Jaa-a, onkohan tässä nyt kuitenkin jotakin liikaa? Kuva: Shutterstock
Jaa-a, onkohan tässä nyt kuitenkin jotakin liikaa? Kuva: Shutterstock

Suomalaisten pukeutumissynteihin kuuluvat liian isot ja liian pienet vaatteet. Kinkkusukkahousuja ei pitäisi käyttää kenenkään, ja värikkäiden sukkahousujenkin kanssa on oltava tarkka.

Liian isoja, liian pieniä tai liian pitkiä vaatteita. Nämä ovat suomalaisten yleisiä pukeutumismokia

Muotitoimittaja Sami Sykön mukaan erityisesti lyhyen naisen ja miehen kannattaa varoa, ettei esimerkiksi paita ole liian pitkä. Vaikka kesävatsansa haluaa piiloon, ei sitä parane liioitella ja pukeutua telttaan.

Sinänsä suomalaisten pukeutuminen paranee Sami Sykön mielestä nopeaa vauhtia, ja pitkä kuuma kausi on opettanut meidät aiempaa paremmiksi kesäpukeutujiksi.

– Alussa kesäpukeutuminen ei näyttänyt kummoiselta, mutta nyt helleputken jatkuessa ihmiset ovat oppineet pukeutumaan, Sykkö kiittelee.

Ei mustaa tai valkoista häihin

Kesähäät saavat kuitenkin monen ymmälleen. Ennen häihin ei saanut pukeutua mustaan tai valkoiseen, mutta nyt musta onkin häiden trendiväri. Mitä siis valita häihin?

– Jättäisin valkoisen edelleen morsiamelle. Häät ovat morsiamen ja sulhasen juhlat, ja morsiamen on tarkoitus erottua joukosta. Kesällä voisi mielestäni pukeutua myös muuhun kuin mustaan. Musta on tosi synkkä, Sykkö vastaa.

Miesten on paikallaan pukea häihin ja muihin juhliin valkoinen paita aina, kun juhlien pukukoodina on juhlapuku tai tumma puku.

Kinkkusukkikset pannaan

Sukkahousuja ei Sami Sykön mielestä tarvitse kesähäihin pukea, jos sääret ovat kauniit eikä niitä halua erityisesti peittää. Jos haluat kuitenkin pukea sukkahousut, älä valitse kinkkusukkahousuja. Kinkkusukkahousuilla Sykkö tarkoittaa kiiltäviä ihonvärisiä sukkahousuja, jotka saavat sääret kiillon lisäksi näyttämään paksuilta.

– Kinkkusukkiksia ei pitäisi käyttää koskaan.

 Värikkäidenkin sukkahousujen kanssa kannattaa olla tarkka.

– Jos oma tyyli on lennokas, värikkäät sukkahousut voivat sopia siihen. Mutta jos epäröi, on ehkä parempi valita yksiväriset, Sykkö neuvoo.

Täysin samanväriset tai vastaväriä olevat sukkahousut ja mekko voivat kuitenkin olla veikeä yhdistelmä.

Luota pellavaan ja kaveriin

Sami Sykön mielestä monelle sopiva kesävaatteiden materiaali on pellava. Vatsakas mies voi saada mahansa kätkettyä sopivasti pellavapaitaan. Oikeankokoisen paidan löytämiseksi Sykkö neuvoo kysymään vinkkiä ammattilaiselta.

– Vaatturi osaa varmasti kertoa, minkä kokoinen paita kannattaa ostaa.

Moni tuskailee vaatekoon kanssa. Heille Sykkö suosittelee luottokauppiasta tai -ystävää.

– Kannattaa pyytää myyjältä apua ja hankkia luottovaatekauppias samalla tavalla kuin ihmisillä on luottokampaajia. Myös ystävä voi auttaa vaatevalinnoissa.

Älä hämää vaatteilla

Entä ehkä loppuelämän tärkein tapaaminen, nimittäin ensimmäiset treffit? Kuinka sellaisille sopii pukeutua?

– Samoin kuin yleensäkin pukeutuu ja toki tilaisuuden mukaan. Vaatteilla ei kannata hämätä. On paljon tärkeämpää, kuinka treffeillä käyttäytyy.

Unohda kaikki, mitä sinulle on neuvottu kosteusvoiteen imeytymisestä! Beyoncén meikkitaiteilijan neuvolla meikkipohjasta tulee tasainen ja kosteutetun näköinen.

Julkkiksilla on huippumeikkaajat apunaan huolehtimassa siitä, että iho näyttää mahdollisimman hyvältä. Se on yksi meikin tärkeimmistä osa-alueista, mutta myös yllättävän vaikea saada onnistumaan omin käsin.

Onneksi voi ottaa oppia huipuilta, kuten Beyoncén meikkaajalta sir Johnilta, joka kertoi pienen mutta tärkeän pohjameikkikikan Popsugarin haastattelussa.

Kaikki riippuu meikkivoiteesta – tai oikeastaan siitä, milloin sen levittää.

Beyoncén täydellisen ihon salaisuus on se, että meikkivoide levitetään siinä vaiheessa, kun iho on vielä kasvovoiteen jäljiltä kostea.

Jep, eli juuri päinvastoin kuin neuvottu: kosteusvoiteen ei sittenkään pitäisi antaa kuivua ja imeytyä rauhassa, vaan meikkivoide kannattaa levittää heti rasvan jälkeen.

Tällä tavoin kosteusvoide ja meikkivoide sekoittuvat ja asettuvat kasvoille tiiviissä yhteistyössä. Tuloksena on hehkuva ja tasainen meikki, eikä kuivista kohdista pitäisi olla huolen häivää.

Ja mikä parasta – aikaa säästyy, kun kosteusvoiteen kuivumista ei tarvitse enää odotella!

Puuterimaisella luomivärillä tai poskipunalla saa huulille nopeasti väriä ilman sähläystä.

Kuorinta, kosteutus, rajaaminen ja huulipunan levitys – huulimeikin luominen voi ajatuksella ja huolella tehtynä viedä melko kauan aikaa. Kun aamulla on kiire mutta tekee silti mieli sipaista väriä huuliin, sotkut ja epätasaisuudet ottavat ihan erityisellä tavalla hermoon.

Onneksi apu löytyy läheltä, nimittäin luomiväripaletista tai poskipunasta. Perusteellisen, monivaiheisen huulimeikin voi korvata paljon nopeammalla ja rennommalla versiolla: huulirasvan päälle taputellulla puuterimaisella värillä.

Liian simppeliä toimiakseen? Kokeilimme, millaisen tuloksen meikkikikalla saa aikaan!

Näin se onnistuu:

  1. Kuori huulien iho tai ainakin kosteuta huulet hyvin, koska puuterimainen luomiväri tai poskipuna saattaa kuivattaa huulia.
  2. Valitse luomiväreistä tai poskipunista mieleinen sävy ja pyyhkäise väriä sormenpäähän. Jos et ole varma siitä, mitä aineita meikkisi sisältää, kannattaa kaiken varalta suosia luonnonkosmetiikkaa.
  3. Taputtele väri varovasti huulille. Pikkurillillä homma hoituu helpoiten kapeimmissa kohdissa.

Valmista! Tältä se näyttää:

Testaajan kommentit:

”Lopputulos on yllättävän hyvä: pigmenttiä riittää ja look on sopivan mattainen. Levittämiseen kului varmasti alle 30 sekuntia, joten siitä plussaa.

Luomivärin tai poskipunan käyttö toimii varmasti silloin, kun kasvoille haluaa nopeasti väriä. Näyttävään iltameikkiin se ei kuitenkaan ihan riitä. Päivän aikana luomiväri kului huulilta pois muutamassa tunnissa, joten tavallinen huulipuna vie pitkäkestoisuudessa voiton. Toisaalta väriä on helppo taputella sormella lisää, kun sävy alkaa kulua.

Lisäksi ainakaan ilman huulien rajaamista on turha toivoa kovin tarkkoja reunoja huulimeikilleen: sormella levittäessä lopputulos on vähän suttuinen. Kiva look sekin toki on varsinkin arkeen!

Antaisin arvosanaksi 4/5: erittäin sopiva kikka kiireisiin arkiaamuihin, mutta ei missään nimessä korvaa hyvää nestemäistä mattahuulipunaa.”