”Mielettömän hieno lopputulos! Häkellyttävää, miten paljon katseeni kirkastui,” Meri Lampela sanoo.
”Mielettömän hieno lopputulos! Häkellyttävää, miten paljon katseeni kirkastui,” Meri Lampela sanoo.

Meri Lampelan, 32, raskaat luomet kevenivät kätevillä meikkikikoilla. Myös huoliteltu iho vie huomion pois väsyneistä silmistä.

– Silmäni viettävät alaspäin ja luomeni roikkuvat, minkä vuoksi näytän usein väsyneeltä. Haluaisin oppia meikkaamaan itseni freesimmän näköiseksi, tiiminvetäjä Meri Lampela toivoo.

Katsetta raikastavan meikin avainsanoja ovat luomenpohjustus, tasaiseksi meikattu iho, meikkisävyt ja värin oikeaoppinen levitys. Meikkaaja Riia Koivisto opasti, miten luomia keventävä meikki tehdään.

1. Siipimäiset kulmakarvat avaavat katsetta. Nypi karvoja erityisesti luomen roikkuvimman kohdan päältä. Vaaleakulmainen meikkaa kulmat sävy sävyyn hiusten kanssa, tumma taas keventää katsetta vaalentamalla kulmia, ettei kasvojen yleisilme näytä raskaalta.

2. Pohjusta kasvot ja luomet, sillä huoliteltu iho vie huomion pois väsyneistä silmistä. Levitä luomelle pohjustusvoidetta, ettei luomiväri paakkuunnu uurteisiin. Häivytä myös tummat silmänaluset. Käytä ensin peitevoidetta ja sitten valokynää, mutta jälkimmäistä vain silmän sisänurkkaan, ettei silmäpussi korostu.

3. Tee meikki yhdellä tummalla värillä. Levitä väri koko luomelle kulmaluuhun asti ja häivytä kulmakarvoja kohti. Kun katsot peiliin, värin pitäisi näkyä silmän päällä. Valitse peittävä mattaväri, sillä haaleat sävyt ja helmiäishohde pullauttavat luomea esille. Myös luomivärin sävy voi tehdä ilmeestä väsyneen. Korvaa ruskea vaikka ripauksella luumua.

4. Yläluomella rajaus paksuuntuu ulkonurkkaa kohti. Häivytä sen ja luomivärin raja, sillä utuinen meikki nostaa raskaita luomia. Katse avartuu myös ripsiä taivuttamalla ja irtoripsillä.