Etiketti suosii ihonvärisiä, tyyligurut valitsevat mattamustat. Kysyimme viideltä vastaantulijalta, mikä sukkahousumalli on se oikea.

Sukkahousujen valinta, sietämätöntä hommaa. Jos trendiguruja on uskominen, paksut mattamustat ovat ainoat oikeat. Ihonvärisiä mummosukkiksia ei käytä kukaan, ja kiilto on trendikästä vain Flow-festareilla – sielläkin mieluusti vähän liioiteltuna. Amerikoissa edelläkävijät suihkuttavat sukkahousut purkista.

Vähemmästäkin iskee epävarmuus. Kysyimme viideltä naiselta, miten he selvisivät valinnasta. Mustat, mummot vai kuviolliset? Kiiltävät vai matat? Läpikuultavat vai paksut?

Nainen, 30: ”Kiiltävät luovat optisen harhan”


– Nämä sukkahousut ovat napakat ja kiiltävät. En missään nimessä laittaisi paksuja villasukkahousuja. Kiiltävät sukkahousut luovat optisen harhan kapeammista sääristä, kun valo osuu sääriluuhun. Matta imee kaiken valon ja leventää. Nämä ovat 100 denieriä, lämpimät mutta eivät talviset. Sukkahousujen pitää olla joko kokonaan läpikuultavat tai kokonaan peittävät. Ei näytä kauniilta, kun ihonväri kuultaa navy-sinisen nailonin läpi. Kesällä parasta on mennä paljain säärin.

Nainen, 27: ”Kuviolliset piristävät”


– Valitsin pilkulliset, koska nämä ovat tosi söpöt. Pukeudun yleensä mustaan enkä käytä kauheasti kuvioita. Sukkahousut piristävät asua. Värikkäitä sukkahousuja en käytä, mutta mustia, joissa on kuvioita: pilkkuja, siksak-kuvioita, raitaa, kukkia. Yksissä sukkahousuissani on polven yläpuolella kissa. Ihonvärisiä sukkahousuja olen käyttänyt joskus kesäjuhlissa, mutta siihen se jää. Kylmällä laitan sukkikset, joissa on fleecevuori.

Nainen, 46: ”Kesällä en osaa käyttää paksuja”


– Olisin laittanut ihonväriset, jos olisi ollut. Nyt on jo niin kesäistä. Otin nämä suoraan paketista, koska tiesin, että nämä ovat ainakin ehjät. Kesällä en osaa käyttää paksuja sukkahousuja. On ollut puhetta, että nyt voisi olla jo kokonaan ilman, ja ajattelin, että läpikuultavat eivät olisi niin näkyvät. Olen iloinen, että nämä eivät olleetkaan ihan mustat vaan vähän vaaleammat.

Nainen, 27: ”Mustat peittävät ongelmakohdat”


– Leggingsit ovat huomattavasti mukavammat kuin sukkahousut ja rento asu töihin. Peittävä musta on paras, ei mikään, mistä pikkarit kuultavat läpi. Sukkahousujen väri riippuu tilanteesta. Yleensä valitsen niissäkin mustat, peittävät ja mattapintaiset. Ne peittävät ongelmakohdat, ja olo on hoikempi kuin vaaleissa kiiltävissä. Tosi hienoihin juhliin laittaisin ihonväriset ja kiiltävät. Ne tuovat juhlavuutta.

Nainen, 35: ”Verkkosukkahousut ovat ehdoton ei”


– Käytän melkein pelkästään kuvioituja sukkahousuja. Niillä on kiva säväyttää, ja ne ovat hauska lisä muuten yksinkertaiseen asuun. Yksivärisiä käytän harvoin. Nyt mietin, laittaisinko yksiin häihin kuviolliset vai ihonväriset. Ihonvärisiä sukkahousuja on vaikeaa ostaa, koska ne ovat helposti väärän väriset. Verkkosukkahousut ovat ehdoton ei.

Lue lisää:

Pesetkö ja puetko sukkahousut väärin? Vältä nämä yleisimmät sukkisvirheet

Maailma, oletko valmis miesten sukkahousujen läpimurtoon?

Voiko tämä kikka toimia? Sukkahousut kestävämmiksi pakastamalla

Oi kuusipuu, oi kuusipuu, ja lehväs varisematon.

Jos perinteinen luonnonkuusi on syystä tai toisesta mahdoton sisustuselementti, muovikuusi ei suinkaan ole ainoa ratkaisu joulupuun kaipuuseen. Luovia kuusivaihtoehtoja löytyy sekä huumorijouluttajalle että minimalistiseen skandisisustukseen mieltyneelle.

Miten olisi jokin näistä?

1. Neulaseton joulupuu

 

Getting ready for the stroll. #noneedles#differentxmastree

Henkilön Roxanne Ferraro (@roxanne1673) jakama julkaisu

Neulaton kuusi tai muu joulupuu on ollut viime vuodet kuuminta hottia sisustusrintamalla. Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Teijo Nikkanen sanoi Maaseudun Tulevaisuudessa, että neulasten karistaminen kuusesta kannattaisi hoitaa kaatamalla ja kuivaamalla kuusi jo kesällä, joten tässä vaiheessa on jo myöhäistä.

Mutta ehkä tämän joulun kuusen voisi tunkea varaston perälle ja hyödyntää ensi vuonna? Samalla säästyy monta kymppiä, kun ei tarvitse hankkia uutta joulupuuta. Toinen vaihtoehto on turvautua johonkin muuhun karahkaan. Kuollut lehtipuu saattaa olla jopa kauniimpi kuin risukasaa muistuttava kuusi.

2. Pyykkikasakuusi

Joulukuusen ruuhkavuosiversio onnistuu keneltä tahansa. Asettele jouluvalot ja tähti pyykkikasan tai muun törkypesäkkeen päälle – ja kas, joulu on saapunut kotiin.

3. Pullokuusi

Jos kuitenkin tekee mieli aitoa vihreää, allergiaystävällinen vaihtoehto on niin sanottu pullokuusi. Bongasimme modernin joulupuun hauskojen skumppakorkkiporojen taustalta. Sekä porot että pullokuuset ovat sisustussuunnittelija ja muotoilija Minna Haapakosken käsialaa.


4. Kalkkimaalikuusi

Kalkkimaalikuusi on varisematon ja hajuton. Sen saa piiloon joko maalaamalla tai sijoittamalla ikkunaseinälle ja piilottamalla muuksi vuodeksi verhon taa. Kalkkimaalia myyvät hyvin varustetut rauta- ja maalikaupat. Kuva: Sokeva
Kalkkimaalikuusi on varisematon ja hajuton. Sen saa piiloon joko maalaamalla tai sijoittamalla ikkunaseinälle ja piilottamalla muuksi vuodeksi verhon taa. Kalkkimaalia myyvät hyvin varustetut rauta- ja maalikaupat. Kuva: Sokeva

Monessa kodissa on se ongelma, että lattiatilaa on liian vähän. Silloin kuusi kannattaa nostaa seinälle. Sokeva nimittää tiedotteessaan kalkkimaalikuusta jopa tonttuoven haastajaksi. Tiedä siitä sitten, mutta seinään maalattu kuusi on hyvä haastaja ainakin perinteiselle havupuulle.

5. Kirjakuusi

Kulttuurikodin kuusi rakennetaan tietenkin ekologisesti hyödyntämällä kotoa jo löytyvää kirjallista aineistoa. Mitä enemmän kirjoja, sitä isompi kuusi.

6. Post it -kuusi

Tästä ei joulukuusi muutu enää helpommaksi. Kirjoitimme post it -kuusesta jo muutama vuosi sitten. Joulun jälkeen tarralaput voi irrottaa ja käyttää uudelleen, joten paperikuusi on myös ekologinen vaihtoehto.

Kuva: IMAXTree

Mikään ei ole ikuista, mutta meikin voi saada kestämään siistinä koko illan ajan – ilman, että sitä pitää olla jatkuvasti korjailemassa.

On niitä ihmisiä, jotka jaksavat käydä tunnin välein vessassa lisäämässä huulipunaa ja puuteroimassa nenän – ja sitten niitä, jotka haluavat laittaa meikit naamaan ja unohtaa niiden olemassaolon.

Jos kuulut jälkimmäiseen porukkaan, meikistä kannattaa yrittää tehdä mahdollisimman kestävä. Silloin riittää, että korkeintaan painelee ylimääräisen rasvan pois iholta kerran tai pari illan aikana.

Näillä vinkeillä saat meikin kestämään kovemmatkin kekkerit.

1. Suosi ohuita kerroksia

Jos meikin on tarkoitus kestää, tuotteet pitää tietenkin valita sieltä järeimmästä päästä. Suosi puteleita, joissa mainitaan pitkäkestoinen, vedenkestävä ja tahraamaton.

Myös levitystavalla on väliä. Ohuet, huolella ihoon työstetyt kerrokset kestävät pidempään kuin paksu pakkeli, joka saattaa levitä kesken hauskanpidon. Kostea meikkisieni on hyvä väline meikkivoiteen levittämiseen, sillä se imee itseensä ylimääräisen tuotteen ja jättää iholle vain tarvittavan määrän. Tarvittaessa sen avulla voi levittää vielä toisen kerroksen sinne, missä lisäpeitolle on tarvetta.

2. Kiinnitä ennen ja jälkeen

Meikkitaiteilija Andrew Sotomayor ei kiinnityssuihketta säästele. Bustle-sivuston jutussa hän kertoo suihkivansa tuotetta sekä ennen meikkivoidetta että sen jälkeen ja ennen ja jälkeen puuterointia.

– Kylmä ilma saa ihon kuivumaan, mikä saattaa saada ihon imaisemaan kaiken kosteuden voidemaisista meikeistä, Sotomayor perustelee.

Suihke tuo iholle paljon kaivattua lisäkosteutta ja takaa sen, että meikkivoide ei ala heti näyttää kuivan kakkumaiselta.


3. Kestävyyttä kerrostamalla

Korostuspuuteri ja poskipuna katoavat kasvoilta yleensä ensimmäisinä. Hyvä tapa saada ne kestämään pidempään on levittää iholle ensin voidemainen tuote ja päälle vielä puuterimainen. Lopputuloksesta tulee intensiivisempi, ja puuterimainen tuote myös toimii voidemaisen kiinnittäjänä.

4. Käytä tuoretta maskaraa

Bustle-sivusto muistuttaa myös, että kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa. Sillä saattaa saada vielä hetkellisesti nätiltä näyttävät ripset, mutta illan mittaan väri yleensä varisee silmien alle. Tuore ripsiväri sen sijaan toimii kuten sen pitääkin. Meikkaaja Mariela Sarkima on kertonut, että yleensä ripsiväri säilyy hyvänä noin neljä kuukautta. Mitä useammin ripsaria käyttää, sitä enemmän putkiloon päätyy ilmaa ja sitä nopeammin tuote myös kuivahtaa.

5. Silmämeikin pohjustusvoide on ystäväsi

Jos pitäisi valita yksi tuote, joka on mullistanut koko meikkauksen, se on silmämeikin pohjustusvoide. Sen avulla silmämeikki rajauksineen on oikeasti mahdollista saada kestämään pitkään, vaikka yläluomet olisivat vähän raskaampaakin sorttia. Silmämeikin pohjustusvoiteita on erilaisia, ja osa niistä myös tasoittaa ihon sävyä ja saa luomivärit toistumaan intensiivisempinä.

Kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa.

6. Pelkkä huultenrajaus riittää

Klassinen juhlameikkikikka on värittää huulet ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä ja levittää sitten päälle huulipuna. Vaikka huulipuna kuluisi, rajausväri alla takaa sen, että huulet näyttävät edelleen punatuilta. Nykyiset huultenrajauskynät ovat kuitenkin niin hyviä, että ne käyvät meikkiin sellaisenaan. Niiden helposti levittyvä, mutta kestävä ja miellyttävä koostumus toimii kuin kestohuulipuna. Jos sävy on vielä lähellä huulten omaa sävyä, edes huulimeikkiä ei tarvitse korjailla koko iltana.