Harmoninen, tasapainossa – niin kuin siistin ihmisen mieli. Kuva: Shutterstock
Harmoninen, tasapainossa – niin kuin siistin ihmisen mieli. Kuva: Shutterstock

Projekti 333 vaatii hiukan mietintää, mutta sen jälkeen puhaltavat vapauttavat tuulet.

Vaatehaasteitahan on nähty: milloin koetetaan olla puoli vuotta ostamatta yhtään vaatetta, milloin pukeudutaan kuukauden ajan käyttäen vain kuutta vaatetta. Courtney Carverin kehittämä Project 333 on sekin haasteentapainen, mutta tämä haastepa tuppaa jäämään pysyväksi järjestelyksi, kun sitä kokeilee. Ideana tässäkin on tyhjentää mustaa aukkoa muistuttava kaappi kaikista niistä rievuista, jotka eivät ikinä eksy päälle, ja tehdä vaate-elämästä helpompaa.

Näin se menee:

Valitse

Valitse kaapistasi kolmekymmentäkolme vaatetta, joihin pukeudut seuraavat kolme kuukautta. Laskuista jätetään pois alusvaatteet, yöpuku, urheilukamppeet, yksi kotiasu ja vihkisormus, jos sellainen on. Mukaan lasketaan loput vaatteet, kengät, laukut, korut, asusteet ja ulkovaatteet.

Aloita lempivaatteistasi ja valitse niiden ympärille sopivia juttuja, jotta saat erilaisia asukokonaisuuksia. Jos lempikolttuusi ei sovi mikään muu, luovu siitä ja laskosta se laatikkoon.

Huomioi

Voit joustaa säännöistä: jos kolmekymmentäkolme tuntuu mahdottomalta, ota sitten mukaan 35 tai 37 vaatetta. Jos olet hullu korunainen, jätä korut luvun ulkopuolelle. Mutta 33 on aika hyvä: siihen mahtuu sekä kevät- että kesävaatteita, sopivasti vaihtelua ja kaikki elämäntilanteet, joihin tulet joutumaan. Älä sisällytä 33 vaatteeseesi iltapukua, jota käytät maksimissaan kerran kolmen kuukauden sisällä.

Arkistoi

Loput vaatteet huollat, laitat laatikoihin ja viet kellariin. Ne ovat siellä tallessa. Kolmen kuukauden kuluttua haet laatikot ja muovailet uuden aktiivikaapin: siinä vaiheessa arkistoidut vaatteesi löytyvät laatikoista uusina ja tuoreina kuin lahjat ikään! Laatikoihin saa kajota myös kolmen kuukauden aikana, jos iskee tarve – se vain ei luultavasti iske, koska tykkäät uudesta vaatejärjestelystäsi etkä jaksa mennä kellariin.

Osta

Mutta harkiten! Uusien vaatteiden ostamiseen on lupa, mutta ostos raivaa aina yhden vanhan asun kaapistasi kierrätykseen.

Nauti

P333:n ideana ei ole olla mikään rangaistus- ja itseruoskintaprojekti, vaan sen ansiosta vaatekaappisi muuttuu väljäksi, siistiksi paikaksi, jossa on vain sinun tyylisiäsi vaatteita. Voit viettää peilin edessä aikaa miettien uusia yhdistelmiä tai voit nautiskella siitä, että aamuinen asunvalinta on helppoa. Käsi ei osu kaapissa vuoden 2009 virheostokseen eikä pieneksi jääneeseen hameeseen.

Lue myös:

Vaatekaapin kevätsiivous vaihe vaiheelta – näin onnistut

Ammattijärjestäjä kertoo: tämä on yleisin virhe vaatekaapissa

Naisen kaapissa on keskimäärin 400 euron arvosta käyttämättömiä vaatteita

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.

Joskus ei vain pysty pitämään näppejään erossa kasvoistaan. Lue vinkit, jotta osaat toimia sen jälkeen oikein.

Aina paraskaan tahdonvoima ei riitä siihen, että malttaisi olla puristelematta meheviä finnejä tai tyrkyllä olevia mustapäitä. Kaikki kyllä tietävät seuraukset: yleensä tulee käytettyä liikaa voimaa. Pahimmillaan iho menee jopa rikki.

Kokosimme vinkit räpläämisestä ärtyneen ihon hoitoon.

1. Rauhoita iho viileällä

Paras pika-apu on ihon painaminen jääpalalla, neuvoo InStyle. Viileys rauhoittaa punoitusta ja turvotusta.

2. Puhdista

Rikkoutunut iho ja sormenpäät ovat huono yhdistelmä, sillä koskettelu edistää bakteerien leviämistä kasvoilla. Puhdista iho, tarvittaessa esimerkiksi apteekista saatavalla, haavojen huuhteluun tarkoitetulla desinfiointiaineella.

3. Hoida voiteella

Ärtynyt iho ei kaipaa ylimääräisiä tuotteita, mutta rauhoittava kosteusvoide on yleensä paikallaan.

4. Vältä uudet houkutukset

Kun vahinko on jo tapahtunut, sen jälkeen voi vain odottaa, että iho paranee. Houkutus puristeluun saattaa herätä uudelleen, mutta nyt olisi parempi pitää näpit kurissa. Into the Gloss -sivustolla ehdotetaan, että kylpyhuoneen peiliin kiinnittää lapun, joka muistuttaa siitä, että ihoa ei saa puristella.

5. Hoida ihoa

Kun iho on alkanut parantua, arpia voi yrittää ehkäistä huolellisella ihonhoidolla. Popsugar-sivusto suosittelee luonnonmukaisia öljyjä sekä c-vitamiinia sisältäviä tehotiivisteitä, sillä niiden pitäisi parantaa ihon kuntoa. Myös erilaisia happoja sisältäviä kuorintoja ja ihon uusiutumista edistävää retinolia voi kokeilla.

6. Satsaa ennaltaehkäisyyn

Jos näpyt ovat yleinen vaiva, kannattaa kokeilla akneiholle tarkoitettuja hoitotuotteita. Jos nekään eivät tepsi, apua voi hakea ihotautilääkärin vastaanotolta. Kannattaa myös muistaa ihon suojaus: jos iholla on paljon arpia ja pigmenttimuutoksia, aurinkosuoja on erityisen tärkeä.