Malli Sonny Turner kertoo Instagramissa bikiniostoksilla käymisen vaikeudesta. Kuva: Shutterstock ja Sonny Turnerin Instagram
Malli Sonny Turner kertoo Instagramissa bikiniostoksilla käymisen vaikeudesta. Kuva: Shutterstock ja Sonny Turnerin Instagram

Miten olisi, jos kaiken kokoisille löytyisi järjelliset uikkarit kaupasta?

Uimapuku voi olla ihana ja itsetuntoa kohottava, mutta sen ostoprosessi on harvoin kumpaakaan. Hyvän fiiliksen sijaan bikini- ja uimapukushoppailu on yleensä kuorrutettu tuskanhiellä. Vaikka joskus sattuisikin löytämään kaupan rekistä kivan ja sopivan näköisiä uima-asuja, niiden kiskominen päälle ja pois sovituskopissa ei välttämättä ole mieltäylentävää. 

Brittimalli Sonny Turner onnistuu tiivistämään tuoreessa Instagram-kuvassaan monelle – erityisesti rintaville ja pluskokoisille – tutun bikinishoppailun tuskan.

”Useimmissa kaupoissa ei tarjota bikinejä minun vartalotyypilleni. Eikä valtaosassa nettikaupoistakaan. KUKAAN EI TAJUA, joten tässä pari vinkkiä tuleville vaatesuunnittelijoille,” kuvateksti kuuluu Turnerin kuvassa, jossa hän sovittaa onnetonta bikiniosaa päällensä.

”Pluskokoisena/pulskana naisena shoppailun todellisuus”, on Sonnyn Turnerin Instagram-kuvan kuvatekstin otsikko.

Pari toivetta vaatesuunittelijoille

Sonny Turner kertoo kuvatekstissä, että hänellä on kuvassa päällään suositun vaatekaupan bikinit isoimmassa tarjolla olevassa koossa 12–14. Suomessa koko 12–14 olisi koko 40–42, eli kokolapussa voisi lukea myös L.

Lue myös Tyyliä Metsästämässä -blogista: Uimapuvut ja bikinit pluskokoisille

Turner peräänkuuluttaa kivoja ja järkevän hintaisia bikinejä kaiken kokoisille. Instagram-postauksessaan hän listaa seuraavia toiveita:

  • Isoille rinnoille tarvitaan kaarituellisia yläosia, joissa on samanlaiset koot kuin rintsikoissa – eivätkä koot voi loppua DD:hen.
  • Yläosien pitää peittää vähän enemmän kuin pelkät nännit ja antaa tukea.
  • Olkaimet eivät saa olla niin tiukat, että kaula meinaa katketa.
  • Tarvitaan alaosia, jotka eivät siirry kävellessä välittömästi pyllyvakoon.
  • Tarjolla pitää olla stringibikinejä, jotka eivät jätä häpyhuulia bikinin ulkopuolelle.
  • Tarvitaan uimapukuja, jotka istuvat lantiolta ilman, että yläosa roikkuu alhaalla ja niska tulee kipeäksi.

Ei pelkkää korkeavyötäröistä

Lisäksi Turner huomauttaa, että kaikki pluskokoiset eivät halua mustaa, tavallista kokouimapukua vaan vaikkapa pakarat paljastavat bikinit – ja ettei kaiken pluskokoisen aina tarvitse olla korkeavyötäröistä. 

”Ansaitsemme saada kävellä kauppaan ja ostaa kivat kymmenen punnan bikinit ilman, että pankkitilimme ja itsetuntomme menevät hajalle,” hän kirjoittaa. 

Vaikea olla eri mieltä. 

Turner on aiemminkin nostanut Instagram-tilillään kehonkuvaan ja kehopositiivisuuteen liittyviä aiheita. 

Sonny Turner kertoo Instagram-kuvassaan, että oman kehon hyväksyminen on vaikeaa erityisesti yhteiskunnassa, joka palvoo vain tietynlaista kauneutta.
Vierailija

”Vaatesuunnittelijat, pari vinkkiä teille” – L-koon malli tiivistää bikinien ostamisen tuskan yhteen kuvaan

Täh. Nainen on normaali. Ja näky noissakaan bikineissä ei ole ruma. Tuommoisia tulee rannoilla paljon vastaan ja on ok. En muutenkaan ymmärrä, miksi nainen peittää meidän kulttuurissa yläosan, mies ei. Perinne? Muuten sehän on selvää, että jos ei ole hoikka, tai laiha, eivät halvat ohuesta materiaalista tehdyt kolmiolappuyläosat tai alaosat näytä hyvältä vaan tarvitaan kunnolliset, ja mielestäni kaupoissa on paljon valinnanvaraa, toki en voi itselle ostaa samasta liikkeestä, muutaman euron...
Lue kommentti
Laatu maksaa

”Vaatesuunnittelijat, pari vinkkiä teille” – L-koon malli tiivistää bikinien ostamisen tuskan yhteen kuvaan

Jos haluaa kunnollisen uimapuvun/bikinit on valmistauduttava maksamaan niistä. Ei rintava nainen selviä parilla lapulla kuten kuvakin kertoo, materiaali ja työ maksaa. Minä maksan uimapuvustani mielelläni reilumman hinnan, kun se on sopiva ja pysyy päällä uidessa, kävellessä ja vaikka pomppiessa. Toisaalta kunnon uimapukua ei tarvitse uusia joka vuosi. Suurin inhokkini uimapukujen muotoilussa on korkealle leikatut sivut, äärimmäisen harva näyttää hyvännäköiseltä, kun uimapuku on leikattu...
Lue kommentti

Heidi Klum näyttää mallia, miltä Lidlin juhlavaatemallisto näyttää bilettäjän yllä. Mutta miksi pikkujoulupukineet tulevat kauppoihin vasta joulukuussa, kun monissa firmoissa juhlat on jo lusittu?

Muoti muuttuu ja mallistot vaihtuvat nykyään nopeaan, Lidlissäkin. Lidlin syyskuussa lanseeraama Heidi Klumin suunnittelema vaatemallisto herätti innostusta suomalaisissa, ja nyt tiedossa on jo seuraava kattaus.

Tulevassa Heidi Klum -mallistossa nähdään taattuja talven juhlakauden materiaaleja, kuten paljetteja ja samettia, ja värimaailmassa vuorottelevat tummat sävyt ja vaaleampi kimallus. Toisin sanoen malliston vaatteet huutavat päästä pikkujouluihin.

Huomiota herättää erityisesti lyhyt, paljetein koristeltu ”vesirajamekko”. Heidi Klumin yllä säihkyvä mekko näyttää ylettyvän juuri ja juuri pyrstön alapuolelle. 

Myöhään kaupoissa  

Uusia mekkoja, toppeja ja housuja saa kuitenkin Lidlistä vasta maanantaina 4.12., kun monen firman pikkujoulut on jo juhlittu. 

– Pikkujoulukausi jatkuu pitkälle joulukuuhun, jonka jälkeen tulee vielä uuden vuoden juhlat. Ajattomina juhlavaatteina mallistoon vaatteet sopivat moneen eri tilaisuuteen, Lidlin markkinointipäällikkö Seppo Niemelä perustelee myöhästä julkaisua. 

Edellistä mallistoa uudestaan myyntiin

Yleensä vaatekaupan ja muodin alalla ennakoidaan sesonkeja pitkällekin tulevaisuuteen, ja useimmat  talven juhlakauden asut tulevat myyntiin jo aikaisin syksyllä.

Jos Lidlin juhlavaatteiden julkaisuaikataulu ei ole ihan huippumuodin tahdissa, niin eivät onneksi ole hinnatkaan. Niemelä kertoo, että tuotteiden hintahaitari on 8–25 euroa. 

Niemelän mukaan joulukuussa tulee myyntiin myös edellisen malliston vaatteita. 

Tältä näyttää #letscelebrate-mallisto

 

Paljettimekon saa mustana, kultaisena, sinisenä ja sini-harmaana. Hintaa sillä on 19,99 €.
Paljettimekon saa mustana, kultaisena, sinisenä ja sini-harmaana. Hintaa sillä on 19,99 €.

Paljettitopin värivaihtoehdot ovat kultainen, musta ja sini-harmaa. Topin saa 13,99 €:lla.
Paljettitopin värivaihtoehdot ovat kultainen, musta ja sini-harmaa. Topin saa 13,99 €:lla.

 

Mustat tekonahkaleggingsit maksavat 12,99 €.
Mustat tekonahkaleggingsit maksavat 12,99 €.

 

Laulaja Anna Puu myy osan keikkavaatteistaan, koruistaan ja kengistään hyväntekeväisyyden nimissä.

Laulaja Anna Puu on pistänyt osan vaatekaapistaan kirppismyyntiin. Anna myy esiintymisvaatteitaan, korujaan ja erikoisempia Converse-tennareitaan mobiilikirpputori Zadaassa.

Tämä suomalaismerkki Poola Katarynan mekko oli vielä jutun kirjoitushetkellä myynnissä 50 eurolla.
Tämä suomalaismerkki Poola Katarynan mekko oli vielä jutun kirjoitushetkellä myynnissä 50 eurolla.

Myynnissä on Annalle räätälöity mekko 120 eurolla, Poola Katarynan hapsumekko 50 eurolla ja vaatesuunnittelija Antti Asplundin vanhempaa mallistoa oleva tyllihame 90 eurolla. Myös kapeammalle kukkarolle löytyy ostettavaa, esimerkiksi H&M:n hattu kympillä ja rannekoruja seitsemällä eurolla.

Myynnissä oli myös viininpunainen trumpettihihainen mekko, joka Annalla oli yllään Vain elämää -ohjelmassa Mikko Kuustosen päivänä. Mekko herätti kuitenkin niin paljon kiinnostusta, että se myytiin heti 50 eurolla. 

Anna Puun Hirvensalmella Vain elämää -kuvauksissa käyttämä mekko myytiin heti.
Anna Puun Hirvensalmella Vain elämää -kuvauksissa käyttämä mekko myytiin heti.

Myyntituoton Anna ohjaa suoraan Nenäpäivä-keräykseen.

– Tästä ei enää kivemmaksi hyvän tekeminen mene: minä saan vaatekaappeja tyhjäksi ja te saatte ostaa itsellenne jotain inspiroivaa tietäen, että kaiken myyntituotto menee suoraan hyväntekeväisyyteen, Anna kirjoittaa omassa Instagramissaan.

Tämän BCBG Max Azrian mekon Anna on hinnoitellut 90 euron arvoiseksi.
Tämän BCBG Max Azrian mekon Anna on hinnoitellut 90 euron arvoiseksi.

Nenäpäivän tuotot menevät kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi.