Helmikuu on mennyt vauhdikkaasti lajitestausten parissa ja oon oppinut paljon uutta ja mielenkiintoista itsestäni ja lajeista. Tykkään haastaa itseäni ja oppia uusia asioita ja tän lajitestailun lisäksi mulla on meneillään monta juttua, jotka haluaisin oppia. Tammikuun välikatsauksessa kirjoittelin jo siitä, ettei saliennätysten rikkominen tai hyvältä näyttäminen motivoi mua liikkumaan, joten haluaisin nyt jakaa teille 5 sellaista liikunnallista tavoitetta mitä tänä keväänä haluaisin saavuttaa ja ne voit käydä kurkkaamassa videolta: 

 

 

Lisäksi haluan jakaa teille myös mun viisi vinkkiä minkä tahansa tavoitteen saavuttamiseksi. Jos nämä asiat ovat kunnossa, uskon että mikä tahansa tavoite uuden kielen opettelusta triathloniin, on saavutettavissa. 

5 VINKKIÄ TAVOITTEIDEN SAAVUTTAMISEEN:

1. Motivoidu: Ainoa asia mikä saa sut tekemään töitä tavoitteesi eteen on se, että aidosti ja oikeasti haluat tavoitteen saavuttaa. Olet itse innostunut tavoitteen saavuttamisesta, vaikka joskus ulkoinen painostus tai maalissa odottava palkkio auttavat myös motivaation etsimisessä. Työ on kuitenkin helpompaa, kun tiedät että tavoite on sellainen mikä sinua inspiroi ja haluaisit sen eteen töitä tehdä, vaikka olisit yksin tällä planeetalla. Tavoite on parhaimmimmaan haastava, mutta ei liian helppo eikä liian vaikea, josta päästäänkin seuraavaan vinkkiin... 

2. Aseta välitavoitteita: Tavoitteesi voi olla ja saa olla iso sekä pitkän ja kovan työn takana, mutta muista silloin asettaa ja kirjoittaa ylös välitavoitteita, joita kohti on helpompi ponnistella. Jos tavoitteesi on juosta maratooni vuoden päästä, aseta ensimmäiseksi tavoitteeksi lähtötasosta riippuen 10km ja toiseksi 15km lopputavoite kirkkaana mielessä. Päätä myös konkreettinen aika milloin päätavoitteesi ja välitavoitteidesi tulee olla valmiina. Muista olla tyytyväinen jokaisen välitavoitteen saavuttamisesta. 

3.  Hanki palautetta: Pyydä palautetta muilta, kuvaa omaa suoritustasi, arvioi itse (esimerkiksi harjoituspäiväkirjaan) omaa tekemistä ja käytä apuvälineitä kuten sykemittareita palautteen antamisen välineenä. Muista myös testata itseäsi ja rajojasi, jotta tiedät kehittyväsi.

 

4. Harjoittele itseäsi parempien kanssa: Aina kun treeniseurasi on sinun taitotasojasi hiukan korkeammalla , tavoittelet rajojasi nopeammin. Lähde lenkille hiukan kovempi kuntoisen kanssa ja opettele uutta taitoa vähän taitavemman kanssa. Vaikka harjoittelu voi tuntua stressitasoja nostavalta ja jopa liian kovalta, kehityt varmasti enemmän kuin itseksesi tai samantasoisten kanssa treenaamalla. Muista myös jakaa omaa harjoitteluseuraasi taidossa heikommille ja kannustaa heitä yittämään itsensä. 

5. Tee töitä, töitä ja töitäValitettavasti tätä parempaa vinkkiä ei olekaan. Voit pyytää palautetta ja asettaa tavoitteita niin paljon kuin sielu sietää, mutta ilman hikeä ei tapahdu edistystä. Omasta kokemuksesta voin kuitenkin sanoa, että jos olet aidosti motivoitunut tavoitteestasi, tulet varmasti tekemään töitä tavoitteesi eteen. Jos siis homma ei suju, palaa takaisin kohtaan 1 ja mieti oletko tavoitteestasi aidosti motivoitunut ja onko tavoite sopivan haastava. 

Mua kiinnostaa myös mikä sua motivoi ja innostaa, ja olisi kiva kuulla mitkä asiat saa sut tekemään töitä tavoitteidesi eteen? 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Silja, Jyväskylässä asuva 27-vuotias urheiluhullu opettajaopiskelija, sairaanhoitaja ja entinen salibandynpelaaja. 

 

"Bloggaan sadan erilaisen urheilulajin kokeilusta vuoden 2017 aikana ja esittelen sen tiimoilta muutaman uuden lajin viikossa.  Omana tavoitteena on oppia uutta ja löytää liikuntaharrastus, joka sytyttää eikä riko enää polvea. Lajiesittelyitä, fiiliksiä ja suosituksia lajeista mottona: tosissaan, mutta ei totisesti. "

 

Liikunta on mulle erityisen tärkeä juttu ja sen tuottamaa iloa jaan mielelläni. Jos saan sut osallistumaan haasteeseen tai kokeilemaan jotain uutta lajia, niin oon onnistunut! 

 

"Pidän blogissani lajirankingiä, joka kertoo mitkä lajit koen itselleni sopivimmiksi, ei sitä mikä olisi sinulle paras. Sinä olet erilainen, joten kannustan kokeilemaan kaikkia. Toivottavasti löydät blogistani uusiin lajeihin vinkkejä!"

 

 

LAJIRANKING 

 1. Käsipallo
 2. Salibandy
 3. Pikajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Taekwondo
 6. Judo
 7. Ringette
 8. Suunnistus
 9. Pikaluistelu
 10. Keihäänheitto
 11. Tennis
 12. Tankotanssi
 13. Lentopallo
 14. Jääkiekko
 15. Trampoliini
 16. Taitoluistelu
 17. Pituushyppy
 18. Futsal
 19. Brasilialainen jiu-jitsu
 20. Pesäpallo
 21. Kuulantyöntö
 22. Maastopyöräily
 23. Kalpamiekkailu
 24. Vesijumppa
 25. Karting
 26. Lacrosse
 27. Laser Tag
 28. Rullaluistelu
 29. Melonta
 30. SUP-lautailu
 31. Kiipeily
 32. Retkeily / Vaellus
 33. Sulkapallo
 34. Capoeira
 35. Ratsastus
 36. Frisbeegolf
 37. BMX-pyöräily
 38. Curling
 39. Lentäminen
 40. Ammunta
 41. Roller Derby
 42. Koripallo
 43. Rugby
 44. Ultimate
 45. Kiekonheitto
 46. Cheerleading
 47. Aitajuoksu
 48. Telinevoimistelu
 49. CrossFit
 50. Ilma-akrobatia
 51. Baletti
 52. Triathlon
 53. Polkujuoksu
 54. Maantiepyöräily
 55. Jousiammunta
 56. Jooga
 57. Kehonpainoharjoittelu
 58. Kirkkovenesoutu
 59. Vapaaottelu
 60. Tanssillinen ryhmäliikunta 
 61. Keilaus
 62. Painonnosto
 63. Enduro
 64. Golf
 65. Umpihankihiihto
 66. Laitesukellus
 67. Laskettelu
 68. Fitness
 69. Gaelilainen jalkapallo
 70. Pöytätennis
 71. Wakeboarding
 72. Agility
 73. Parkour
 74. Sirkus
 75. Spinning
 76. Pyöräily
 77. Paini
 78. Uinti
 79. Paritanssit
 80. Vesijuoksu
 81. Kuntosali
 82. Retkiluistelu
 83. Ampumahiihto
 84. Hiihto
 85. Nyrkkeily
 86. Aikido
 87. Historiallinen miekkailu
 88. Taiji
 89. Lenkkeily
 90. Kehonhuoltotunnit
 91. Ilma-aseammunta
 92. Seiväshyppy
 93. Petanque
 94. Korkeushyppy
 95. Kävely
 96. Lumikenkäily
 97. Pilkkiminen
 98. Step-aerobic
 99. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 100. Geokätköily
 


 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram