Kuvat: Shutterstock
Kuvat: Shutterstock

Tiedoksi viimeistään nyt: XL on vaatekoko, ei vartalotyyppi. Näin korostat parhaiten juuri omia kurvejasi.

Monista XL-pukeutumisvinkeistä voisi erehtyä luulemaan, että kaikki pluskokoiset naiset ovat samanmallisia. Onneksi Refinery29-sivusto tenttasi XL-vaatesuunnittelijoilta tyylivinkit jokaiselle kropalle. Oikeasti jokaiselle.

Tiimalasi


Tunnista: Tiimalasikroppaisella on kapea vyötärö ja muhkeat rinnat sekä lantionseutu.

Pukeudu: Vaatesuunnittelija Trudy Hanson rohkaisee korostamaan kapoista vyötäröä entisestään, esimerkiksi fiftarihenkisillä mekoilla ja vöillä. Myös ihonmyötäiset ja istuvat vaatteet pukevat tiimalasinaista.

Omena


Tunnista: Omenatyypillä on runsas keskivartalo.

Pukeudu: Löysät tunikat häivyttävät muotoja. Tälle vartalotyypille sopivat loistavasti myös lyhyet mekot: ilmava yläosa ja ylös kipuava hameenhelma vievät huomion sääriin.

Päärynä


Tunnista: Tässä vartalotyypissä massa keskittyy reisiin ja takamukseen.

Pukeudu: Voit huijata ylökropastasi runsaamman näyttävillä kuvioilla ja koruilla. Myös hulmuava hame on ässä päärynänaisella, opastaa muotisuunnittelija Rebecca Vann Reicher.

Porkkana


Tunnista: Porkkanamallinen nainen on harteikas, alaosa on yläosaa pienempi.

Pukeudu: Porkkanamallinen voi hakea volyymia lantionseudulle näyttävillä hameilla ja keskittyä yläosissa tummiin sävyihin. Vaihtelun vuoksi voi joskus korostaa hartioita koristeellisilla jakuilla.

Rintava


Tunnista: Se on helppoa. Rinnat ovat isot.

Pukeudu: Kannattaa suosia v-mallisesta kaula-aukkoa. Erityisesti löysähkö v-aukkoinen neule auttaa huijaamaan kuppikokoa pienemmäksi. Jos taas haluaa korostaa rintojen kokoa, pitää valita poolokauluksinen paita.

Lue myös:

Plusmalli tylyttää XL-muotia: Mallit ja mallinuket liian pieniä!

Korosta parhaita puoliasi – näppärät vinkit XL-pukeutumiseen

Nämä syystrendit sopivat kurvikkaalle