Me Naiset
|
Virpi Salmi
Logitechin QuickCam Pro for Notebooks, 119 €.
Logitechin QuickCam Pro for Notebooks, 119 €.

Erityisen kätevä vehje webbikamera on Skypen käyttäjille.

Niin kuin monet teknologiset innovaatiot, webbikameratkin ovat lähteneet leviämään nörttien nurkista. Oudot hyypiöt asensivat kameran makuuhuoneeseensa ja lähettivät verkkoon jatkuvaa reaaliaikaista kuvaa elämästään, jos sitä sellaiseksi pystyi ylipäänsä kutsumaan.

Niin kuin monen teknisen keksinnön kohdalla, tavallinen ihminen ajatteli: hölmöjen vehkeitä, minen tuommosia tartte. Ja kuten aina, lopulta oli pakko myöntää: webbikamera on järkevä laite.

Erityisen tarpeen nettikameroille on synnyttänyt Skype, ohjelma, jonka voi ladata maksuttomasti ja jolla voi soittaa ilmaisia internetpuheluita. Kun nykyään jo mummotkin skypettävät, on varsin kätevää, että lapsenlapsi pääsee esittelemään irronnutta etuhammastaan tai viimeisintä taideprojektiaan isovanhemmille, jotka voivat sijaita joko Alavudella tai Australiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Webbikameralla myös stillkuvaa itseään kaikkein kivuttomimmin Facebookiin, deittipalstoille ja kaikkiin niihin verkkopaikkoihin, joissa lättyään täytyy nykyään esitellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monissa läppäreissä kamera on sisäänrakennettuna, mutta hifistelijä ei tyydy vakiovarusteisiin. Ulkoisen kameran saa halvimmillaan parilla kympillä, mutta Logitechin QuickCam Pro for Notebooks räpsää kahdeksan megapikselin kuvan, tarkentaa liikkeessä, ja mikrofonin äänen pitäisi olla erityisen häiriötön. Muuten jees, mutta klipsikiinnitys on oudon hutera ja mukana tuleva jalka on ruma hökötys.

Kameran ja ohjelmiston asentaminen on yksinkertaista ja nopeaa, ja kyllä, aamunaama näkyy kuvassa valitettavan selväpiirteisenä. Mikäli oma lärvi ei miellytä, ohjelmiston tehosteilla voi hassutella itselleen vaikka viikset. Se onkin suuri parannus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla