Jaa-a, onkohan tässä nyt kuitenkin jotakin liikaa? Kuva: Shutterstock
Jaa-a, onkohan tässä nyt kuitenkin jotakin liikaa? Kuva: Shutterstock

Suomalaisten pukeutumissynteihin kuuluvat liian isot ja liian pienet vaatteet. Kinkkusukkahousuja ei pitäisi käyttää kenenkään, ja värikkäiden sukkahousujenkin kanssa on oltava tarkka.

Liian isoja, liian pieniä tai liian pitkiä vaatteita. Nämä ovat suomalaisten yleisiä pukeutumismokia

Muotitoimittaja Sami Sykön mukaan erityisesti lyhyen naisen ja miehen kannattaa varoa, ettei esimerkiksi paita ole liian pitkä. Vaikka kesävatsansa haluaa piiloon, ei sitä parane liioitella ja pukeutua telttaan.

Sinänsä suomalaisten pukeutuminen paranee Sami Sykön mielestä nopeaa vauhtia, ja pitkä kuuma kausi on opettanut meidät aiempaa paremmiksi kesäpukeutujiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Alussa kesäpukeutuminen ei näyttänyt kummoiselta, mutta nyt helleputken jatkuessa ihmiset ovat oppineet pukeutumaan, Sykkö kiittelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei mustaa tai valkoista häihin

Kesähäät saavat kuitenkin monen ymmälleen. Ennen häihin ei saanut pukeutua mustaan tai valkoiseen, mutta nyt musta onkin häiden trendiväri. Mitä siis valita häihin?

– Jättäisin valkoisen edelleen morsiamelle. Häät ovat morsiamen ja sulhasen juhlat, ja morsiamen on tarkoitus erottua joukosta. Kesällä voisi mielestäni pukeutua myös muuhun kuin mustaan. Musta on tosi synkkä, Sykkö vastaa.

Miesten on paikallaan pukea häihin ja muihin juhliin valkoinen paita aina, kun juhlien pukukoodina on juhlapuku tai tumma puku.

Kinkkusukkikset pannaan

Sukkahousuja ei Sami Sykön mielestä tarvitse kesähäihin pukea, jos sääret ovat kauniit eikä niitä halua erityisesti peittää. Jos haluat kuitenkin pukea sukkahousut, älä valitse kinkkusukkahousuja. Kinkkusukkahousuilla Sykkö tarkoittaa kiiltäviä ihonvärisiä sukkahousuja, jotka saavat sääret kiillon lisäksi näyttämään paksuilta.

– Kinkkusukkiksia ei pitäisi käyttää koskaan.

 Värikkäidenkin sukkahousujen kanssa kannattaa olla tarkka.

– Jos oma tyyli on lennokas, värikkäät sukkahousut voivat sopia siihen. Mutta jos epäröi, on ehkä parempi valita yksiväriset, Sykkö neuvoo.

Täysin samanväriset tai vastaväriä olevat sukkahousut ja mekko voivat kuitenkin olla veikeä yhdistelmä.

Luota pellavaan ja kaveriin

Sami Sykön mielestä monelle sopiva kesävaatteiden materiaali on pellava. Vatsakas mies voi saada mahansa kätkettyä sopivasti pellavapaitaan. Oikeankokoisen paidan löytämiseksi Sykkö neuvoo kysymään vinkkiä ammattilaiselta.

– Vaatturi osaa varmasti kertoa, minkä kokoinen paita kannattaa ostaa.

Moni tuskailee vaatekoon kanssa. Heille Sykkö suosittelee luottokauppiasta tai -ystävää.

– Kannattaa pyytää myyjältä apua ja hankkia luottovaatekauppias samalla tavalla kuin ihmisillä on luottokampaajia. Myös ystävä voi auttaa vaatevalinnoissa.

Älä hämää vaatteilla

Entä ehkä loppuelämän tärkein tapaaminen, nimittäin ensimmäiset treffit? Kuinka sellaisille sopii pukeutua?

– Samoin kuin yleensäkin pukeutuu ja toki tilaisuuden mukaan. Vaatteilla ei kannata hämätä. On paljon tärkeämpää, kuinka treffeillä käyttäytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla