Helmikuu on mennyt vauhdikkaasti lajitestausten parissa ja oon oppinut paljon uutta ja mielenkiintoista itsestäni ja lajeista. Tykkään haastaa itseäni ja oppia uusia asioita ja tän lajitestailun lisäksi mulla on meneillään monta juttua, jotka haluaisin oppia. Tammikuun välikatsauksessa kirjoittelin jo siitä, ettei saliennätysten rikkominen tai hyvältä näyttäminen motivoi mua liikkumaan, joten haluaisin nyt jakaa teille 5 sellaista liikunnallista tavoitetta mitä tänä keväänä haluaisin saavuttaa ja ne voit käydä kurkkaamassa videolta: 

 

 

Lisäksi haluan jakaa teille myös mun viisi vinkkiä minkä tahansa tavoitteen saavuttamiseksi. Jos nämä asiat ovat kunnossa, uskon että mikä tahansa tavoite uuden kielen opettelusta triathloniin, on saavutettavissa. 

5 VINKKIÄ TAVOITTEIDEN SAAVUTTAMISEEN:

1. Motivoidu: Ainoa asia mikä saa sut tekemään töitä tavoitteesi eteen on se, että aidosti ja oikeasti haluat tavoitteen saavuttaa. Olet itse innostunut tavoitteen saavuttamisesta, vaikka joskus ulkoinen painostus tai maalissa odottava palkkio auttavat myös motivaation etsimisessä. Työ on kuitenkin helpompaa, kun tiedät että tavoite on sellainen mikä sinua inspiroi ja haluaisit sen eteen töitä tehdä, vaikka olisit yksin tällä planeetalla. Tavoite on parhaimmimmaan haastava, mutta ei liian helppo eikä liian vaikea, josta päästäänkin seuraavaan vinkkiin... 

2. Aseta välitavoitteita: Tavoitteesi voi olla ja saa olla iso sekä pitkän ja kovan työn takana, mutta muista silloin asettaa ja kirjoittaa ylös välitavoitteita, joita kohti on helpompi ponnistella. Jos tavoitteesi on juosta maratooni vuoden päästä, aseta ensimmäiseksi tavoitteeksi lähtötasosta riippuen 10km ja toiseksi 15km lopputavoite kirkkaana mielessä. Päätä myös konkreettinen aika milloin päätavoitteesi ja välitavoitteidesi tulee olla valmiina. Muista olla tyytyväinen jokaisen välitavoitteen saavuttamisesta. 

3.  Hanki palautetta: Pyydä palautetta muilta, kuvaa omaa suoritustasi, arvioi itse (esimerkiksi harjoituspäiväkirjaan) omaa tekemistä ja käytä apuvälineitä kuten sykemittareita palautteen antamisen välineenä. Muista myös testata itseäsi ja rajojasi, jotta tiedät kehittyväsi.

 

4. Harjoittele itseäsi parempien kanssa: Aina kun treeniseurasi on sinun taitotasojasi hiukan korkeammalla , tavoittelet rajojasi nopeammin. Lähde lenkille hiukan kovempi kuntoisen kanssa ja opettele uutta taitoa vähän taitavemman kanssa. Vaikka harjoittelu voi tuntua stressitasoja nostavalta ja jopa liian kovalta, kehityt varmasti enemmän kuin itseksesi tai samantasoisten kanssa treenaamalla. Muista myös jakaa omaa harjoitteluseuraasi taidossa heikommille ja kannustaa heitä yittämään itsensä. 

5. Tee töitä, töitä ja töitäValitettavasti tätä parempaa vinkkiä ei olekaan. Voit pyytää palautetta ja asettaa tavoitteita niin paljon kuin sielu sietää, mutta ilman hikeä ei tapahdu edistystä. Omasta kokemuksesta voin kuitenkin sanoa, että jos olet aidosti motivoitunut tavoitteestasi, tulet varmasti tekemään töitä tavoitteesi eteen. Jos siis homma ei suju, palaa takaisin kohtaan 1 ja mieti oletko tavoitteestasi aidosti motivoitunut ja onko tavoite sopivan haastava. 

Mua kiinnostaa myös mikä sua motivoi ja innostaa, ja olisi kiva kuulla mitkä asiat saa sut tekemään töitä tavoitteidesi eteen? 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa lajitestausten pariin! Tämän blogin kirjoitti Silja, 28-vuotias kilpaurheilija Jyväskylästä. Vuonna 2017 testasin 100 lajia vuoden aikana ja tästä blogista löydät lajiesittelyt niistä kaikista, sekä muutaman liikuntaa ja urheilua sivuavan tekstin. Mun intohimo liikunnassa on sen kyky itsessään tuottaa hyvää oloa ja sen antaman mahdollisuus ylittää itsensä ja kehittyä loputtomasti. 

Tervetuloa lajitestausten, liikunnan ja urheilukirjoitusen pariin! 

Silja Penttinen

 

 

Ota yhteyttä:

100lajiavuodessa@gmail.com

 

LAJILISTA:

(lajit aakkosjärjestyksessä)

 1. Agility
 2. Aikido
 3. Aitajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Ammunta
 6. Ampumahiihto
 7. Baletti
 8. BMX-pyöräily
 9. Brasilialainen jiu-jitsu
 10. Capoeira
 11. Cheerleading
 12. CrossFit
 13. Curling
 14. Enduro-moottoripyöräily
 15. Fitness
 16. Frisbeegolf
 17. Futsal
 18. Gaelilainen jalkapallo
 19. Geokätköily
 20. Golf
 21. Hiihto
 22. Historiallinen miekkailu
 23. Ilma-akrobatia
 24. Jooga
 25. Jousiammunta
 26. Judo
 27. Jääkiekko
 28. Kalpamiekkailu
 29. Karting
 30. Kehonhuoltotunnit
 31. Kehonpainoharjoittelu
 32. Keihäänheitto
 33. Keilaus
 34. Kiekonheitto
 35. Kiipeily
 36. Kirkkovenesoutu
 37. Koripallo
 38. Korkeushyppy
 39. Kuntosali
 40. Kuulantyöntö
 41. Käsipallo 
 42. Kävely
 43. Lacrosse
 44. Laitesukellus
 45. Laser Tag
 46. Lenkkeily
 47. Lentopallo
 48. Lentäminen
 49. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 50. Ilma-aseammunta
 51. Lumikenkäily
 52. Lumilautailu
 53. Maantiepyöräily
 54. Maastopyöräily
 55. Melonta
 56. Nyrkkeily
 57. Paini
 58. Painonnosto
 59. Paritanssit
 60. Parkour
 61. Pesäpallo
 62. Petanque
 63. Pikajuoksu
 64. Pikaluistelu
 65. Pilkkiminen
 66. Pituushyppy
 67. Polkujuoksu
 68. Pyöräily
 69. Pöytätennis
 70. Ratsastus
 71. Retkeily / Vaellus
 72. Retkiluistelu
 73. Ringette
 74. Roller Derby
 75. Rugby
 76. Rullaluistelu
 77. Salibandy
 78. Seiväshyppy
 79. Sirkus
 80. Spinning
 81. Step-aerobic
 82. Sulkapallo
 83. SUP-lautailu
 84. Suunnistus
 85. Taekwondo
 86. Taiji
 87. Taitoluistelu
 88. Tankotanssi
 89. Tanssillinen ryhmäliikunta
 90. Telinevoimistelu
 91. Tennis
 92. Trampoliini
 93. Triathlon
 94. Uinti
 95. Ultimate
 96. Umpihankihiihto
 97. Vapaaottelu
 98. Vesijumppa
 99. Vesijuoksu
 100. Wakeboarding

 

 


 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat