... ja muita vaikeita tekniikkapulmia. Asiantuntijat vastaavat.

1. Työkaverilta on viime aikoina hajonnut lähes uusi auto, kuukauden vanha pesukone ja viritin-vahvistinkin oli jo saapuessaan rikki. Onko hänellä koneiden suhteen huono karma ja voiko sille tehdä mitään?

”Koneet ja laitteet muuttuvat yhä monimutkaisemmiksi ja niiden sähkömagneettiset kentät ovat yhä herkempiä. Ihmiselläkin on sähkömagneettinen kenttä, joka vaikuttaa koneiden kenttiin. Jos oma kenttä on epätasapainossa, myös koneet voivat mennä epäkuntoon.

Ihmisen nykytilanne, eli vaikkapa tuo epätasapainoinen olotila, on karman lain mukaan seurausta menneistä teoista. Huono karma voi siis vaikuttaa koneisiin. Ilmiö on itsellenikin tuttu: jos on epäharmoninen olo, tietokone ei toimi ja sähkölamput pamahtelevat rikki.

Omaa magneettikenttäänsä voi tasapainottaa esimerkiksi joogalla tai meditaatiolla. Jos mieli on vakaa, koneetkin toimivat paremmin.”

Kysymykseen vastasi joogaopettaja ja ohjelmistosuunnittelija Johanes Suoranta

2. Miksi pölynimuri pitää niin kovaa ääntä?

"Tärkein äänenlähde on pölynimurin moottori. Jotta imurin koko ja paino pysyvät kohtuullisina, moottoria ei voida eristää tarpeeksi. Jos moottoria eristettäisiin ja koteloitaisiin enemmän, imuri ei pitäisi niin kovaa ääntä. Imurin pieni koko on kuitenkin tärkeää käytännöllisyyden kannalta."

Kysymykseen vastasi Dysonin markkinointipäällikkö Antti Pennanen

3. Mistä tietää, onko puolison kotiin tuoma viihde-elektroniikka tarpeellista?

"Valmistajien kannattaa suunnitella tuotteet niin, että niissä on korkea vaimon hyväksyntä -kerroin. Ollakseen naisten mieleen tuotteen tulisi kattaa seuraavia ehtoja: Sen on korvattava jokin vanha tai useita vanhoja laitteita. Sen on oltava helppokäyttöinen. Se ei saa aiheuttaa lisää sotkua, mielellään päinvastoin.

Langattomat laitteet ovat plussaa. Tuotteen pitäisi helpottaa elämää eikä aiheuttaa harmaita hiuksia. Lisäksi sen pitää näyttää tarpeelliselta ja tyylikkäältä."

Kysymykseen vastasi Logitechin Pohjoismaiden pr- ja viestintäjohtaja Line Andersen