Ystäväni oli lähdössä kylpylään netissä tapaamansa miehen kanssa. Mahdollinen pariskunta oli käynyt jo monta kertaa yhdessä kahviloissa ujostelemassa, mutta nyt oli aika tutustua lähemmin.

”Kyllä teillä on mahtava homma tiedossa”, minä hohkasin maalaillen hänen silmiensä eteen romanttista viikonloppua.
Ystäväni tuijotti minua jäykästi kaikkea muuta kuin onnellisen näköisenä.

”Apua, siellä täytyy varmaan harrastaa seksiä ja pelottaa ihan hirveästi, kun en ole ollut kenenkään kanssa moneen vuoteen. Olen varma, etten osaa enää mitään. Kehtaisinkohan vielä soittaa, että otankin oman huoneen? Se mies varmaan juoksee pois, kun näkee mut alasti.”

Nyt täytyy rohkaista vuosia sitten avioerossaan pahasti siipeensä saanutta kaveria, ajattelin. Minusta kuoriutui hetkessä varsinainen seksin ylipapitar, kun aloin paasata fyysisyyden riemuista ja rennosta seksuaalisuudesta sellaisella vimmalla, että ihmettelin itsekin. Kaverini tuijotti minua enemmän kuin kummastuneena ja tiuskaisi lopulta:

”Tästä saa nyt kyllä sen käsityksen, että sulla on jotkut ihmeen orgiat käynnissä yötä päivää. Miten mulla on syntynyt sun elämästäsi vähän toisenlainen käsitys?”

Seuraavana päivänä kaverin raivostuminen jo nauratti. Ystävän yltiöpäinen rohkaiseminen kun on usein paljon helpompaa kuin tiukka todellisuudessa pysyminen. Toisen haluaisi vain olevan onnellinen. Olisinhan tietysti sortua yltiörealismiinkin ja todeta:

”No, katsotte nyt siellä, miten homma etenee. Saa nähdä, onko se mies niin hermona, että vetää lärvit jo alkuillasta ja sammuu sinne teidän huoneeseen. Tyyppihän tuntuu niin järkyttävän epävarmalta. Mutta varmaan siellä kylpylässä on joku bingoilta, johon sä voit osallistua.”

Seksiin pätee sama sääntö kuin ystävyyteenkin: se on useimmiten mukavaa, toisinaan turvallisen keskinkertaista, välillä taas mikään ei suju ja yhtäkkiä kaikki toimiikin kuin unelma. Ystävänikin soitteli viikon mökötyksen jälkeen todella hyväntuulisena.

”Mä muuten olin alasti, eikä se lähtenyt karkuun.”