Tavallisella valkoisella paidalla on tapana vetää puoleensa tahroja. Mutta entä jos valkoinen pysyisi valkoisena? Kuva: Shutterstock.
Tavallisella valkoisella paidalla on tapana vetää puoleensa tahroja. Mutta entä jos valkoinen pysyisi valkoisena? Kuva: Shutterstock.

Uudenlainen valkoinen kauluspaita ei ole moksiskaan, vaikka siihen kaataisi punaviiniä.

Mitä jos valkoiseen kauluspaitaasi ei voisi tulla tahroja? Tämä ihme saattaa vielä olla totta.

Uudenlainen valkoinen paita torjuu tahroja aiheuttavia aineita kuten kahvia, punaviiniä, ketsuppia, majoneesia ja jopa hikeä.

Elisabeth&Clarke-nimisen merkin keksinnöstä kertoo amerikkalainen Psfk.com-sivusto täällä. The Unstainable White Shirt -projektin kehittäjät ovat nanoteknologian avulla saaneet paidan kuidut hylkimään likaa, niin ettei se imeydy kuituihin laisinkaan.

Valkoinen kauluspaita on vaatekaapin kulmakiviä: se pelittää oikeiden asusteiden kanssa niin toimistossa, illallisilla kuin baarissakin. Ainoa syy (no okei, toiseksi ainoa, koska hullu paitoja jaksaa koko ajan silittää?) vähäisempään käyttöön on juuri se, että tahrat loistavat siitä Kuuhun asti. Ja jostain syystä juuri valkoisen paidan lähettyvillä tapahtuvat aina ne kaikista katastrofaalisimmat tahraonnettomuudet.

Uudenlainen likaa hylkivä paita on suunniteltu nimenomaan helpottamaan kiireisten bisnesnaisten pyykkirumbaa. Paita on kiinnostanut myös sijoittajia: projekti on kerännyt joukkorahoitussivusto Kickstarter.comissa jo lähes 150 000 dollaria rahoitusta, kun alkuperäinen pyyntö oli 30 000 dollaria.

Lue myös

Tuliko vaatteeseen tahra? Älä tee tätä tavallista virhettä

Tällainen on bisnesmiesten salainen pukukoodi

Tee näin, kun vaatteisiin tulee tahra kesken bileiden

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.