Testasimme markettien juhlasukkahousut. Kuvat: Shutterstock ja Annakaisa Vääräniemi
Testasimme markettien juhlasukkahousut. Kuvat: Shutterstock ja Annakaisa Vääräniemi

Millaisia ohuita ja kiiltäviä sukkahousuja löytyy marketeista? Me Naiset selvitti.  

Ohuet, ihonväriset sukkahousut. Toisille ne ovat kirosana, toisille taas tuote, jota ilman ei voi olla – ainakaan juhlissa.

Juhlakauden kunniaksi testasimme 15 denierin juhlasukkahousuja, jotka löytyvät Tokmannin sekä K- ja S-ryhmän kauppojen valikoimista. Testatut sukkahousut olivat yleisesti kokoa 40–44, mutta esimerkiksi Tokmannilla oli tarjolla vain yksi koko, 36–42. Lisäksi sen kiiltäviä Pola-sukkiksia myytiin vain kolmen pakkauksissa.

Sävyissä on eroja. Sukkahousut vasemmalta oikealle: Pola, House, Pirkka, Norlyn ja Chic. Kuvat: Annakaisa Vääräniemi
Sävyissä on eroja. Sukkahousut vasemmalta oikealle: Pola, House, Pirkka, Norlyn ja Chic. Kuvat: Annakaisa Vääräniemi

Testitilanteet ja -ajat vaihtelivat; kestävimmät sukkahousut kiilsivät jalassa 15 tuntia ja olivat ehyet vielä rajujen koiraleikkienkin jälkeen. Yhdet sukkikset lähtivät purkaantumaan jo parin tunnin käytön jälkeen.

Voittajaksi selviytyi testin ainoa Suomessa valmistettu tuote, jota myydään jokaisen kaupparyhmän valikoiduissa myymälöissä.  

 1. Norlyn, satin ultra

  Myyntipaikka: Tokmanni ja K- sekä S-ryhmän kaupat
  Hinta: 4,95 euroa
  Koot: 36–40, 40–44, 44–48
  Valmistusmaa: Suomi
  Materiaali: 85 % polyamidia, 15 % elastaania
  Väri: sun
  Istuvuus: korkea, hyvin ylhäällä pysyvä vyötärö
  Plussaa: Kärki-, kanta- ja pohjavahvikkeet, vahvistettu housuosa, maltillinen kiilto ja luonnollisen ruskea sävy.
  Testin mukavimmat sukkahousut; sopivan napakat ja säilyttävät muotonsa sekä pysyvät ehjinä 15 tunnin kovan käytönkin jälkeen. Sujahtivat myös jalkaan todella vaivattomasti ja liukuivat jalkoihin sulavasti.

   

 2. Chic, shiny premium

  Myyntipaikka: K-citymarket
  Hinta: 4,95 euroa
  Koot: 36–40, 40–44, 44–48
  Valmistusmaa: Italia
  Materiaali: 86 % polyamidia, 14 % elastaania
  Väri: kameli
  Istuvuus: erittäin napakat, mutta joustavat juhlasukkahousut, jotka imartelevat siluettia.
  Plussaa: Kärkivahvike, haarakiila, vahvistettu housuosa, testin luonnollisin sävy, vähäisin kiilto ja todella sileä neulos.
  Miinusta: joidenkin makuun kiilto saattaa olla liian vähäistä ja neulos liian ohutta.

   

 3. Pirkka, kiiltävät

  Myyntipaikka: K-ryhmän kaupat
  Hinta: 3,95 euroa
  Koot: 36–40, 40–44, 44–48
  Valmistusmaa: Italia
  Materiaali: 92 % polyamidia, 8 % elastaania
  Väri: iho
  Istuvuus: testin korkein vyötärö, joka on myös sopivan litistävä
  Plussaa: haarakiila ja vahvistettu housuosa, kärkivahvike, pehmeä ja samalla vahvantuntoinen neulos.
  Miinusta: testin toiseksi kiiltävimmät sukkahousut ja kylmä sävy, joka on muihin verrattuna jopa harmaa – mutta erittäin vaaleaihoisille se voi olla myös miellyttävä väri.  

   

 4. House, satin shiny

  Myyntipaikka: S-ryhmän kaupat
  Hinta: 3,50 euroa
  Koot: 36–40, 40–44, 44–48
  Valmistusmaa: Italia
  Materiaali: 86 % polyamidia, 14 % elastaania
  Väri: sun
  Istuvuus: korkeahko vyötärö ja helpontuntuinen neulos
  Plussaa: kärkivahvikkeet, vahvistettu housuosa ja pehmeä neulos.
  Miinusta: Testin kiiltävimmät sukkahousut – toiset tykkäävät, toiset eivät. Ei vahvistettua housuosaa. Hieman löysähköt sukkikset, jotka menivät kahdessa tunnissa rikki.

   

 5. Pola, shiny

  Myyntipaikka: Tokmanni
  Hinta: 4,95 euroa / 3-pack
  Koot: 36–42
  Valmistusmaa: Kaakkois-Aasia
  Materiaali: 88 % polyamidia, 12 % elastaania
  Väri: ruskea
  Istuvuus: testisukkahousujen matalin vyötärö ja pienin koko
  Plussaa: halvin yksikköhinta, vahvistettu housuosa
  Miinusta: Neulos on karheaa ja erittäin napakkaa eli se joustaa todella huonosti. Tunkkaisen ruskea väri. Ei pohjavahvikkeita. Valmistusmaata ei ole merkitty pakkaukseen, vaan se pitää kysyä kuluttajaneuvonnasta.

Riina

Testasimme markettien alle viiden euron juhlasukkahousut – voittaja kesti rajuakin menoa!

Noin ohuille sukkahousuille on harvoin käyttöä. Kesällä kuitenkin joskus sujautan jalkaan noinkin ohuet sukkahousut. Norlyn, House ja Pirkka sukkahousut ovat kyllä tuttuja. Mutta miksi koot loppuvat aina 48:een? Pitkäsäärisenä ostan yleensä maxi-koon sukkahousuja. Ja korkea vyötärö on aina plussaa. Nuo Norlynin sukkahousut varmaan kokeilen kuitenkin, juuri tuon korkean, hyvin ylhäällä pysyvän vyötärön vuoksi. Sukkahousujen valuminen kun on niin ikävä juttu.
Lue kommentti

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

 1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
 2. Kosteuttava suihke
 3. Öljy tai seerumi
 4. Kosteuttava suihke
 5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.