Kauppaketju Zara on tehnyt erikoisen päätöksen.

Venezuelalaiset ovat raivoissaan, sillä espanjalainen kauppaketju Zara on rajoittanut asiakkaiden ostoksia. Vaatteita saa ostaa Zarasta vain viisi vaatetta kuussa, ja ne saa omakseen henkilökohtaista numeroa vastaan, jotta ostomäärää voidaan kontrolloida. Sääntö koettelee asiakkaiden hermoja, sillä se on aiheuttanut valtavia jonoja kaupan ulkopuolelle.

Kuulostaa erikoiselta, että yritys haluaa rajoittaa myyntiään. Syy säännölle johtuu kuitenkin siitä, että Venezuelan hallitus on säätänyt vaatteiden hinnat todella mataliksi, ja myyntirajoituksella Zara yrittää minimoida tappionsa. Lisäksi sillä on vaikeuksia täydentää varastojaan.

Kaiken lisäksi asiakas ei edes saa valita ostoskassiinsa mitä tahansa vaatteita, vaan viidestä vaatteesta enintään kolme voi olla toppeja, paitoja tai takkeja ja kaksi hameita tai housuja.

Päätöksellä on toki se hyvä puoli, että sääntö hillitsee pahasta ostomaniasta kärsiviä. Rajoituksesta kiittää myös ympäristö, sillä monet halpavaatteet päätyvät nopeasti kuormittamaan kaatopaikkoja.

Lähde: Fox News Latino

Lue myös:

Mitä vaatteita oikeasti käytät? Selvitä helpon henkarikikan avulla

Naisen kaapissa on keskimäärin 400 eurolla käyttämättömiä vaatteita