Eilen kun vaelsin itsekseni Kolin kansallispuistossa, tuntui että oon pitkästä aikaa oikeasti yhteydessä itseeni. Mä oon jo hetken aikaa yrittänyt tietoisesti ja myös tiedostamatta vähentää ylimääräisiä juttuja mun elämästä ja rauhottaa sitä, sillä tuntuu, että vähemmän voisi olla enemmän. Ja yksi asia, mihin oon ollut tosi väsynyt ja mistä seuraavaksi karsin, on some. Ja blogi tottakai kuuluu myös siihen vähennättävien kenttään. 

 

Vaikka mie oon somen kautta on tutustunut paljon uusiin ihmisiin, oppinut ja inspiroitunut erilaisista asioita ja oon kiitollinen kaikesta siitä, niin mulla on vahva fiilis, että some (vaikka vastaan hankaa niin kovasti kuin pystyy) myös muokkaa meitä suuntiin, jotka ei oo meidän omia valintoja. Meille myydään joka tuutista jotain vaatetta, ravintolisää, kokemusta tai palvelua, jota ilman me ei kertakaikkiaan voida elää. Me pahimmillaan eletään näyttääksemme muille, että me eletään, ja eletään samalla linssin läpi, kun tärkeintä olisi vaan painaa ne asiat muistoina omaan aivolohkoon, siten kun ne näyttäytyy aidosti meidän verkkokalvolla.

 

Siispä eilen se ajatus kirkastui kuusien alla vaeltaessa ja kiivetessä kohti kallioiden lakia, se että pistän stopin somelle. Ja mulle toimii parhaiten se, että lopetan kaikki kokonaan.

 

Mun elämähän jatkuu sellaisena, kun se on teille tähän asti näyttäytynytkin. Jatkan urheilua, sekoilua, nauramista ja asioiden oppimista. Enkä mie tiedä miten pitkään mun päätös kestää, joten älkää ihmeteltkö jos tuun takaisin viikon päästä tai jos en tuu enää ollenkaan. Mua tietysti huolestuttaa, mistä kaikesta mä jään paitsi, kun en seuraakaan muiden elämää somessa tai muut ei pääse seuraamaan mun elämää, mutta uskon myös, että ilmankin selviää. Ja innolla odotan, mitä mahdollisuuksia tulee eteen, kun on aidommin kiinni elämässä.

 

Tavoitteena mulla on saada parempi ja aidompi yhteys asioihin joita oikeasti haluan tehdä ja ihmisiin, joita ympärilläni on. Mulla on edelleen puhelin jolla pääsee nettiin, whatsapp ja sähköposti, aion lukea uutisia, kirjoja ja kolumneja, seurata sarjoja ja katsoa elokuvia. Aion kokea ympärilläni olevien ihmisten kanssa asioita, opetella hassuja juttuja ja tehdä ihan sikana kaikkea. Mutta kun me nähään, tai soitellaan tai laitetaan viestiä, niin mä saatan myös kysyä sulta aidosti, että mitä sulle kuuluu?

 

Silja

Kommentit (2)

Vierailija

On ollut todella mukava lukea ja katsella sun juttuja. Ikävää minulle ja varmasti monelle muulle että lähdet, mutta naisen on tehtävä mitä naisen on tehtävä. Toivottavasti elämänlaatu paranee somesta poistumisen myötä :)

Elina-Elisabet

Sua on ollut tosi hauskaa seurata Instagramissa, ja toivottavasti palaat joku päivä tuomaan taas iloa päivään. Somettomuus on kyllä erinomainen ja rohkea päätös, saat varmasti elämästä paljon enemmän irti, kun puhelimen voi unohtaa vaikka koko päiväksi takin taskuun :) 

Seuraa 

Tervetuloa lajitestausten pariin! Tämän blogin kirjoitti Silja, 28-vuotias kilpaurheilija Jyväskylästä. Vuonna 2017 testasin 100 lajia vuoden aikana ja tästä blogista löydät lajiesittelyt niistä kaikista, sekä muutaman liikuntaa ja urheilua sivuavan tekstin. Mun intohimo liikunnassa on sen kyky itsessään tuottaa hyvää oloa ja sen antaman mahdollisuus ylittää itsensä ja kehittyä loputtomasti. 

Tervetuloa lajitestausten, liikunnan ja urheilukirjoitusen pariin! 

Silja Penttinen

 

 

Ota yhteyttä:

100lajiavuodessa@gmail.com

 

LAJILISTA:

(lajit aakkosjärjestyksessä)

 1. Agility
 2. Aikido
 3. Aitajuoksu
 4. Amerikkalainen jalkapallo
 5. Ammunta
 6. Ampumahiihto
 7. Baletti
 8. BMX-pyöräily
 9. Brasilialainen jiu-jitsu
 10. Capoeira
 11. Cheerleading
 12. CrossFit
 13. Curling
 14. Enduro-moottoripyöräily
 15. Fitness
 16. Frisbeegolf
 17. Futsal
 18. Gaelilainen jalkapallo
 19. Geokätköily
 20. Golf
 21. Hiihto
 22. Historiallinen miekkailu
 23. Ilma-akrobatia
 24. Jooga
 25. Jousiammunta
 26. Judo
 27. Jääkiekko
 28. Kalpamiekkailu
 29. Karting
 30. Kehonhuoltotunnit
 31. Kehonpainoharjoittelu
 32. Keihäänheitto
 33. Keilaus
 34. Kiekonheitto
 35. Kiipeily
 36. Kirkkovenesoutu
 37. Koripallo
 38. Korkeushyppy
 39. Kuntosali
 40. Kuulantyöntö
 41. Käsipallo 
 42. Kävely
 43. Lacrosse
 44. Laitesukellus
 45. Laser Tag
 46. Lenkkeily
 47. Lentopallo
 48. Lentäminen
 49. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 50. Ilma-aseammunta
 51. Lumikenkäily
 52. Lumilautailu
 53. Maantiepyöräily
 54. Maastopyöräily
 55. Melonta
 56. Nyrkkeily
 57. Paini
 58. Painonnosto
 59. Paritanssit
 60. Parkour
 61. Pesäpallo
 62. Petanque
 63. Pikajuoksu
 64. Pikaluistelu
 65. Pilkkiminen
 66. Pituushyppy
 67. Polkujuoksu
 68. Pyöräily
 69. Pöytätennis
 70. Ratsastus
 71. Retkeily / Vaellus
 72. Retkiluistelu
 73. Ringette
 74. Roller Derby
 75. Rugby
 76. Rullaluistelu
 77. Salibandy
 78. Seiväshyppy
 79. Sirkus
 80. Spinning
 81. Step-aerobic
 82. Sulkapallo
 83. SUP-lautailu
 84. Suunnistus
 85. Taekwondo
 86. Taiji
 87. Taitoluistelu
 88. Tankotanssi
 89. Tanssillinen ryhmäliikunta
 90. Telinevoimistelu
 91. Tennis
 92. Trampoliini
 93. Triathlon
 94. Uinti
 95. Ultimate
 96. Umpihankihiihto
 97. Vapaaottelu
 98. Vesijumppa
 99. Vesijuoksu
 100. Wakeboarding

 

 


 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat