Tyylipäivä-kilpailun voittajat Saara Nikku ja Lumi Ollila saivat uudet, trendikkäät tyylit ammattilaisten käsittelyssä. Tumma silmämeikki, pehmeät kiharat ja naisellisuus ovat nyt in.

Me Naisten Tyylipäivä-kilpailun voittaja Saara Nikku pääsi ystävänsä Lumi Ollilan kanssa muuttumispäivään, jonka kruunasi ilta Helsinki Fashion Weekendin Me Naiset Trend Fashion -muotinäytöksessä.

Aamu alkaa hiusten värjäyksellä ja leikkuulla helsinkiläisessä kampaamo Butikissa.

– Yleensä olemme Lumin kanssa avoimia muutoksille. Olemme olleet usein hiusmalleinakin. Nyt tosin olen menossa naimisiin kahden viikon kuluttua, joten en halua mitään hullua, Saara kertoo.

Neuvottelun  jälkeen L'Oréal Professionnel -hiustaiteilija Riku Tuovinen ja Saara päätyvät uudenlaiseen vaaleaan väriin.

– Luonnollisuus on yksi keskeisistä trendeistä. Saaralle teemmekin luonnollisen mutta hienostuneen ja kalliin näköisen lämpimän vaalean värin Blake Livelyn tyyliin. Malli pidetään häiden vuoksi mahdollisimman pitkänä, Riku kertoo.

Saarasta suunnitelma kuulostaa hyvältä.

– Olin myyty heti, kun Riku mainitsi Blake Livelyn.

Lumille päädytään lisäämään hiuksiin raikkautta ja kiiltoa antavia viileitä raitoja.

– Viileät vaalean sävyt olivat jonkin aikaa pois muodista, mutta ovat tulleet yllättäen takaisin. Ne sopivat erityisesti lyhyenpään hiusmalliin, Riku toteaa.

Kuohuviiniä ja meikki-ideoita

Kampaajalta Saaran ja Lumin matka jatkuu kuohuviinilasillisen kautta Helsinki Fashion Weekendin Paviljonkiin.

Lavan takana on kuhisee, kun tyylipäiväläiset saapuvat Maybelline-meikkitaiteilija Anne Flinkin käsittelyyn. Tyttöjen kasvoille taiteillaan kaksi erilaista versiota sumuisesta silmämeikistä.

– Saaralle valitsin Maybellinen Smoky Eyes 32 Charcoal Smokes -paletista harmaan ja tummansinisen sävyjä, jotka sopivat erinomaisesti ruskeisiin silmiin, Anne sanoo.

Lumi ihastelee illan muotinäytöksen mallien mustaa silmämeikkiä.

– Musta silmämeikki on niin vaikea tehdä itse ja mallit näyttävät aivan mahtavilta!

Annella on kikka, jolla mustasta silmämeikistä saa todella intensiivisen ja syvän. Hän pohjustaa Lumin luomet Maybellinen mustalla Master Smoky -kynällä ja lisää päälle vielä mustaa luomiväriä.

Huulille valitaan tummaa silmämeikkiä tasapainottamaan vaaleanpunaiseen taittavaa nudea. Ensin koko huuli pohjustetaan huulenrajauskynällä ja päälle sipaistaan kevyesti kiiltoa.

Musta silmämeikki viimeistellään paljailla kulmakarvoilla.

– Vaaleat kulmat ovat muodikkaat ja ne luovat näyttävän kontrastin mustan silmämeikin kanssa, Anne sanoo.

Trendikäs kampaus viimeistelee tyylin

Riku innostuu Lumin silmämeikistä.

– Tehdään feikkipolkka, jossa omat pidemmät latvat tupeerataan niskaan valkiksi, hän ideoi.

Saaralle puolestaan taiteillaan muotoiluraudalla isoa kiharaa.

– Olen ammatiltani liikunnanohjaaja, joten arkielämässä hiukseni ovat aina kiinni ja tyylini muutenkin sporttinen.

Riku asettelee Saaran hiukset sotkuiseen kiharapilveen.

– Ennakoidaan vähän häämatkaa surffikiharakampauksella. Isot pehmeät laineet, kiharat ja naisellisuus ovat nyt in.

Kampauksen pohjalle Riku tupsuttaa hiuspuuteria L'Oréal Professionnellin Techni Art Super Dust -hiuspuuteria.

– Hiuspuuteri antaa kampaukselle volyymia kosteallakin säällä.

Kun kampaukset ovat valmiit, tyylisankarittaria tuskin erottaa lavan takana vilistävistä malleista. Ammattilaisten vinkkien avulla he ovat saaneet lisää varmuutta omiin tyyleihinsä.

– Tyylipäivä todisti, että muodonmuutoksen ei aina tarvitse olla muutos ääripäästä toiseen. Ammattilaisten avulla on helppo viilata omaa jo olemassa olevaa tyyliään entistä paremmaksi, työt toteavat.