Kuva: Mikko Mäkelä/ Kotka Trail

 

 

Monella tapaa tuli itseäni vuoden aikana testattua ja voin sanoa, että melkosessa rääkissä kävin monta, monta kertaa. Tässä viisi raskainta lajikokeilua, joiden tarkempi ajattelu tuo edelleen veren- ja oksennuksenmaun suuhun. Jos raskaita treenejä halajatte, niin näiden parissa saatte takuuvarmasti itsestänne kaiken irti!

 

Polkujuoksu (16km/ Kotka Trail)

Toukokuussa juoksin kavereiden kanssa noin niinku lonkalta ton 16km Kotka Trailin, joka kulkee metsässä, kivikoissa, kalliolla ja hiekalla. Kaksi tuntia 175 keskisykkeillä ja maalissa molempien jalkojen täydellinen kramppi. Mun juoksupohjat oli äärimmäisen heikot, sillä polvi oli leikattu reilu puolivuotta aiemmin ja mun pohjalle juoksemat lenkit (kaikki alle 6km) oli laskettavissa kahden käden sormilla.

Mun ajatukset vs. todellisuus: 

Äääh! Kyllähän nyt 16km selviää vaikkei niin reenaiskaan? No selvisin, mut nippanappa. 

En mie nyt mitään juomapulloa rupee kantaa mukana. Ois varmaan kannattanu. 

No mie lähen rauhallisesti matkaan! Kaunis ajatus, mutta toteutus oli vähän huonompi.  

Loppujen lopuksi tein itselleni todella kunnioitettavan tuloksen 2h ja 6min eli metsässä paineltu silti keskimääräisesti 8km tuntivauhtia, vaikka kävelin TODELLA PALJON! Oonkohan kuinka paljon oikassu? 

 

Vapaaottelu

Okei, tän treenin alle mua hapotettiin ensin JiuJutsu-treeneillä, mutta ei mua kyllä helpolla päästetty tässä lajissa. Ensin vähän treeniä tekniikkaan ja taktiikkaan ja sit sparrimatseja vapaaottelijoita vastaan. Tokikaan he ei joutuneet tosissaan mua vastaan ottelemaan, mutta lupaan, että mä olin tosissani. Ainakin sit rukoilemassa armoa niiden jälkeen. Muistan vaan sen tunteen, kun hammassuojat suussa koitat haukkoa ilmasta edes jonkun partikkelin happea, että pysyisit tajuissasi. Hieno tunne, kun 2 minuuttia tuntuu ikuisuudelta. 

 

Crossfit

Takuuvarma tajunnan hämärtyminen, kun yrität tehdä mahdollisimman paljon liikkeitä jossain tietyssä ajassa.  Erityisen hyvin jäi mieleen yks bootcamp-treeni, jossa olis toes 2 bar-vatsoja kymmenen, boksin yli kävelyjä painojen kanssa, joku selkä liike painon kaa, punnerrukset ja sit 300m juoksua. 4 minuuttia teet niin paljon kun kerkeet ja vaikka jo seuraavaa kierrosta ja sit minuutti lepoa ja jatka siitä mihin jäit. Mä näin tähtiä lähempää kuin koskaan ennen. Traumat jää pahimpana mieleen. 

 

Paini

Jos mikään ei tunnu miltään, eikä ikinä hapota niin, et oo koskaan paininut. Sitä rymyämisen ja ryömimisen määrää, jonka pelkällä kehopainoliikkeillä ja kaveria vastaan vääntämisellä saat aikaiseksi. Ja tottakai pitää tehdä niin paljon kun ikinä lähtee, vaikka oikeasti tekee mieli vaan itkeä ja luovuttaa. Käsittämättömän hapottava laji, jossa kunto pitää olla kohdillaan. Liiku, ryömi, liiku, työnnä, paini, terävästi, jaksa, jaksa. Tiiättekö ne eläimet, jotka vaaran uhatessa leikkii kuollutta? Mun niin teki mieli myös tehdä niin.

 

Jääkiekko

Tuo ihana laji, joka yhdistää painin, miekkailun, luistelun, suunnanvaihdokset, kiihdyttämisen, jarruttamisen ja ylipäänsä kaiken mikä on ihan sairaan raskasta. Ainii ja kamat päällä vielä todella paljon raskaampaan. Keuhkot ja sydän huutaa armoa, mutta kiekosta on vaan taisteltava. Välillä olin vaan niin poikki, että kaaduin ihan itsekseni. Tän jälkeen kun oon kattonut jääkiekkomatseja, niin mulle tulee lievästi paha olo jokaisessa näkemästäni kulmaväännöstä. Sain sen verran maistiaisia omissakin kokeilussa. 

 

Niin äärimmäisen hirveitä raskaat treenit onkin, niin niiden jälkeen on aina voittajafiilis. Oon elossa, sydämen syke laski sittenkin, mä saan kuitenkin happea. Pieniä suuria asioita, joita arvostaa vasta sen jälkeen kun ensin pelkää kuolevansa ja sit pelkää ettei kuolekaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (1)

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Silja, Jyväskylässä asuva 27-vuotias urheiluhullu opettajaopiskelija, sairaanhoitaja ja entinen salibandynpelaaja. 

 

"Bloggaan sadan erilaisen urheilulajin kokeilusta vuoden 2017 aikana ja esittelen sen tiimoilta muutaman uuden lajin viikossa.  Omana tavoitteena on oppia uutta ja löytää liikuntaharrastus, joka sytyttää eikä riko enää polvea. Lajiesittelyitä, fiiliksiä ja suosituksia lajeista mottona: tosissaan, mutta ei totisesti. "

 

Liikunta on mulle erityisen tärkeä juttu ja sen tuottamaa iloa jaan mielelläni. Jos saan sut osallistumaan haasteeseen tai kokeilemaan jotain uutta lajia, niin oon onnistunut! 

 

"Pidän blogissani lajirankingiä, joka kertoo mitkä lajit koen itselleni sopivimmiksi, ei sitä mikä olisi sinulle paras. Sinä olet erilainen, joten kannustan kokeilemaan kaikkia. Toivottavasti löydät blogistani uusiin lajeihin vinkkejä!"

 

 

LAJIRANKING 

 1. Käsipallo
 2. Salibandy
 3. Pikajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Taekwondo
 6. Judo
 7. Ringette
 8. Suunnistus
 9. Pikaluistelu
 10. Keihäänheitto
 11. Tennis
 12. Tankotanssi
 13. Lentopallo
 14. Jääkiekko
 15. Trampoliini
 16. Taitoluistelu
 17. Pituushyppy
 18. Futsal
 19. Brasilialainen jiu-jitsu
 20. Pesäpallo
 21. Kuulantyöntö
 22. Maastopyöräily
 23. Kalpamiekkailu
 24. Vesijumppa
 25. Karting
 26. Lacrosse
 27. Laser Tag
 28. Rullaluistelu
 29. Melonta
 30. SUP-lautailu
 31. Kiipeily
 32. Retkeily / Vaellus
 33. Sulkapallo
 34. Capoeira
 35. Ratsastus
 36. Frisbeegolf
 37. BMX-pyöräily
 38. Curling
 39. Lentäminen
 40. Ammunta
 41. Roller Derby
 42. Koripallo
 43. Rugby
 44. Ultimate
 45. Kiekonheitto
 46. Cheerleading
 47. Aitajuoksu
 48. Telinevoimistelu
 49. CrossFit
 50. Ilma-akrobatia
 51. Baletti
 52. Triathlon
 53. Polkujuoksu
 54. Maantiepyöräily
 55. Jousiammunta
 56. Jooga
 57. Kehonpainoharjoittelu
 58. Kirkkovenesoutu
 59. Vapaaottelu
 60. Tanssillinen ryhmäliikunta 
 61. Keilaus
 62. Painonnosto
 63. Enduro
 64. Golf
 65. Umpihankihiihto
 66. Laitesukellus
 67. Laskettelu
 68. Fitness
 69. Gaelilainen jalkapallo
 70. Pöytätennis
 71. Wakeboarding
 72. Agility
 73. Parkour
 74. Sirkus
 75. Spinning
 76. Pyöräily
 77. Paini
 78. Uinti
 79. Paritanssit
 80. Vesijuoksu
 81. Kuntosali
 82. Retkiluistelu
 83. Ampumahiihto
 84. Hiihto
 85. Nyrkkeily
 86. Aikido
 87. Historiallinen miekkailu
 88. Taiji
 89. Lenkkeily
 90. Kehonhuoltotunnit
 91. Ilma-aseammunta
 92. Seiväshyppy
 93. Petanque
 94. Korkeushyppy
 95. Kävely
 96. Lumikenkäily
 97. Pilkkiminen
 98. Step-aerobic
 99. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 100. Geokätköily
 


 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram