Useasti työtään vaihtavilla on korkeampi oppimiskäyrä. Kuva: Shutterstock
Useasti työtään vaihtavilla on korkeampi oppimiskäyrä. Kuva: Shutterstock

Pitkään samassa työpaikassa olevat saavat vähemmän palkkaa, väittävät jotkut asiantuntijat. Mutta toisia työpaikan vaihtaminen voi pelottaa.

Fast Companyn julkaiseman artikkelin mukaan työpaikkaa pitäisi vaihtaa kolmen vuoden välein.

Netflixin entinen päävaltuutettu Patty McCord sanoi lehdelle, että työpaikasta toiseen vaihtaminen on uran kannalta hyvä asia ja siitä syystä erityisesti nuorten pitäisi vaihtaa työtä kolmen tai neljän vuoden välein.

Artikkelin mukaan pitkään samassa työpaikassa olevat saavat vähemmän palkkaa. Lisäksi tasaisin väliajoin työtään vaihtavat kehittyvät paremmin, ovat parempia esiintyjiä ja uskollisempia työntekijöitä, koska yrittävät tehdä vaikutuksen uuteen työnantajaan.

AS3 Finlandin uravalmentaja Sari Lindbergin mukaan on kuitenkin hyvin yksilöllistä, kuinka usein työpaikkaa kannattaisi vaihtaa. Joillekin ihmisille sopii nopea muutos, mutta jotkut kokevat työn vaihtamisen tarpeettomaksi tai jopa epämiellyttäväksi.

– Tarve työpaikan vaihtamiselle riippuu monesta asiasta: miten töissä viihtyy, voiko kehittyä ja edetä, voiko käyttää parasta osaamistaan ja vahvuuksiaan ja onko kunnianhimoinen, Lindberg sanoo.

Mahdollisuudet vaihtaa työtä riippuvat myös paljon alasta ja uran vaiheesta. Nuorena usein tehdään enemmän pätkätöitä, ennen kuin asetutaan samaan työpaikkaan pidemmäksi aikaa. Myös maantieteelliset syyt vaikuttavat, sillä kaikilla paikkakunnilla ei ole tarjolla vaihtoehtoja ja mahdollisuutta vaihtaa työpaikkaa.

Mukavuusalueelta pois?

Jos henkilö on muutenkin nopeatempoinen ja kaipaa vaihtelua, nopeat muutokset ovat luonnollinen osa myös työelämää. Kaikille työstä toiseen hyppääminen ei tunnu luontevalta

– Joillekin työpaikan vaihtaminen voi olla jopa pelottavaa, jos ei tykkää esimerkiksi esiintyä ja olla uusissa tilanteissa. Osa ihmisistä viihtyy mukavuusalueellaan ja samalla vanhalla työpaikalla. Työpaikan vaihtaminen on aina omalta mukavuusalueeltaan poistumista.

Näyttääkö työpaikan nopea vaihtaminen sitten hyvältä työnantajien silmissä?

– Työpaikan nopea vaihtaminen on ristiriitaista. Monissa paikoissa arvostetaan kokemusta useammasta paikasta, mutta vaihtaminen on myös harmillista työnantajalle, kun uusi työntekijä on juuri saatu ”ajettua sisään”. Uusien työntekijöiden kouluttaminen vie resursseja.

Lindbergin mukaan työelämä on muuttunut merkittävästi vuosikymmenten aikana, ja 40 vuoden työurat samassa paikassa ovat jo harvinaisempia.

– Edelleen tapaan ihmisiä joilla on pitkiä ja menestyksekkäitä työuria samassakin paikassa. Jos pitkä työura omasta tahdosta riippumatta kuitenkin päättyy, voi uuden työn hakemista hankaloittaa kokemus vain yhdeltä työnantajalta.