unohtui kotiin. Oisin todellakin tarvinnut, eli ota sinä siis sellainen mukaan....

 

Step aerobics is a form of aerobic exercise using of an elevated platform (the step). The height can be tailored to individual needs by inserting risers under the step. Step aerobics classes are offered at many gyms and fitness centers which have a group exercise program.

Nyt olin jo oppinut aiemmista ryhmäliikunta kokemuksista ja ensimmäsiten joukossa saliin saapuen, kävin valitsemassa paikan salin keskiosan reunapaikalta, jossa vaikutus muihin ympärillä oleviin ihmisiin on minimi kun askeleet menee #vituralleen . Keskiosasta kuitenkin näkee mitä ohjaaja tekee, joten ihan kuulohavainnon ja arvauksen perusteella ei tarvitse hommaa kokeilla. Tykkäsin, kun ohjaaja kertoi montako biisiä ja millaiset päktät (lämmittely, sykkeen nosto, lihaskunto, loppuverryttely) tuntiin sisältyy, sillä sen avulla omaa tekemistä oli helpompi jaksottaa. En kuitenkaan saanut huijattua itseäni tekemään yhtään normaalia kovempaa, vaan päinvastoin mieli harhaili ties missä muualla treenin aikana.   

Nyt pääsin kokeilee myös tätä perinteistä askel-juttua ensimmäistä kertaa (eli perusaskellus, joku v-askellus tyyppinen + mitä lie muita) ja ne oli helpompia ku mitä olin pelännyt, mutta "väärällä jalalla" tekemistä ei voinut silti välttää. Onneksi salissa oli tilaa ja jokaisella on oma paikka, joten mun rytmistä kiinni pääsemisen odottaminen ei sisällä toisten väistelyä yhtä aikaa. Hiki tuli, se on varmaa ja sitä juomapulloa olisin kaivannut, mutta myös sitä ettei olisi niin tylsää. Askel sinne, askel tänne, hiki virtaa ja biisitkin välillä hyviä, mut mie mietin millon tää loppuu. "Jes, nyt on alkulämmittely hoidettu. Nyt loppu sykkeen nostatus, enää lihaskunto, pitääkö tää loppuverkkakin oikeesti tehdä samaan tahtiin?". "Millon tää loppuu"- ajatus on toki monesti juoksulenkilläkin, mut sieltä on pakko edes kävellä takasin kotiin ja sentään maisema lenkillä vaihtuu. 

Miksi ryhmäliikunta-jumpat ei vaan sit tunnu olevan mulle? Mihin mie voin siinä kehittyä? Mikä mun tavoite stepissä voi olla? Okei joo, käyn siellä tunneilla, jaksan sit tunnit paremmin ja teen suuremmilla painoilla, mut mitä sitten? Silti teen vaan suurin piirtein sitä samaa, ohjaaja keksii pari uutta liikettä ja silti mie pyörin siinä neliön alueella, saamatta lupaa improvisoida. Eikö tässä oo jotain step-aerobicin SM-kisoja joihin voisin tähdätä? Mielummin teen vaikka lihaskuntoa aikaa vastaa niin paljon ku ehdin tai tietyt sarjat joitakin liikkeitä, mutta toi rytmissä pitkän sarjan tekeminen ei iske, vaikka musiikki myös mun harrastus on.

Ehkä se on se, etten tykkää tehdä asioita aina samalla tavalla kun kaikki muut! Vaikka joukkueurheilussa valmentaja laittaa mut tekemään jotain tiettyä harjoitusta, mulle jää aina sinne jotain oman päätöksen varaa. Teenkö jonkun toisen harhautuksen, syötänkö nyt vai vähän myöhemmin, vedänkö yläkulmaan, vai perinteisesti ohi? Johtuuko se oppimisesta vai mistä, mutta mua suorastaan ahdistaa noilla tunneilla se, että tehdään kaikki samaan tahtiin, samalla tavalla jokainen toisto. Feilaus on se, jos teet jotain erilaista, vaikka mieli tekisi. 

 

Mitä mieltä te olette?  Tykkäsin siitä, että viimeksi kun pistin pumpin omalla listalla pohjalle, jengi heräsi puolustamaan rakasta lajiaan ja toivon, että tää herättää samaa innostusta. Kerro mulle miksi se step-tunti on niin kiva ja mikä tahdissa jumppaamisessa viehättää?  Mä en nimittäin päässyt siitä selville. Tai jos sinäkään et kuulu jumpan ystäviin, niin otan mielelläni vertaistukea vastaan <3. Kevennykseksi Stepin ystäville Jane Fondan Step-aerobic video, tässä on tyyliä!! Jos kaipaat edes vähän naurua, niin vilkaise video. Ja muista, ettei videon ohjeet korvaa lääkärikäyntejä :´D 

 

 

 • Mitä kehittää: Aerobista kuntoa, jalkojen kestovoimaa ja ylläpitää lihaskuntoa.  
 • Parasta: Hyvä hiki, hyvät biisit ja se jos tunnilla kuuluu yhteinen jalkojen rytmi biisin tahtiin. Siitä tuli oikeasti kiva fiilis. 
 • Pahinta: Siinä laudan ympärillä on sun maailmasi. Oikee vai vasen jalka on sun tärkein tietosi ja sit mennään. 
 • Kenelle: Aerobisen kunnon kehittäjille ja lihaskunnon ylläpitäjille. 
 • Oma ranking: Ylittää pumpin, mutta ei pilkkimistä. Kyllä mie silti onnellisemmaksi pilkillä tuun, ku step-tunnilla. Se on siis mun ranking-listan takana tärkein kysymys: minkä reenin aikana oon onnellisimmillani. Ootko miettinyt mikä on sun onnellisuuslaji?
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (6)

Silja Penttinen
Liittynyt22.1.2017

Kiitos Tiia! Mulla ei vaan mee kaaliin nää jumpat millään :D Ihana kuulla sun onnellisuuslajista, baletti on mulla kokeilulistalla! Odotan sitä innolla ja vähän myös kauhulla... Mielikuva on sellaisesta kiukkusesta vanhasta ranskalaisesta tanssinopettajasta, joka tulee taivuttamaan sut siihen tanssiasentoon, jos et siihen omin avuin pääse :) Silja

Vierailija

Jos on kovin kilpailuhenkinen ja omaa "mun on oltava paras, nokkelin jne."-ajattelutavan, niin sit ryhmäjumpat ei ehkä sovi sellaselle :D ite en ajattele että mun pitäis kehittyä johonkin kilpatasolle vaikkapa sitten stepissä, vaan käyn siellä ihan tekemisen ja liikkumisen ilosta - en sen takia, että sen pitäisi olla avain esim. huipulle nousuun.

Silja Penttinen
Liittynyt22.1.2017

Ihan totta! Mie en osaa vielä (toivottavasti joskus osaan) nauttia just siitä tekemisen ilosta, vaan itselle antaa vielä eniten uuden oppiminen tai itsensä kehittäminen ja se kilpailu on sellainen mitä kaipaan tällä hetkellä tosi kovasti...

Oon myös miettinyt, et mitäs jos tää kilpailuvietti ei koskaan laannu? Entäs jos ikää on 85 ja edelleen vedän lonkkakuntoutuksessa kilpailumielessä rollaattorin kanssa käytävillä... :) Mulle onneksi varsinkin luontoliikunta/retkeily on sellasta, ettei aina tarvii kilpailla ja varmaan siinä mielessä mulle tosi terveellinen liikuntamuoto!

Kiitos kommentista!

Silja

Silja Penttinen
Liittynyt22.1.2017

Kiitos kommentista Liikkujanainen! En oo koskaan testannut miekkailua ja testilistalle lisätty! En oo kyllä mikään hirmu hyvä häviäjä, joten aika mielenkiintoista päästä testaamaan taas jotain, mistä ei ole mitään haisua... Sulla on myös tosi kiva blogi :) !

Silja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokeilussa on ollut myös tanssilinen ryhmäliikunta, jonka jaloa taitoa oon käynyt kokeilemassa afrobeat, street dance, dancefit ja zumba tunneilla.

 

Tanssitaustaa on ainoastaan yökerhojen tanssilattialta ja yhden käden sormilla on laskettavissa kerrat kun olen koreografisia juttuja ohjatusti käynyt kokeilemassa. Jammailen silti aina hyvien biisien mukana kun kukaan ei näe.  

Ai että, miten hauskaa on tälläinen liikunta! Hiki tulee monella tapaa, muut hommat unohtuu ja tunnilta lähtee yleensä hymy korvissa, vaikka oisi kuin sekoillut siellä. Ensimmäiset kerrat oli kyllä aika moisia painetiloja, koska ei todella ollut mitään käsitystä miten tunneilla kuuluu olla ja vauhti varsinkin zumbassa ja dancefitissä on kova. Sykettä taisi parikertaa nostaa ihan pelkkä sosiaalinen paine siitä, että aina on kulkemassa vasemmalle kun muut menee oikealle. En tiedä kuinka pitkään näillä tunneilla pitää käydä liikkuakseen oikeaan suuntaan, koska mun aivot koodaa liikkeet AINA päinvastaiseksi. 

Itselle dancefit oli kokemuksista ehkä hauskin, vaikka siellä olin välillä aivan täysin ulapalla. Jouduin vahingossa melkein eturiviin ja vaikka itse näinkin todella hyvin ohjaajan liikkeet, voi niitä parkoja, jotka oli mun takana. Zumba ja Dancefit molemmat oli tunteja, joissa tanssitaan paljon biisejä ja koreografia on "helpompi" sisäistää nopeasti. Ne oli kyllä alussa mulle melkoisia shokkeja, koska molemmissa mietin ensimmäisen 8 minuutin jälkeen, että en mitenkään voi selvitä näiltä tunneilta itsetunto ehjänä. 

Tanssiessa se on todella haastavaa, että jos ajatus herpaantuu, huomaa heti olevansa väärässä paikassa väärään aikaan. Todellista keskittymisharjoitusta ja muistipeliä siis samalla, mikä rasittaa myös aivoja ihan eri tavalla kuin lihaskuntotunneilla. Kun keskittyy täysillä pelkästään liikkumaan oikeaan suuntaan, unohtuu myös itsetunto-ongelmat ja alat nauttia omasta tekemisestä, välittämättä muiden tanssitaidoista. Mulle myös musiikilla on tosi iso merkitys ja dancefitin popimmat biisit tanssittaa mua paremmin kuin zumban lattarit.

Zumbassa toki Antti Tuiskun Keinutaan-biisiä bailasin ihan täysillä.   

Melkein kaikilla tanssitunneilla salit olivat täynnä ja viereiset tanssijat todella lähellä, mikä aiheuttaa haastetta omaan pyörimiseen. Parhaaksi taktiikaksi koinkin ensin yrittää kulkea samaan suuntaan kuin muut ja sisäistää jalkojen ja käsien tarkemmat liikkeet tanssin edetessä. Street- ja afrobeat-tunneilla harjoiteltiin enemmän koreografiaa tiettyyn biisiin, mikä ei sykettä nosta samalla tavalla, mutta haastaa aivoja ja motoriikkaa enemmän.

Parasta myös yksilötanssissa on tanssin flow, joka ainakin mulle on täydellistä liikkeeseen ja liikuntaan unohtumista ja itsensä kadottamista. Sellaiseen tunteeseen oon koukussa. 

 

 • Mitä ominaisuuksia vaatii: Muistia, tasapainoa, rentoutta ja heittäytymiskykyä.
 • Keskisyke: Dancefit 155, Zumba 141, Streetdance 123, Afrobeat 133. 
 • Hinta: Ryhmäliikuntatunnit kuuluu moneen kuntosalikorttiin, joiden kuukausihinta keskimäärin on varmaankin sen 50-100€/kk. 
 • Parasta: Ihana, ihana flow. Hauskaa melko kovatehoiseksi liikuntamuodoksi. 
 • Pahinta: Mokaamisen pelko.  
 • Kenelle: Keskellä tanssilattiaa on jo aika kova paine ja vauhti liikkua muiden mukana, mutta reunoilla tanssiminen sopii kaikille kuntotasosta riippumatta. 
 • Ranking: Mulla tää menee rankingissä korkealle, ehkäpä ihan ykköseksi tässä vaiheessa. Kehittää tasapainoa, koordinaatioita, muistia, kuntoa ja tärkein: antaa huippu hyvän mielen!

Kommentit (0)

Kävin testailemassa pumppi- kahvakuula ja upperbody-tunteja Jyväskylän yliopistoliikunnan ryhmäliikuntatunneilla. Tunneilla tarkoituksena on rasittaa lihaksia lisäpainoilla tekemällä ohjaajan ohjeiden mukaisesti liikkeitä joko musiikin tahtiin tai aikaa vastaan. Pumpissa saman biisin aikana tehdään vähän vaihdellen esim. kahta liikettä (lyhyt maastaveto ja soutu) tai yhtä liikettä vaihdellen nopeutta. Mulla ei ollut aikasempaa kokemusta ryhmäliikuntatunneista ja vaikka liikunta tausta on monipuolinen, niin tuli sellainen olo että pitäisi käydä jossain yksin opettelemassa ennen ku menee tunneille sekoilemaan. 

Eikä muuten yhtään lähteny mulle nää hommat.

Jos nyt joku ei ole käynyt, niin kerron mikä on homman nimi, mut ilmeisesti oon itse ainoa, joka ei aikaisemmin ole ryhmäliikuntatunteja harrastanut. Jujusta saa helposti kiinni: Saliin mentäessä suurin osa yrittää painojensa ja mattonsa kanssa tunkea takariviin, ettei vaan kukaan näe sun takaa millä painoilla teet ja teetkö tasan siihen tahtiin kun piti. Selkeesti vaan kovakuntosimmat mimmit ja jätkät uskaltautuu noissa eturiviin. Tää sama järjestys pätee muuten kaikilla ryhmäliikuntatunneilla mitä oon käyny kokeilemassa ja oonkin oppinut, että takariviin halutessa pitää olla ajoissa. 

Pumppitangolla tehtäessä ohjaaja saattaa ohjeistaa jokaiseen biisiin ehdotuspainoja laitettavaksi tankoon, mut mie tietty katoin niistä mitä painoja mun ympärillä jengillä oli. Välillä koitin laittaa vähän enemmän, mut tää taktiikka kostautui, kun en tajunnu et pumppausta tehdään oikeesti KOKO biisi. Jos pitää tehdä musan tahtiin (1,2 ylös,  3,4 alas, ja jousta, jousta, jousta,jousta, 1 nopee ylös, 2,3,4 hitaasti alas,  jousta ) niin tuntuu et tää kidutus ei lopu ikinä. Kun musa ei vielä itselle natsaa, niin avot! Verenpaine nousee pelkästään ärsytyksestä.

Ekakertalaisena aivotkin tuli sen verran jälkijunassa, et mun painot oli ylhäällä kun kaikilla muilla alhaalla. Tahti ja tatsi on tunneilla aika kova ja ryhmäpaineen vallitessa yrittää tykittää samaan tahtiin kun kaikki muutkin. Käytännössä aina mulla oli liian vähän tai liian paljon painoa tangossa. Tykkään ite tehdä sarjat väsymykseen asti, mut myös ihan sairaasti ärsyttää jos ei jaksa biisiä loppuun. En tykkää myöskään siitä fiiliksestä, et tehdään kaikki samaa mut yksin. Järjetöntä touhua. 

 

Kahvakuulassa oli mukavempaa ku sulla on mukana pienempi ja isompi kuula ja ohjaaja antaa vinkkiä niiden välillä vaihtamiseen. Tunnilla tykkäsin myös siitä, että töitä tehtiin aikaa vastaan ja vaikka teki vähemmän toistoja niin sai tehdä isommalla painolla. Myös liikkeet oli kokonaisvaltaisemmin koko kehoa kuormittavia, joka ainakin mulle on plussaa. Myös kropassa nää liikkeet tuntu monipuolisemmin treenin jälkeisinä päivänä. Kahvakuulassa musiikki myös oli enempi vaan taustafiilistä tuomassa.

Jos sanoin sitä, et kuntosali on tylsää niin tää ei lähe ollenkaan. Onhan se helppoa tehdä sitä mitä toinen käskee, mut mulle omat musat, omat painot ja omat toistomäärät tuntuu todella paljon mukavammalta kuin nää ryhmäliikunta vaihtoehdot. Koen myös, että kehityn enemmän kun keskityn siihen liikkeeseen ja suoritukseen rauhassa, enkä koita sykkiä vaan täysillä muiden mukana. Tykkään enemmän tehdä joko yksin tai sit oikeasti porukassa hommia, tälläinen välimuoto ei sytytä yhtään. En myöskään yhtään haluaisi mennä tällaisille tunneille jos pohjalla ei olisi mitään liikunta taustaa. Ei oo mun mielestä aloittelija ystävällistä.

 

 • Mitä ominaisuuksia vaatii: Jonkun näköisen lihaskunnon pohjalle, hyvän itsetunnon jos joutuu eturiviin.
 • Keskisyke: Bodypump ja Upperbody 133, kahvakuula 146. 
 • Hinta: Tunnit kuuluu monen kuntosaliryhmän kk-maksuun, mut varmaankin sen 25€-70€kk maksaa sellaisen kuntoklubin kortti. Korkeakoulun ryhmäliikuntatarra maksaa 40€/6kk. 
 • Parasta: Ryhmäpaine pakottaa tekemään töitä ja lisäämään painoja, hyvä musa saattaa tsempata tekemään sarjat loppuun. Ohjaajan kannustus. 
 • Pahinta: Liian suuret tai liian pienet painot, kateus (se kun muut jaksaa tehdä isommilla painoilla), huono musa, yksipuolinen treeni. 
 • Kenelle: Niille, keitä kuntosalilla käyminen ja sen itsenäisyys ei kiehdo, mutta jotka haluaa lihaksia muokata.
 • Ranking: Hyi,hyi. Viimeiseksi menee. Kahvakuula tosi paljon kuitenkin vielä mukavempaa kuin noi pumpit. 

Kommentit (4)

KK

Ei kannattaisi tuomita yhden käynnin perusteella.Aina ekan tunnilla tuntuu että olisi pihalla kuin lumiukko😀Muutaman kerran kun käy niin tietää jo liikkeet ja sopivat painot noin rupeaa tunnista saamaan jo täydet tehot irti.Ja riippuu myös hirmusti ohjaajasta millainen tunti on ,vaikka samaa ohjelmaa vetäisivät .

Silja Penttinen
Liittynyt22.1.2017

KK,

olet ihan oikeassa, että yhden kerran jälkeen on melko vaikeaa antaa mitään hirmu syvällistä analyysiä lajista ja kokeneemmat ystävät ovat kertoneet, että ohjaajalla on tosi iso merkitys. Fiilikset tuleekin moneen lajiin aina lyhyen kokeilun perusteella ja oikeasti vasta myöhemmin osaa sanoa enemmän lajista ja sen hyvistä, että huonoista puolista. En voi sanoa, että tasapuolisesti siis kaikkea arvioin, sillä joistain lajeista on takana enemmän kokemusta kuin toisista. Perustelen tätä mielipidettäni ihan puhtaasti sillä fiiliksellä millainen olo itsellä lajia kokeillessa tulee. Moneen lajiin kyselenkin jo kokeillessa harrastajilta lajin viehätyksestä ja tykkään, että myös tähän saan kommenttia. Kiitos :)

ElLa

Mä taas tykkään Bodypumpista, kun siinä on pakko tehdä koko kroppa, ja musiikki soi kovalla :D Toki musiikki vaikuttaa, mutta yleensä on ollut hyvää. Painoja ei tosiaan kannata kilpailumielessä laittaa liikaa ;) Pari kertaa kun käy niin oppii mitä jaksaa. Itse teen välillä eri tavalla, jos esim polvi ei kestä jotain liikettä. :)

Silja Penttinen
Liittynyt22.1.2017

Moi ja kiitos kommentista. Anteeksi, että näin hitaasti vastailen. Mulla aloittelijana täällä blogimaailmassakin on paljon opeteltavaa ja kommentit on menny ihan ohi! Musiikki oli myös mun mielestä paras osa treeniä ja hyvän biisin tahdissa se pumppailukaan ei ollu niin paha. Mä en oo oikein saanu eroteltua omasta kokemuksesta että mikä siinä pumpissa iski omaan ärsytyshermoon niin pahasti, mutta mielummin teen koko kropan treenin omaan tahtiin ja omaan musiikkiin kuin rivissä muiden kanssa samaa tahtia. Vaikka itseasiassa nyt mun uusi rakkaus on noi kehonpainotreenit, joista tulossa tekstiä tällä viikolla :)

Seuraa 

Tervetuloa lajitestausten pariin! Tämän blogin kirjoitti Silja, 28-vuotias kilpaurheilija Jyväskylästä. Vuonna 2017 testasin 100 lajia vuoden aikana ja tästä blogista löydät lajiesittelyt niistä kaikista, sekä muutaman liikuntaa ja urheilua sivuavan tekstin. Mun intohimo liikunnassa on sen kyky itsessään tuottaa hyvää oloa ja sen antaman mahdollisuus ylittää itsensä ja kehittyä loputtomasti. 

Tervetuloa lajitestausten, liikunnan ja urheilukirjoitusen pariin! 

Silja Penttinen

 

 

Ota yhteyttä:

100lajiavuodessa@gmail.com

 

LAJILISTA:

(lajit aakkosjärjestyksessä)

 1. Agility
 2. Aikido
 3. Aitajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Ammunta
 6. Ampumahiihto
 7. Baletti
 8. BMX-pyöräily
 9. Brasilialainen jiu-jitsu
 10. Capoeira
 11. Cheerleading
 12. CrossFit
 13. Curling
 14. Enduro-moottoripyöräily
 15. Fitness
 16. Frisbeegolf
 17. Futsal
 18. Gaelilainen jalkapallo
 19. Geokätköily
 20. Golf
 21. Hiihto
 22. Historiallinen miekkailu
 23. Ilma-akrobatia
 24. Jooga
 25. Jousiammunta
 26. Judo
 27. Jääkiekko
 28. Kalpamiekkailu
 29. Karting
 30. Kehonhuoltotunnit
 31. Kehonpainoharjoittelu
 32. Keihäänheitto
 33. Keilaus
 34. Kiekonheitto
 35. Kiipeily
 36. Kirkkovenesoutu
 37. Koripallo
 38. Korkeushyppy
 39. Kuntosali
 40. Kuulantyöntö
 41. Käsipallo 
 42. Kävely
 43. Lacrosse
 44. Laitesukellus
 45. Laser Tag
 46. Lenkkeily
 47. Lentopallo
 48. Lentäminen
 49. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 50. Ilma-aseammunta
 51. Lumikenkäily
 52. Lumilautailu
 53. Maantiepyöräily
 54. Maastopyöräily
 55. Melonta
 56. Nyrkkeily
 57. Paini
 58. Painonnosto
 59. Paritanssit
 60. Parkour
 61. Pesäpallo
 62. Petanque
 63. Pikajuoksu
 64. Pikaluistelu
 65. Pilkkiminen
 66. Pituushyppy
 67. Polkujuoksu
 68. Pyöräily
 69. Pöytätennis
 70. Ratsastus
 71. Retkeily / Vaellus
 72. Retkiluistelu
 73. Ringette
 74. Roller Derby
 75. Rugby
 76. Rullaluistelu
 77. Salibandy
 78. Seiväshyppy
 79. Sirkus
 80. Spinning
 81. Step-aerobic
 82. Sulkapallo
 83. SUP-lautailu
 84. Suunnistus
 85. Taekwondo
 86. Taiji
 87. Taitoluistelu
 88. Tankotanssi
 89. Tanssillinen ryhmäliikunta
 90. Telinevoimistelu
 91. Tennis
 92. Trampoliini
 93. Triathlon
 94. Uinti
 95. Ultimate
 96. Umpihankihiihto
 97. Vapaaottelu
 98. Vesijumppa
 99. Vesijuoksu
 100. Wakeboarding

 

 


 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat