Kuva: Jonna Öhrnberg
Kuva: Jonna Öhrnberg

Kauniit kengät ja laukut ovat juontajan heikkous.

Millainen on tyylisi?

”En ole mikään kummoinen tyyliguru. Kerran minut valittiin tosin ehdolle Vuoden parhaaksi pukeutujaksi, mikä oli hyvin erikoista ja hämmentävää.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä yksinkertaisemmaksi tyylini muuttuu. Parikymppisenä saatoin värjätä tukkaani samaan aikaan neljälläkin eri värillä. Nykyisin punainen lanka ulkoasussani on se, että kartan kaikkia turhia krumeluureja ja härpäkkeitä. Pidän kyllä kauniista vaatteista. Etenkin kengät ja laukut ovat suuri heikkouteni. Pyrin kuitenkin siihen, että ostan mieluummin muutaman kalliin vaatteen kuin monta halpaa.”

Miten pukeuduit tänään?

”Raskaus rajoittaa tällä hetkellä pukeutumistani. Vedin tänäänkin ylleni vain jotakin, mikä mahtui vielä päälleni, ja sattui löytymään vaatekaapistani.

Toisaalta raskaus on saanut aikaan sen, etten ole edes halunnut viime aikoina panostaa mihinkään designereiden muotikolttuihin. Tiedän, etten pukeudu niihin enää lapseni syntymän jälkeen. Ensimmäisen raskauteni jälkeen säästin kaikki vaatteeni, sillä oli selvää, että saattaisimme yrittää vielä toista lasta. Nyt olen jo manannut, että poltan kaikki äitiysvaatteet roviolla raskauden jälkeen.

Jalassani minulla on Pradan kengät, jotka ostin alennusmyynnistä Dubaista, kun matkustimme sinne vuodenvaihteessa perheeni kanssa. Mekkoni on sekin hankittu Dubaista eräästä äitiysliikkeestä. Suomessa on suorastaan surkeat valikoimat odottavien äitien vaatteita. Suosinkin mieluummin nettikauppoja tai ulkomailla shoppailua, jos tarvitsen jotakin.”

Lue lisää:

Miten pukeutua ekologisesti mutta kiinnostavasti? Muotisuunnittelija vastaa

Pukeudu näin, piristyt varmasti

Vappu Pimiä raskaana, koko perhe onnesta sekaisin

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.