Oletko jynssännyt pöntön ja altaan? Se ei vielä riitä, sillä bakteerit muhivat muuallakin. Kuvat: Shutterstock.
Oletko jynssännyt pöntön ja altaan? Se ei vielä riitä, sillä bakteerit muhivat muuallakin. Kuvat: Shutterstock.

Bakteerit ja home pääsevät kasvamaan paikoissa, joita ei tule edes ajatelleeksi.

Kukapa tietäisi paremmin, mitkä paikat ovat likaisimpia, kuin työkseen siivoavat ihmiset? He ovat nyt paljastaneet ällöttävimmät kohteet, joiden kimppuun haluat todennäköisesti käydä heti tämän luettuasi. Onneksi siivoojat jakoivat myös oikeaoppiset puhdistusniksinsä!

1. Hammasharjan pidike tai kuppi

Basillit hammasharjakupissasi tai -pidikkeessäsi saattavat matkustaa kätevästi hammasharjasi kautta suuhusi.
Toimi näin: jos kupin tai pidikkeen materiaali kestää, pistä se pesukoneeseen. Muussa tapauksessa huuhtele se kuumalla vedellä ja käytä vanhaa hammasharjaa (älä siis sitä, mikä menee suuhusi) pestäksesi sen kauttaaltaan. Täytä hammasharjapidike suuvedellä ja anna vaikuttaa muutama minuutti. Huuhtele sen jälkeen vielä kuumalla vedellä ja anna kuivua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Pesukukka

Pesukukka jätetään usein roikkumaan käytön jälkeen kosteaan suihkuun, joten ne kuhisevat bakteereita ja basilleja. Se pitäisikin huuhdella kerran viikossa lämpimällä vedellä ja puristella saippuajämät pois.
Toimi näin: kukka tulisi käyttää vesikloriittiisekoituksessa aina säännöllisin väliajoin. Jos se on luonnonkuiduista tehty, tarvitset vain pienen hujauksen kloriittia. Jos taas kyseessä on synteettinen materiaali, laita hieman enemmän. Anna pesukukan olla vedessä ainakin 5 minuuttia ja huuhtele se huolellisesti.

3. Kylpylelut

Jos sinulla on pieniä lapsia tai keräilet muuten vain kylpyankkoja, leluja on syytä syynätä aika ajoin. Niissä saattaa olla jopa hometta.
Toimi näin: Sekoita noin 4 litraa vettä 3/4 kupilliseen kloriittia ja anna lelujen lillua siellä ainakin tunti. Sen jälkeen jynssää ne puhtaaksi ja huuhtele huolellisesti. Anna kuivua jossain muualla kuin kosteassa kylppärissä.  

4. Muovinen suihkuverho ja muovimatto

Oletko tullut ajatelleeksi, että suihkuverho on täydellinen koti homeelle ja bakteereille? Sehän on jatkuvasti kosteassa ja lämpimässä ympäristössä, ja kaiken lisäksi kosketuksissa saippuaan ja likaan, jonka pesemme itsestämme pois. 
Toimi näin: Laita suihkuverho ja muovimatto pesukoneeseen ja valitse hellävarainen pesuohjelma. Laita pesuaineen lisäksi kupillinen ruokasoodaa. Ripusta ne pesun jälkeen ja anna kuivua. Jos haluat vielä tehokkaaman lopputuloksen, voit laittaa kaksi tai kolme pyyhettä samaan kyytiin. Ne hinkkaavat verhoa ja mattoa ja auttavat irrottamaan likapinttymiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla